Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Aπορρίφθηκε το αίτημα Πεπόνη για αποχή του από την υπόθεση των CDS

Aπορρίφθηκε το αίτημα Πεπόνη για αποχή του από την υπόθεση των CDS

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για αποχή του από την υπόθεση των περιβόητων ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας (CDS).

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου, το αίτημα του εισαγγελέα πρέπει να απορριφθεί, αφού ο κ. Πεπόνης «είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται».


Ο κ. Πεπόνης υπέβαλε το αίτημα για λόγους ευθιξίας, με αιτιολογικό ότι ήταν μια από τις δικογραφίες για τις οποίες φέρεται να δέχθηκε παρεμβάσεις.

Για την υπόθεση διενέργησε προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα ζητώντας να τεθεί στο αρχείο το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες περί του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε ως στέλεχος εταιρείας, που φαίνεται να αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα.

Η έρευνα του κ. Κορέα συνεχίζεται στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των CDS είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010, ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης και για μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: