Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Με φυλάκιση 2 ετών κινδυνεύει ο παραιτηθείς υπουργός Γιώργος Βερνίκος



Με φυλάκιση για τουλάχιστον 2 χρόνια κινδυνεύει πλέον ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος που παραιτήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για το νόμο 3213 που ψηφίστηκε το 2003, και άλλαξε το 2010 (επί Χάρη Καστανίδη) όπου στο άρθρο 8 προβλέπει βαριές ποινές για τον..
παραβάτη, μέλος κυβέρνησης, που μετέχει σε offshore εταιρεία!!!

Αναφέρει χαρακτηριστικά επί λέξει:

"Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ"!

Οπως όλοι γνωρίζουμε, σε τούτη τη χώρα, οι Νόμοι εφαρμόζονται κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ Τρίτη και Πέμπτη, υπάρχει ασυλία(!!!)

Ας μην περιμένει κανείς ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και στην περίπτωση του παραιτηθέντος υπουργού, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 200.000 μόλις πριν 3 χρόνια απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει ο νομος να προβλεπει ποινη για τον παραβατη αλλα η εφαρμογη του ισχυει μονο για κανεναν ταλαιπωρο πολιτη που σ αυτα βεβαια τα αξιωματα για να φτασει ειναι αδυνατον. Να μου το θυμηθειται οτι Βερνικος ουτε καν θα διωθχει η αν δε γινει το αντιθετο για καθαρη καταναλωση ο Βερνικος θα πεσει στα "μαλακα". Αν η δικαιοσυνη δικαζε αυτους τους "κυριους" που τοσα χρονια παρανομουν τωρα θαμασταν απαλλαγμενοι απο την τυρανια τους.