Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Περιουσία, όση το ετήσιο παγκόσμιο ΑΕΠ ...και μια καλά κρυμένη ιστορία αίσχους και απάτης

Η αξία των 40 μετοχών που κατέχει η οικογένεια Σώρρα είναι ίση με το ετήσιο Παγκόσμιο Ακαθάριστο Προϊόν, το οποίο είναι 50 τρις δολάρια. Το Παγκόσμιο χρέος ιδιωτών και κρατών είναι 70 τρις δολάρια. ..

(Διόρθωση:Η προχειρότητα που διακρίνει το ithacanet.gr έκαμε το" θαύμα" της. Η αξία των μετοχών της οικογένειας, σύμφωνα με τους εκτιμητές της οικογένειας, 40Χ670 δις ευρώ είναι 27 τρις ευρώ, δηλ. 36 δις δολάρια και όχι 50. Δεν είναι Γιάννης. Είναι Γιαννάκης. Θα ακολουθήσει και άλλη ανάρτηση, σχετικά με τις αμφισβητήσεις επί του θέματος. Η ουσία, όμως, μένει: Τι απέγινε ο χρυσός της ασήμαντης μικροτράπεζας Banque d' Orient; Οι μέτοχοι τον έχασαν. Το νομικό πρόσωπο τι τον έκαμε ή τι έκαμε; Γιατί δεν αποτιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία, δηλ. τους έλληνες πολιτικούς, διαχρονικά, και δεν ζητήθηκε ποτέ πίσω ο χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδας; )
Και μόνο το γεγονός πως ο Προβόπουλος προσπάθησε να κάμει συμβιβασμό με το μεγάλο ποσό των 6 δις ευρώ, δείχνει την αλήθεια των γεγονότων. Λίγο συν, λίγο πλην, οι αριθμοί κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη.
Δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους ποιο θα ήταν σήμερα, το ύψος των εκατοντάδων ή χιλιάδων μετοχών , που πετάχτηκαν , επειδή κάποιοι, καλά τραμπουκωμένοι, τους είπαν πως είναι άχρηστα χαρτιά.

Τράπεζα Διεθνών Διευθετήσεων( ή Διακανονισμών) B.I.S.
Η υπόθεση με τα τόσο εξωπραγματικά ποσά είναι αμελητέα παρωνυχίδα στο τεράστιο θέμα τι απέγινε ο χρυσός που λεηλάτησαν οι Ναζί στον πόλεμο σε συνεργασία με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, την τράπεζα όλων των Κεντρικών τραπεζών, η οποία στη διάρκεια του πολέμου είχε πρόεδρο ...τον αμερικάνο Τόμας Χάριγκτον Μακ Κίτρικ, η δε Βρετανία λάβαινε κανονικά τα μερίσματα της!!!
Αμέσως μετά τον πόλεμο, το θέμα τέθηκε στις παρυφές της συμφωνίας του Breton Woods, αλλά τα πανίσχυρα αμερικάνικα και ναζιστικά κεφάλαια των συνεργατών του Χίτλερ σκέπασαν την υπόθεση.

Τράπεζα Τσεχοσλοβακίας - Τράπεζα Γαλλίας
Διαδρομές του χρυσού, που εκλάπη από κεντρικές τράπεζες κατεχόμενων χωρών, με "διασημότερη"  υπόθεση αυτή της Τσεχοσλοβακίας, αποδείχθηκε,  πως οδηγούσαν ακόμα και στο Λονδίνο.  Οι Τσέχοι, λίγο πριν την κατάληψη της χώρας διοχέτευσαν το χρυσό της Κεντρικής Τράπεζας τους στην Τράπεζα της Αγγλίας, μέσω Τ.Δ.Δ., αλλά μετά την κατοχή της χώρας από τους ναζί, το Λονδίνο υπάκουσε και ...επέστρεψε το χρυσό της ελεύθερης Τσεχοσλοβακίας στους κατακτητές της!!!
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο  και οικονομολόγο Πολ Άινζινγκ, ο οποίος ενημερώθηκε για την συναλλαγή από γνωστό του στην Τράπεζα της Αγγλίας. Ο Άιζινγκ δημοσίευσε την ιστορία στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (Μάρτιος 1939). Ο ανεξάρτητος βουλευτής των Εργατικών Τζορτζ Στράους άρχισε να τη σκαλίζει, παίρνοντας πληροφορίες από τον Άινζινγκ κι έκανε ερωτήσεις στη βουλή, παίρνοντας αόριστες απαντήσεις. Στις 31 Μαϊου 1939 το θέμα μεταδόθηκε από το Ασοσιέιτεντ Πρεςς. Στη διάρκεια του πολέμου, ο Άινζινγκ συνάντησε τον ολλανδό αντιπρόεδρο της Τ.Δ.Δ. , στο Λονδίνο κ. Τζ.Γ. Μπέιεν και πήρε την απάντηση: "Το χρυσάφι δεν έφυγε ποτέ από το Λονδίνο".
Η αλήθεια είναι πως το χρυσάφι δεν χρειαζόταν να φύγει από το Λονδίνο, γιατί έκαναν λογιστικές εγγραφές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με βάση τα αποθέματα χρυσού της Τσεχοσλοβακίας, από τους οποίους οι ναζί έκαναν πληρωμές! Με κάποιο τέτοιο τρόπο , ο χρυσός της Τράπεζας της Ανατολής έχει εγγραφεί σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς, με άγνωστους παραλήπτες.
Στην υπόθεση αυτής της μεταφοράς εμπλέκεται και η Τράπεζα της Γαλλίας, η οποία ήταν θεματοφύλακας του χρυσού και στην υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής. Ο γενικός διευθυντής της ΤΔΔ,  Ροζέ Ομπουάν, ο οποίος προερχόταν από την Τράπεζα της Γαλλίας έλαβε μέρος στη διαδικασία "επιστροφής" του χρυσού, μέσω λογιστικών εγγραφών.
Επίσης, ο βέλγος διευθυντής της ΤΔΔ , Αλεξάντρ Γκαλοπέν, τον Ιούνιο του 1940, είχε κατασχέσει χρυσό που έστειλε η βελγική κυβέρνηση στην Τράπεζα της Γαλλίας, τον φυγάδευσε στο Ντακάρ της Βόρειας Αφρικής και από εκεί στη ΡάιχσΜπανκ των ναζί. Οι εξόριστοι εκπρόσωποι της Τράπεζας του Βελγίου έκαμαν αγωγή στην Τράπεζα της Γαλλίας, στις ΗΠΑ. Το Ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε την Τράπεζα του Βελγίου και έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Γαλλίας να πληρώσει. Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε αδυναμία έφεσης και πληρωμής, όταν λίγο μετά οι γερμανοί κατέλαβαν τη Γαλλία. Έτσι το χρυσάφι έμεινε στα χέρια των ναζί, αλλά ο "εκπρόσωπος" συνέχισε να αμοίβεται κανονικά από την κατακτημένη Τράπεζα της Γαλλίας.
Οι απίστευτες ιστορίες δεν έχουν τελειωμό, αλλά  σταματάμε εδώ.
Ωραίο  "θεματοφύλακα" είχαν τα αφεντικά της Εθνικής και όλοι θα πουν, σήμερα, στην οικογένεια "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν μπορώ"!Όταν τα στελέχη της τράπεζας, που ήταν μεγαλομέτοχος το ελληνικό κράτος έλεγαν στους δυστυχείς μικρομετόχους πως έχετε "άχρηστα  χαρτιά" στα χέρια σας, ήξεραν και έλεγαν ψέματα.  Είναι  βέβαιο πως,  βαφτίζοντας "άχρηστες" τις χρυσοφόρες μετοχές, κάποιοι  έφαγαν καλά. Αλλά, στη "δημοκρατία", που έχουμε, πάνε φυλακή μόνο οι φτωχοί.

Οι υπόλοιποι φίλοι των ναζί:
Ο μεγάλος όγκος του χρυσού των ναζί προερχόταν από τις τράπεζες της Αυστρίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Τσεχοσλοβακίας  και ...από το λιώσιμο των χρυσών δοντιών, γυαλιών, αναπτήρων και χρυσαφικών των δολοφονημένων  εβραίων. Εβραίοι τραπεζίτες διακινούσαν το χρυσό των δολοφονημένων εβραίων!!!
Αμερικάνικες εταιρείες, όπως η ΙΤΤ, η Στάνταρντ Όιλ, η Τζένεραλ Μότορς, η Τσέηζ Μανχάταν Μπανκ, η Μόργκαν Στάνλεϋ και η Φορντ είχαν στενή συνεργασία με τους ναζί σε όλη τη διάρκεια του πολέμου και διατήρησαν σε όλη την περίοδο της ματωβαμένης σύρραξης τα υποκαταστήματα τους στη Γερμανία.  Η συνεργασία, όπως η τροφοδοσία των γερμανών με πετρέλαιο, από την Στάνταρντ Όιλ, για να σκοτώνουν στρατιώτες των συμμάχων,  γινόταν μέσω "ουδέτερων κρατών", όπως η Ελβετία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Η Στάνταρντ Όιλ  δεν έχασε τάνκερς, κατά τον πόλεμο των υποβρυχίων, μια και μετέφερε το πετρέλαιο των ναζί. Η Φορντ έφτιαχνε φορτηγά για τους Ναζί. Η ΙΤΤ βελτίωνε τα επικοινωνιακά δίκτυα των γερμανών. Να σημειωθεί πως η ΙΤΤ ήταν το επίσημο όργανο της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ!!!
Είναι προφανές, από το κουκούλωμα του θέματος, πως ο χρυσός κατέληξε στα χέρια ιδιωτών και αξιωματούχων των ναζιστικών και συμμαχικών κυβερνήσεων.
Ο Κέϋνς, εμπνευστής των συμφωνιών του Breton Woods, απαίτησε στις συμφωνίες να περιληφθεί η διάλυση της BIS (Τ.Δ.Δ.), κάτι που δεν έγινε, χάρις στους γεμάτο χρυσό προστάτες. Στο τέλος, επηρεασμένος και από τη Ρωσίδα σύζυγο του, υπανεχώρησε!
Οι λαοί σκοτώνονταν και αυτοί που και σήμερα κυβερνούν τον πλανήτη έκαναν δουλειές και μοιράζονταν τον κλεμμένο χρυσό.
Nα θυμίσουμε πως ο όρος "Νέα Τάξη Πραγμάτων" πρωτακούστηκε από τα χείλη του Αδόλφου Χίτλερ. Μπορεί αυτή να πάλιωσε, όμως έμεινε η ίδια. Αυτοί που και σήμερα κυβερνούν τον πλανήτη, με την "μοντέρνα" επωνυμία "παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση" είχαν σοβαρούς λόγους να στηρίζουν τον νονό της ιδέας, εξαερώνοντας, μαζί του το χρυσό των λαών.
Τα στοιχεία προέρχονται από τα επίσημα αρχεία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας και Γερμανίας, μερικά από τα οποία άνοιξαν μετά από δικαστικές αποφάσεις, χάρις στην έρευνα πολλών δημοσιογράφων, φοιτητών  και πανεπιστημιακών φορέων  και κυρίως του αμερικανού Τσαρλς Χίγκαμ, ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα του, αναζητώντας τη σχέση του ...ηθοποιού΄Ερολ Φλυν με τους Ναζί, αλλά έπεσε σε βαθειά νερά. Τα περισσότερα στοιχεία διέρρεαν από έντιμους αξιωματούχους, που πλήρωσαν την εντιμότητα τους. Φυσιογνωμία στη μάχη αυτή ήταν ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Χένρι Μοργκεντάου.
Εννοείται πως στις υποθέσεις αυτές εμπλέκεται και η λεηλασία του ελληνικού χρυσού, ελάχιστο μέρος της οποίας είναι οι μετοχές της οικογένειας Σώρρα. Και υπάρχουν έρευνες (Κουτί της Πανδώρας) που συνδέουν την λεηλασία του ελληνικού χρυσού, με μεταπολεμικούς πολιτικούς, με την άρνηση της Ελλάδας να ζητήσει επιστροφή και αποζημιώσεις και με την απελευθέρωση του μοναδικού γερμανού εγκληματία πολέμου, που δικάστηκε στην Ελλάδα.
(Δεν υπάρχουν ιστορικά ίχνη για το τι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε όλη την περίοδο της κατοχής. Διάβαζε; Ίσως, η απρόοπτη επιλογή του από τη γερμανόφιλη Φρειδερικήα, για τη διαδοχή του Παπάγου, να έχει την εξήγηση της, κάπου εκεί γύρω).
Banksters είναι η λέξη που αντιπροσωπεύει τέλεια τους τραπεζίτες. Τους ίδιους , τότε και τώρα.
Τώρα, εσύ  έλληνα, πλήρωνε.
Το χρήμα ανήκει, διαχρονικά, στους τραπεζίτες και τα πολιτικά τσιράκια τους.
Ποιες ιδεολογίες, ποια έθνη και ποιοι πόλεμοι;
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.
ΣΥΝΤΑΧΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ.

(Την υπόθεση έβγαλε το zougla.gr. Συγκεντρωμένη τεκμηρίωση για την αξία των 40 μετοχών, βρήκαμε και στον ΛΟΓΙΟ ΕΡΜΗ)
ithacanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: