Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφώνησαν για σύνταξη στα 67, επί τάπητος η εφεδρεία

Ασαφής παραμένει η εικόνα ως προς το τελικό περιεχόμενο του πακέτο περικοππών, καθώς κυβέρνηση και συμπολιτευόμενα κόμματα επιμένουν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, προσπαθώντας να μετριάσουν το πολιτικό κόστος των αντιδημοτικών μέτρων. Από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη προκύπτει πάντως ότι υπάρχει συμφωνία για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα....
67, οριστική κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους-συνταξιούχους και κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους κάτω των 64 ετών.

Για τις συντάξεις του ΟΓΑ και τα αναπηρικά επιδόματα έχει συμφωνηθεί να μην περικοπούν, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, η οποία αλλάζει μορφή και βαφτίζεται "προσυνταξιακή διαθεσιμότητα"

Εντούτοις ο κ. Χατζησωκράτης θέλησε να κρατήσει αποστάσεις και να περάσει το μήνυμα ότι το κόμμα του "αντιστέκεται", δηλώνοντας ότι "Η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη".

Ενώ όμως προσπαθούσε να πείσει για τις κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώναν ότι συμφωνήθηκε η εφεδρεία για 15.000 ΔΥ στο πλαίσιο αντιστάθμισης των απολύσεων, που πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: