Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε στις μολότοφ η ΕΛΑΣ

euro2day.gr - 28 λεπτά πριν
Επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ, χημικών και ανθρωποκυνηγητό διαδέχθηκαν, από τις 2.00 το μερημέρι τις μαζικές πλην ειρηνικές πορείες των εργαζομένων στο κέντρο των Αθηνών. Αγνωστοι πυρπόλησαν ένα δέντρο στον Εθνικό Κήπο.
Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι και τελείωσαν στις τρεις, όταν οι αστυνομικοί επενέβησαν και διέλυσαν τους κουκουλοφόρους που πρωταγωνιστούσαν στα έκτροπα.
Όλα άρχισαν όταν οι κουκουλοφόροι, που δεν είχαν καμία
συμμετοχή στις προηγηθείσες πορείες άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει το μπλοκ των κουκουλοφόρων και ακολούθησε κυνηγητό και οδομαχίες για περίπου μισή ώρα.
Στις 2.00 οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ουσιαστικά εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος απωθώντας τους κουκουλοφόρους προς τα Προπύλαια.
2.35: Ενα καπνογόνο προσγειώνεται σε δέντρο του Εθνικού Κήπου το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.
2.40: Οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταδιώκουν κουκουλοφόρους που προκαλούσαν επεισόδια από την πλατεία Συντάγματος. Η ένταση μεταφέρεται στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου, μετά από επέμβαση των αστυνομικών, οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων υποχωρούν προς τα Προπύλαια.
Στις τρεις το μεσημέρι οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων διαλύθηκαν και οι διαδηλωτές συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: