Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το ..ξεχσμένο "ΠΟΡΙΣΜΑ ΖΟΡΜΠΑ" και ο ρόλος του Σανιδά. Ποιός θα μιλήσει γι αυτό;

Το πόρισμα Ζορμπά στον ανακριτή μετά... 26 μήνες
ΑΦΗΝΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΟ «ΚΡΥΦΟ ΟΜΟΛΟΓΟ»
Γ. ΖΟΡΜΠΑΣ

Με καθυστέρηση 26 μηνών, κι ενώ η ανάκριση έχει εισέλθει πλέον στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων, διαβιβάστηκε στον εφέτη-ειδικό ανακριτή Γ. Λέκκα το πόρισμα του πρώην προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπά, για την υπόθεση του «κρυφού ομολόγου».
Ο πρώην πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπάς
Πρόκειται για το πόρισμα με το οποίο ο κ. Ζορμπάς αφήνει σαφείς αιχμές για εμπλοκή πολιτικών παραγόντων στη διαδρομή των «γαλάζιων ομολόγων» και το οποίο παρέμεινε αναξιοποίητο, καθώς η διαβίβασή του μόλις πριν από λίγες ημέρες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον αρμόδιο ανακριτή, δεν μπορεί να επιφέρει πλέον καμία αλλαγή στην πορεία των ερευνών.
Από τον Αύγουστο άλλωστε του 2007, που ο κ. Ζορμπάς ολοκλήρωσε το πόρισμά του, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε σπεύσει να το αμφισβητήσει με πρόσχημα τη μη τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους...
του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος. 
Γ. ΣΑΝΙΔΑΣ

Με εγκύλιο δε του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, η οποία είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, το πόρισμα του κ. Ζορμπά είχε χαρακτηριστεί ως «απλό διαβιβαστικό έγγραφο».
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το πόρισμα διαβιβάστηκε τελικά επειδή το αιτήθηκε ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που επιθυμεί να συνεκτιμηθεί στα επόμενα δικαστικά στάδια, καθώς η ανάκριση ολοκληρώνεται οσονούπω με την κλήτευση σε απολογία των χρηματιστών οι οποίοι κατηγορούνται για την επίμαχη συναλλαγή.
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες έχουν ήδη απολογηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζορμπάς ανέφερε στο «διά ταύτα» της πολυσέλιδης πορισματικής του έκθεσης ότι: «Είναι αφελές να υποθέσει κανείς ότι οι κατά το φθινόπωρο 2006 ληφθείσες αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων ως προς την αγορά του επικειμένου να εκδοθεί σύνθετου ομόλογου, πράξεις διαχειριστικές και ανακοινώσιμες στο αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν ήταν γνωστές και σε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μέχρι της εκδόσεως του ομολόγου».

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ.": 

Δεν υπάρχουν σχόλια: