Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με Ρουπακιώτη θα ζητήσει ο Β. Μεϊμαράκης (uod)

Μετά τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωαννη Τέντε, ο Ευάγγελος Μειμαράκης σήμερα είχε επαφές με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ενώ αύριο θα συνεχίσει τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να τα ενημερώσει για την υπόθεση και να ζητήσει τη στήριξή τους για τις επόμενες κινήσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό
ο Πρόεδρος της Βουλής τις επόμενες ημέρες προτίθεται να συναντήσει και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, προκειμένου να ζητήσει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη το όνομα που ώστε και ο ίδιος – που είναι και ο βαλλόμενος- να τα πληροφορηθεί και να καθορίσει τις κινήσεις του.

Παντώς, ο κ. Μεϊμάρακης εξακολουθεί να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και της παραίτησής του, καθώς συνεργάτες του απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου παρέπεμπαν στη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη την περασμένη Κυριακή, που δήλωνε «θα κάνω ό,τι χρειαστεί».

Ήδη πάντως ο κ. Μεϊμαράκης μέρος των καθηκόντων του παραχώρησε στους αντιπροέδρους της Βουλής, οι οποίοι πλέον
θα τον αναπληρώνουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Σε ότ αφορά πάντως στα λοιπά καθήκοντα του προέδρου της Βουλής , για παράδειγμα διακοινοβουλευτικά ή διοίκησης της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης θα τα ασκεί κανονικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή το βράδι είχε επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εκφράζοντας την πρόθεση του ακόμη και να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ούτε όμως και από τους υπόλοιπους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης με τους οποίους υπήρξε, επίσης, επικοινωνία.

Την ίδια ώρα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές, ζήτησε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Με δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Λιάπης κάλεσε τους αρμοδίους να επιταχύνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και τονίζει ότι δέχεται μία ανελέητη προσωπική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: