Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ..

   THOUREIOS
Δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να αλληλοκαλυφθούν, ακόμα και τον ιερό κανόνα της λειτουργίας ενός κράτους -το ΣΥΝΤΑΓΜΑ-το κουρελιάζουv.
Παραθέτουμε τα άρθρα του συνταγματος που καθορίζουν τίς αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής τα οποία δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία...!!

Εκλογή-Θητεία-Αρμοδιότητες(άρθρα 7, 9, 10 & 11 του ΚτΒ)


Η εκλογή του Προέδρου της Βουλής είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Ο Πρόεδρος εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δηλαδή με 151 ψήφους. Εάν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διευθύνει τις εργασίες του Σώματος και εκπροσωπεί τη Βουλή σε διεθνείς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς και στις διμερείς διακοινοβουλευτικές συναντήσεις. Προΐσταται των υπηρεσιών της Βουλής και συντονίζει τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναπληρώνει προσωρινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Ας απαντήσει ο κ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ;
  • Αν πάθει κάτι σήμερα η αύριο ο υπερήλικας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ποιός θα τον αναπληρώσει;
  • Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναστείλλει την λειτουργία του;
  • Τι σημαίνει προσωρινή αναπλήρωση;
  • Για πόσο χρόνο;
  • Που προβλέπεται;
  • Με ποιές διαδικασίες;
 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αλλο ενα σκαλοπατι του βρωμικου πολιτικου συστηματοσ,ο προεδροσ τησ γερμανιασ υπεβαλλε την για ενα ζευγαρι παπουτσια που ελαβε ωσ δωρο χωρισ να δηλωθει και ο αρχηγος των ρειντζερ και κενταυρος που ειναι και προεδρος της βουλης(που καταντησε το καταπτυστο πολιτικο συστημα την δημοκρατια) αντι να υποβαλει την παραιτηση ωσ το ελαχιστο που οφειλει(να μην μιλησουμε ΓΙΑ ολα) να κανει,χρησιμοποιει τον θεσμο ωσ οχυρωματικο κολπο και και παραπλανητικο τερτιπι,διοτι τωρα τον πιστεψαμε με το να λαμψει η δικαιοσυνη,το εργο το εχουμε ξαναδει,διοτι αν το πορισμα τησ ερευνας (δικαιοσυνη,σδοε κ.λ.π)ειναι διατρυτο η ψευτικο πρεπει ΑΜΕΣΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΤΟ ΣΔΟΕ,Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.Νομιζω οτι τα τρια προσωπα εχουν παρελθον......ΖΙΕΜΕΝΣ Κ.Λ.Π,ΣΗΜΕΡΑ βγηκε και η χριστοφιλοπουλου.....ψαξτε λιγο τα προγραμματα που ειχε επι υφυπουργιας στο εργασιας εχει λαυρακι.......α ρε κουτουκιαπα δεν σε εχουν πιασει ακομα...........