Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η αντίστροφη μέτρηση για την «θυσία» του Αντώνη Σαμαρά, μόλις ξεκίνησε

Στο όνομα της επιβίωσης του δικομματισμού!!
να απίστευτο διπλωματικό παιχνίδι εξελίσσεται τον τελευταίο μήνα. Διπλωματικές αποστολές , πάνε κι έρχονται στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, με στόχο την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε...


Διότι για την Ευρωζώνη δεν τίθεται θέμα!

Η «Διπλωματική μπλόφα» της Μέρκελ, πέρασε τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Λουκά Παπαδήμο! Για το κόμμα των Τραπεζών αλλά και για τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό!


Τι συμβαίνει όμως με την πάλαι ποτέ «πατριωτική πτέρυγα» της ΝΔ που εκπροσωπούσε ο Αντώνης Σαμαράς ; Ο ηγέτης που προκαλούσε ... δέος στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και τον υποδέχονταν στα φοιτητικά αμφιθέατρα με το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς»;

Μετακινήθηκε από την «Πατριωτική Συνιστώσα» της ΝΔ, λίγο αριστερότερα εκεί που βρίσκεται η δεξαμενή ψήφων της οικογένειας Καραμανλή, μήπως;

Τάχθηκε στο πλευρό των πατριωτών Τραπεζιτών, που ολημερίς προσεύχονται να τους εξαγοράσει ολοκληρωτικά ο οίκος Ρόθτσιλντ για να ξεφύγουν από την συντριβή που έρχεται στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες;

Οι εκβιασμοί στις δυτικές πρωτεύουσες απέναντι σε Ελληνικές διπλωματικές αποστολές πλέον, δεν είναι καν κεκαλυμμένοι αλλά είναι ωμοί! Τόσο ωμοί που δεν γίνεται περισσότερο!

Το κλίμα διαμορφώνεται πρώτα σε αυτό το επίπεδο, κατόπιν μετά τα απαραίτητα τηλεφωνήματα και συσκέψεις, ακολουθεί ή έλευση ενός αρμόδιου υπουργού στον οποίο του δίνουν τη λίστα με τις «εντολές» και ακολουθεί η παρουσία του Πρωθυπουργού που τις «νομιμοποιεί» απέναντι στο Τέταρτο Ράιχ που εκπροσωπεί η Μέρκελ!

Η αλήθεια είναι, ότι το κλίμα στο διπλωματικό επίπεδο, έχει διαμορφωθεί από τις διπλωματικές κουστωδίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, και της Αυστρίας ενώ στην κομισσιόν, και στα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τα «περιστέρια της σταθερότητας» που δεν είναι άλλοι παρά οι «παπαγάλοι του τραπεζικού συστήματος», διαμορφώνουν σε χρόνο ρεκόρ, όποιο κλίμα επιθυμούν για την Ελλάδα και την οικονομία μας!

ΤΡΙΑ χρόνια τώρα, περιμένουμε από την Ελληνική Διπλωματία να αντιδράσει και να προωθήσει έστω μία κίνηση αντίδρασης μπροστά στο φαινόμενο αυτό!

Και δεν έχει καταγραφεί ούτε μία!

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν παραδειγματίζεται καν από την μικρή Κύπρο, που στον αντίποδα της τραπεζικής λαίλαπας που μαστίζει την Ευρώπη, έβαλε τον παράγοντα «πετρέλαιο» και κατόπιν την "Ρωσική Αρκούδα", ως αντιστάθμισμα στις δανειοδοτήσεις!

Όπως οι προκάτοχοί του, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο Αντώνης Σαμαράς, κάθεται και βλέπει ως παρατηρητής το παιχνίδι να εξελίσσεται, και όχι απλά δεν κάνει τίποτα, αλλά έχει βάλει όλο το διπλωματικό σώμα της χώρας να φωνάζει δυνατά … ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Σε αντιστοιχία με τον ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, μου θυμίζει το αξέχαστο … «πέντε κρίκοι ένα τάλιρο» της σειράς «Λούνα Πάρκ»!

Κατ αρχάς, ποιος είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι ο Ελληνας φοβάται πλέον την δραχμή και το έχει ανάγει σε κεντρικό προεκλογικό του … μπαμπούλα!

Αν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις καθημερινές συζητήσεις των Ελλήνων, θα διαπίστωνε ότι όχι απλά δεν την φοβούνται αλλά μάλλον την αναπολούν κιόλας!

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα από τον Σαμαρά, κι από κανέναν Σαμαρά ν αλλάξει μέσα σε δυο μήνες ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 90 και υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια!

Περίμενα όμως, από τον πάλαι ποτέ «υπερπατριώτη της λαϊκής δεξιάς», να αντιτάξει στο σκληρό διπλωματικό πόκερ των Ευρωπαίων, αντί για ψεύτικες μπλόφες , υπαρκτές διπλωματικές στρατηγικές και να κυνηγήσει την αύρα των αναδυόμενων αγορών, που δεν υποφέρουν από την μαϊμού κρίση που έστησαν οι τραπεζίτες στον Δυτικό κόσμο, προκειμένου να δώσουν το φιλί της ζωής στο παραπαίον τραπεζικό σύστημα! Ένα σύστημα που αναζωογονείται κάθε φορά που ένας πολίτης ή ένα κράτος υπογράφει ένα δάνειο, και το γεγονός αυτό καταγράφεται στα ανάλογα τραπεζικά κιτάπια, ως … Ανάπτυξη !!!

Στην Ευρώπη φίλες και φίλοι, μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, διότι υποσχέθηκε στους Ευρωπαίους τα πετρέλαια του Αιγαίου και της Κρήτης!

Γι αυτό και προφανώς σήμερα, ο επίσημος σύμβουλος του Ελληνικού κράτους στους διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων είναι η Γαλλική Beicip!

Στο μεσοδιάστημα όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου τα έταξε στους Αραβες, και κατόπιν τα ξαναέταξε στους Αμερικανούς!

Αργότερα, ο Σημίτης, πήγε να απεμπλέξει την κατάσταση και τα έκανε μούσκεμα, αφού τα έταξε στους Γερμανούς –μόνο-!

Ο Κώστας Καραμανλής έταξε μερίδιο στους Ρώσους και μάλιστα προχώρησε σε συμφωνία για τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη!!

Ολο αυτό το διάστημα, πετρέλαια δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα! Αυτό γνώριζαν οι Ελληνες πολίτες! Ασχετο αν οι «φαμίλιες» που κυβερνούν την χώρα , δίκην κληρονομικής …Δημοκρατίας, πραγματοποιούσαν διαρκώς μυστικές επαφές για την τύχη των τεράστιων κοιτασμάτων!

Καταλήξαμε έτσι, να έχουμε έναν Πρωθυπουργό, που εκλέχτηκε με το σύνθημα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!
Τι επαναδιαπραγματεύεται ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ, από τη μέρα που σχημάτισαν όμως Κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ;

Προσέξτε τώρα!

Διαβάζοντας την καταιγίδα συνεντεύξεων του Πρωθυπουργού σε διεθνή ΜΜΕ , συγκρατώ πάνω από ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ αναφορές του Πρωθυπουργού, του τύπου «θα σας πληρώσουμε», «θα είμαστε συνεπείς», «θα …. Θα … θα…»

Πως είναι δυνατόν οι Ελληνες Πρωθυπουργοί να εκλέγονται λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό και μετά να μένουν στο απυρόβλητο;

Πως είναι δυνατόν ο Α.Σαμαράς να είχε κάνει σημαία την επαναδιαπραγμάτευση προεκλογικά, και δύο μήνες μετά, να διαλαλεί στον Ευρωπαϊκό τύπο ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε απολύτως τίποτα;

Δείτε το παρακάτω βίντεο, ένα από τα δεκάδες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο με το σθένος που ο Α.Σαμαράς διακηρύσσει την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:




Δεν είναι λοιπόν άλλος ένας ψεύτης Ελληνας Πρωθυπουργός;

Στους κύκλους της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται αλλιώς! Ετσι πρέπει να κάνει η χώρα! Ας με συγχωρήσουν όμως οι «παπαγάλοι του Μαξίμου», αλλά αν ένας Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που λέει προεκλογικά, τότε με ένα απλό διάγγελμα, παραιτείται και πάει σπίτι του!

Ειδάλλως, συμπεριφέρεται ως ένας κοινός ψεύτης που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά!

Η ΝΔ, προεκλογικά διακήρυττε ότι θα κλείσει φυλακή τους υπαίτιους του σκανδάλου της Siemens!

Αντ αυτού, μια μέρα πριν την συνάντηση με την Μέρκελ, ο Α.Σαμαράς , έκλεισε την υπόθεση για το Ελληνικό Δημόσιο, με συνοπτικές διαδικασίες, αποδεχόμενος έτσι μια τεράστια ζημιά για το Κράτος και τους Ελληνες φορολογούμενους!

Παράλληλα, φόρεσε το ύφος του στιβαρού Ευρωπαίου ηγέτη, και διακήρυξε σε όλη την υφήλιο ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε απολύτως τίποτα!

Όχι μόνο για το απεχθές τμήμα του χρέους, αλλά κυρίως για όλα τα δάνεια που ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ και πήγαν απ ευθείας σε τσέπες πολιτικών, μεσαζόντων και Αρχόντων της Τοπικής αυτοδιοίκησης!

Βλέπετε, το μεγάλο ζήτημα δεν είναι στο απεχθές τμήμα των 350 δις του Ελληνικού χρέους, αλλά στα τεράστια ποσά που πληρώσαμε ως κράτος τα τελευταία ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια!

Από την άλλη, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί Ελληνες πολίτες, βλέπουν στον ύπνο τους όνειρα, ότι θα έρθει ένας πολιτικός από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, και θα ζητήσει:

Τις Γερμανικές Αποζημιώσεις
Επιστροφές χρημάτων από αγορές, εξοπλιστικά και δημόσια έργα που δεν έγιναν ποτέ!
Την επαναδιαπραγμάτευση του ποσού που πληρώσαμε σε δάνεια μαϊμού
Την φυλάκιση των κλεφτών και λωποδυτών με την ταυτόχρονη δήμευση της περιουσίας τους
Την ανακήρυξη της ΑΟΖ
Την εξεύρεση νέων «εταίρων» διεθνώς για επενδύσεις

Και μόλις ξυπνά από τον ύπνο, κάθεται στον καναπέ και βλέπει τους Ελληνες Πρωθυπουργούς:

Να παίρνουν δάνεια από τράπεζες για να σώσουν τα κόμματά τους
Να επιβάλουν νέους φόρους σε μισθωτούς και συνταξιούχους
Να λένε «ναι σε όλα» στη Μέρκελ
Να εκλιπαρούν γονυπετείς για μια συνάντηση μαζί της
Να ανρούνται να ψελλίσουν έστω τα τρία γράμματα της … ΑΟΖ
Να δηλώνουν πίστη και υποταγή στο μονοπρόσωπο ευρωπαϊκό διατραπεζικό σύστημα

Και κάπως έτσι, η ζωή συνεχίζεται!

Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς, πριν πάει να δει την Μέρκελ και τον Ολάντ, ... ξέχασε το βασικότερο!

Να δει τον Μάριο Μόντι , και τον Μαριάνο Ραχόι!

Ούτε μια αναφορά δεν έχει κάνει από τη μέρα που έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία και την Ισπανία!

Τυχαίο;

Οποιοσδήποτε λογικός πολιτικός, θα αναζητούσε συμμάχους σε δύο επίπεδα!

Ένα εντός της Ευρωζώνης

Κι ένα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Με δεδομένο ότι η Ιταλία και η Ισπανία, έχον κάνει κοινό μέτωπο και οι Πρωθυπουργοί της έχουν συναντηθεί ήδη μια φορά, γιατί ο Α.Σαμαράς, δεν ζήτησε να ενταχθεί κι αυτός στον πυρήνα των χωρών του νότου που αντιδρούν στο 4ο Ραιχ της Μέρκελ;

Φυσικά, και να το επιδιώξει τώρα, μάλλον δεν θα το δεχτούν οι κ.κ.Ραχόι και Μόντι, μετά τις δηλώσεις υποτέλειας του Σαμαρά προς τη Μέρκελ!

Οσο για τις αναδυόμενες αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα, αυτές δεν ανήκουν καν στο λεξιλόγιο του Ελληνα Πρωθυπουργού!

ΣΥΝΕΠΩΣ, μέσα σε δύο μήνες, ο Σαμαράς, κατάφερε να «δέσει» τη χώρα, σε ένα άρμα, που έχει πάρει φόρα και οδηγείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο γκρεμό!

Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα του τύπου «λεφτά υπάρχουν» για να αρπάξει την Πρωθυπουργική καρέκλα και να σώσει το δικομματικό σύστημα στη χώρα!

Πλησιάζει όμως η ώρα που θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό, για αυτά που έλεγε προεκλογικά και γι αυτά που κάνει μετεκλογικά!

Αφού προηγουμένως φυσικά, δώσει εξηγήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, και στο «Καραμανλικό μπλοκ» που τον στήριξε κι έχει πολλά να πει για τις συμφωνίες με τους Ρώσους που καταργήθηκαν!

Κλείνοντας για σήμερα, ο Α.Σαμαράς απέδειξε ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ για εκείνον, σημαίνει μείωση των μισθών στα επίπεδα των 400 ευρώ! Ανάπτυξη σημαίνει κατάργηση των δώρων ! Ανάπτυξη σημαίνει υποταγή στον Γερμανικό άξονα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την «θυσία» του Α.Σαμαρά στο όνομα της επιβίωσης του δικομματισμού, μόλις ξεκίνησε!!!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: