Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Το Άγιο Όρος, οι εφοπλιστές, ο Θοδωρής και η κ. Γιάννα

Αυτός ο γαλάζιος διοικητής του Αγίου Όρους, Γιώργος Δαλακούρας, τι δουλειά κάνει εκεί πάνω; Γιατί τοποθετήθηκε εκεί, αν όχι για να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του Αγίου Όρους και της Πολιτείας; Ήταν εν γνώσει του όλα όσα έγιναν στη Μονή Βατοπεδίου. ή όχι;
Θεωρείται πάντως ότι διαθέτει στενές διασυνδέσεις στο Μαξίμου . Θα μου πείτε βεβαίως, θα’ χε αλλιώς τοποθετηθεί διοικητής;  Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα, που ο κ. Κοτρώτσος ανέλαβε ως διευθυντής να σώσει τον «Ελεύθερο Τύπο», θυμήθηκα το ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κ. Δαλακούρας στην αγορά του από την κ.
Αγγελοπούλου. Για να δείτε ότι ορισμένα που φαίνονταν τότε ακατανόητα, εξηγούνται σήμερα.
Τον θυμάμαι που λέτε τον κ. Δαλακούρα, εκεί κατά το 2005, να προωθεί ένα ντηλ για να αγοράσουν εφοπλιστές την εφημερίδα. Όπως λεγόταν τότε  βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τον Ρουσόπουλο, ο οποίος ήταν αποκλειστικός χειριστής του να φύγει ο Ελεύθερος Τύπος από τα χέρια του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και να πάει στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων για την αγορά ήταν οι εφοπλιστές Νίκος Τσάκος (γιος του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου), Ευάγγελος Μαρινάκης (προσκείμενος στο Μητσοτακέικο) και Γιώργος Δαλακούρας. Άπαντες μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Ακόμα και το όνομα των Αλαφούζων είχε ακουστεί.
Τι συνέβη, τελικά; Οι εφοπλιστές αγόρασαν έναντι πινακίου φακής την εφημερίδα και μέσα σε μισή ώρα την είχαν πουλήσει στη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Δεν είναι όμως πολύ περίεργο μια κυβέρνηση και ένα κόμμα να χάνουν μια εφημερίδα που ήταν αποκλειστικά δική τους και να την βλέπουν τώρα να προβάλει πχ τον Τατούλη και άλλους διάφορους; Κι αυτό με ενέργειες και πρωτοβουλίες του δεξιού ψάλτη, συγνώμη «χεριού», του Καραμανλή;
Για σκεφτείτε το λιγάκι;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: