Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΕΚ.
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
Εργαζόμενοι , άνεργοι συνταξιούχοι , νέοι και νέες, οικιστές του ΟΕΚ, απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των δύο οργανισμών. Κατεβαίνουμε όλοι στον αγώνα για να εμποδίσουμε τις καταστροφικές για τον λαό επιλογές της κυβέρνησης. Με βάση όσα προβλέπει  το νέο μνημόνιο, σχεδιάζεται το κλείσιμο μεταξύ άλλων δομών κοινωνικής πρόνοιας, του ΟΕΚ και του ΟΕΕ (Εργατική Εστία).

Από παροχή κοινωνικής εργατικής στέγης , κινδυνεύουμε να βρεθούμε  έρμαιοι,  με την παραχώρησή τους σε τράπεζες και εισπρακτικές ιδιωτικές εταιρείες
Στα πλαίσια της αντίληψης περί «δημοσιονομικής καθαρότητας» , δείχνουν ότι τους ενοχλούν ακόμα και δομές κοινωνικής πρόνοιας όπως ο Ο.Ε.Κ-ΟΕΕ , οι οποίες δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τις εισφορές των εργαζομένων όλης της χώρας!
Οι επιλογές για κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι ένα μικρό μέρος της ολομέτωπης και βάρβαρης επίθεσης που γίνεται στα πιο βασικά, στα συγκροτημένα εδώ και δεκαετίες εργατικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Χτυπούν ακόμα και τις δημόσιες υπηρεσίες σε υγεία και παιδεία. Με συνεχή μέτρα σοκ, όπως τα τελευταία φορολογικά χαράτσια, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καταστρέφουν την ζωή των λαϊκών οικογενειών, οδηγούν μεθοδευμένα το λαό στην πλήρη πτώχευση. Κάνουν όπλο το περιβόητο «χρέος» , για να διαλύσουν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα και να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους των τραπεζών και των πολυεθνικών. Επιδιώκουν  να κατασχέσουν τη χώρα , να απαλλοτριώσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, να εξασφαλίσουν φτηνή εργατική δύναμη, να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και να οικοδομήσουν ένα υποτελές κράτος , με αποικιακό δίκαιο και επιτηρητές .Δίνουν την ίδια ώρα απλόχερα όλο και μεγαλύτερα προνόμια και κέρδη αλλά και νέα πεδία κερδοφορίας στους  πλουσίους.
Με το κλείσιμο του ΟΕΚ και ΟΕΕ  χάνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι , κερδίζουν όμως σίγουρα, οι εργοδότες από την μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους». Το 1,10% που δίνουν έως σήμερα για εργοδοτική εισφορά , για ΟΕΚ και ΟΕΕ θα μείνει πολύ απλά στην τσέπη τους. Έχει στο ζήτημα αυτό μεγάλες ευθύνες η ΓΣΣΕ αφού αυτή πρότεινε την συγκεκριμένη μείωση του εργοδοτικού «μη μισθολογικού κόστους».
Με το κλείσιμο των δύο οργανισμών θα απολυθούν 1400 εργαζόμενοι. Καταργούν ολοσχερώς το κατασκευαστικό πρόγραμμα για φτηνή και ποιοτική κατοικία. Κλείνουν 25 παιδικοί σταθμοί του ΟΕΕ με 2500 μικρά παιδιά. Καταργούν τον κοινωνικό τουρισμό, τα δωρεάν εισιτήρια στα θέατρα, δωρεάν  κουπόνια για βιβλία. Καταργούν την χορήγηση ατόκων στεγαστικών δανείων σε δικαιούχους, πολυτέκνους, καταργούνται τα άτοκα δάνεια αποπεράτωσης, καταργούν την επιδότηση ενοικίου καθώς επίσης και την επιδότηση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια. Διαγράφουν από την άλλη μεριά τις οικονομικές απαιτήσεις των οργανισμών περίπου 4δις και μεθοδεύουν να κάνει «φτερά» η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία και των 2 οργανισμών.
Διεκδικούμε να παραμείνουν ανοιχτοί και να ενισχυθούν αποφασιστικά οι οργανισμοί αυτοί
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
·       NA MHN ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κλεισίματος του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.
·       ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ & ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
·       ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ  ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΕΚ & ΟΕΕ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
·       Τα σπίτια μας δεν θέλουμε να εκχωρηθούν σε τράπεζες ή σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες.
·       Να συνεχισθεί το κατασκευαστικό έργο του ΟΕΚ για να έχουν το δικαίωμα και  άλλοι εργαζόμενοι να αποκτήσουν την  δικής τους στέγη.

·       Να μας δοθούν άμεσα τα οριστικά παραχωρητήρια και οι τίτλοι  ιδιοκτησίας των σπιτιών μας.
·       Να καθοριστεί η τιμή των κατοικιών μας (σε όσους οικισμούς δεν έχει καθορισθεί ακόμα) η οποία θα είναι σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του ΟΕΚ και  με τιμές που να μπορεί να ανταποκριθεί η κάθε εργατική οικογένεια.

·                  Να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ . Εργασίας στις    29/2/2012
·                 Να κλιμακώσουμε  δικαιούχοι και εργαζόμενοι, συντονισμένα τις κινητοποιήσεις      μας.

Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε, γιατί αλλιώς θα μας τα πάρουν όλα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ – ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΕΚ - ΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: