Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και η ΚΟΝΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!


Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής:
Σύμφωνα με τον κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων, όταν κάποιος υπάλληλος υποπέσει σε παράπτωμα, άμεσα γίνεται ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΤΑΣΗ (Ε.Δ.Ε.) και προσδιορίζεται η ποινή του που συνήθως είναι «ένταξη σε διαθεσιμότητα» και « οικονομικές κυρώσεις» .

Από τότε ο φάκελος του υπαλλήλου «μαυρίζει» και εκτός του ότι έχει  επιπτώσεις στη βαθμολογική του εξέλιξη, οι συνάδελφοι του αρχίζουν να τον βλέπουν «με άλλο μάτι».


Τι συμβαίνει όμως σήμερα;

Όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται σε διαθεσιμότητα χειρότερης μορφής και έχουν μπει σε οικονομικές κυρώσεις πολύ ποιο οδυνηρές και μάλιστα χωρίς καμία αντίδραση.

Εκτός από τις υπερβολικές περικοπές στους μισθούς τους και στα επιδόματα που αγγίζουν το 60% , προεξαγγέλλεται και η τιμωρία της διαθεσιμότητας με σύγχρονο τρόπο…!!!

Η κατηγορία είναι ότι διαλύσανε το κράτος, φάγανε τα λεφτά, και δεν φρόντισαν να εισπράξουν τους φόρους, άρα πρέπει να τιμωρηθούν.

Αντί όμως να εφαρμόσουν τον Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων και να δοθεί εντολή για μία Πανελλήνια Ε.Δ.Ε. κατά ολόκληρου του Δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, έριξαν ένα μνημόνιο στο τραπέζι  και πάνω σ αυτό τα στηρίζουν όλα με τον νόμο 4046/2012.

Με αυτό τον νόμο άρχισε η τιμωρία και άλλαξαν οι όροι, αντί για το «διαθεσιμότητα» ακούγονται νεες έννοιες του τύπου «εφεδρεία,μετενέργεια κλπ».

Επειδή οι Δ.Υ. είναι ανίκανοι, αμόρφωτοι και τεμπέληδες, θα έρθει επιτροπή διανοουμένων από τη Γαλλία για να τους υποβάλει και σε εξετάσεις.

Δηλαδή, υπάλληλος  58 ετών έτοιμος για σύνταξη με όνειρα για το πώς θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με μια «α» σύνταξη και με ένα «β» εφ’ άπαξ, απειλείται με τιμωρία και εξωθείται βίαια σε περιορισμένη σύνταξη και με ελάχιστο εφ’ άπαξ …με «περιορισμένα όνειρα , καμιά φορά και χωρίς όνειρα»!!!

Το άκρως απαξιωτικό είναι ότι θα τον οδηγήσουν  και σε εξετάσεις να αποδείξει ότι αν μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας έκανε καλά την δουλειά του…!!!

Δεν  πρέπει να μας ξεφεύγει ότι δεν αναφέρονται ουδόλως σε κάποια υποτυπώδη αποζημίωση, αυτή είναι αδιανόητη…!!!

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος των Δ.Υ;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, μέσα στον Δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, οι προϊστάμενοι διευθυντές που είναι περίπου το 10% και έχουν την δύναμη της υπογραφής και των αποφάσεων, έχουν μπλοκάρει τα πάντα και κονομάνε ακόμα και σήμερα με τέτοια κρίση.

Μην ξεχνάμε ότι σε καμία υπηρεσία δεν έχει αλλάξει τίποτα και η πολιτική ηγεσία, τους διατηρεί για να «κλείσει» τις ιδιωτικοποιήσεις με τον δικό της τρόπο, τηρώντας τις «διαχρονικά υπερκομματικές συμφωνίες»…!!!

Το σπουδαιότερο σε αυτή την ιστορία είναι ότι σε όλα αυτά δεν έχει την «δύναμη» και είναι ανύπαρκτο και μάλλον σε «ομηρεία» το Συνδικαλιστικό Κίνημα..!!!

  • Πρέπει ο Ελληνικός Λαός  να καταλάβει ,ότι πίσω από αυτή την ιστορία στην ουσία κρύβεται η απαξίωση και η διάλυση του κράτους και του κρατικού ιστού της Χώρας…!!!
  •  Πρέπει ο Ελληνικός Λαός να καταλάβει ότι η λειτουργία του κράτους στηρίζεται στην λειτουργία των θεσμών και στην νομιμότητα που για την εφαρμογή της έχει την ευθύνη η δικαιοσύνη η οποία δεν τιμωρεί και τα κρατικά ελεγκτικά όργανα δεν κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. 
  • Πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι για την ορθή  λειτουργία του κράτους δεν απαιτούνται πάνω από 24 ώρες….!!!! 
  • Πρέπει τέλος να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι όλα τα παραπάνω είναι θέματα πολιτικής βούλησης που αφορά την τήρηση των κανόνων της χώρας (Σύνταγμα), η οποία σήμερα βρίσκεται στους σκουπιδοτενεκέδες …!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: