Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ..!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής


 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...!!! ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ.

Σήμερα που επιχειρείται η αναδιάταξη του δημόσιου τομέα της Ελλάδας και τα πάντα είναι στο τραπέζι, είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία δια παντός και να μην έχει ποτέ πια πρόβλημα ο Έλληνας απόμαχος της εργασίας σε ότι αφορά την σύνταξη του και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.
Δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει  η τροίκανή κυβέρνηση παρά να μιμηθεί το σύστημα της ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ που τα πάντα, δηλαδή, ολόκληρη η περιουσία του κράτους ανήκει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμα απο τις πετρελαϊκές μονάδες, σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη των επενδύσεων  αποδίδεται στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να  καταγράψει την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και να την μετοχοποιήσει με μετοχές  που θα διατεθούν στην Ελληνική αγορά ώστε να αγοραστούν από Έλληνες οι οποίοι θα έχουν και λόγο στην διάθεση τους.
Με αυτή την περιουσία να γίνονται ανάλογες επενδύσεις σε σταθερή οικονομική βάση με ανταποδοτικότητα από την οποία ένα μέρος θα επαναεπενδύεται και ένα μέρος θα ενισχύει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από υπολογισμούς του Υπουργείου Εργασίας το 2006 επί ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ, μόνα στα ταμεία που ανήκαν στο ανωτέρω υπουργείο, η περιουσία είχε εκτιμηθεί στα 25 δίς ευρώ.
Στην ελάχιστη ανταποδοτικότητα ποσοστού 5% , τα ταμεία θα μπορούν να εισπράξουν άμεσα 1,25 δίς ευρώ ετησίως, και θα καλύπτεται σχεδόν το 20% των συντάξεων.
Σε βάθος χρόνου, εφ’ όσον έχουν θεσμοθετηθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές δικλίδες τύπου ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, δηλαδή αν δεν παρουσιάζονται τα προσδιορισμένα κέρδη να έχουν κυρώσεις οι διαχειριστές, τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια στο σύνολο, και σε βάθος 10ετίας, ο φορέας αξιοποίησης της περιουσίας των ταμείων θα εξελιχτεί σαν ο κεντρικός αναπτυξιακός φορέας της χώρας.

Αυτό δεν ήθελαν οι Ευρωπαίοι και «έτρεξαν» να κλείσουν τους δύο Οργανισμούς ΟΕΚ και ΟΕΕ.
 Έβλεπαν από την μία, ειδικά τον ΟΕΚ να καλύπτει τις ανάγκες μιας χώρας για την στέγαση των εργαζομένων σε βάρος των τραπεζών, και από την άλλη, με μια λογική διαχείριση θα εξελισσόταν στον μεγαλύτερο οικονομικό φορέα διαχείρισης της κατοικίας στην Ελλάδα.
Από υπολογισμούς, η δαπάνη που απαιτείται για απόκτηση πρώτης κατοικίας στον Έλληνα εργαζόμενο με βάθος χρόνου μιας γενιάς, ανέρχεται στο ύψος των 70-80 δις ευρώ, τα οποία από σήμερα και εντεύθεν θα τα διαχειριστούν οι τράπεζες.

Ας δούμε πως λειτουργεί το σύστημα στη ΝΟΡΒΗΓΙΑ το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ , η έννοια του κράτους προσδιορίζεται από  τους απόμαχους Νορβηγούς πολίτες, οι οποίοι εργάστηκαν για να μπορούν οι επόμενες γενιές να απολαμβάνουν, δηλαδή από τους συνταξιούχους.

Άρα με αυτή την λογική ότι έχει δημιουργηθεί στην ΝΟΡΒΗΓΙΑ ανήκει σε αυτούς που το απόκτησαν και είναι οι συνταξιούχοι ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Ολόκληρη η περιουσία του κράτους ανήκει σε αυτούς , δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα αποθεματικά των ταμείων φυλάσσονται στην ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ), στην οποία την πλειοψηφία την έχουν οι ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χρηματοδοτεί τις κρατικές τράπεζες της ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ (ΕΘΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ κλπ) , και αυτές με τις σειρά τους τις ιδιωτικές ( ALPHA - EUROBANK κλπ).

 Στη συνέχεια οι ιδιωτικές τράπεζες χρηματοδοτούν τις ιδιωτικές επενδύσεις ( ιδιώτες επιχειρηματίες κλπ) ενώ οι κρατικές τις κρατικές επενδύσεις ( Οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, πετρελαϊκές κρατικές εταιρείες κλπ).

Σε κάθε περίπτωση ο τελικός αποδέκτης ποσοστού κέρδους είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που καθορίζουν εξ’ αρχής το παιγνίδι, δηλαδή ο ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Tο σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση πτώχευσης μιας χώρας ο τελευταίος που θα θιγεί είναι ο ασφαλισμένος.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και  δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Ελλάδα γίνονται δύσκολα.

Δηλαδή γιατί όλος ο πλούτος, ο παραγόμενος και ο παραγμένος, να διαχειρίζεται από ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ κυρίως ΤΡΑΠΕΖΕΣ, και απο  ιδιώτες, και να δίνουν "ότι έχουν ευχαρίστηση" στον λαό που τον δημιουργεί  και στον συνταξιούχο που άφησε παρακαταθήκη;

Τι απαντούν σε όλα αυτά οι Έλληνες κυβερνήτες όλων των εποχών;
Βέβαια για να γίνουν αυτά σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΧΩΡΑ απαιτείται ανάλογη πρόβλεψη στους κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Έκκληση:

Κύριοι που σήμερα κυβερνάτε και συγκυβερνάτε της Ελλάδα (ΝΔ-ΔΗΜ-ΑΡ, ΠΑ.ΣΟ.Κ), προχωρήστε σε ένα τέτοιο καινοτομικό σχέδιο για να λυθεί μια για πάντα η οποιαδήποτε και από οποιονδήποτε ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αυτό θέλουν να χτυπήσουν στην ουσία στη ΝΟΡΒΗΓΙΑ γιατί «χαλάει» την παγκόσμια αγορά, δηλαδή των ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Και μην ξεχνάμε ότι η τεχνογνωσία των ΝΟΡΒΗΓΩΝ στις εξορύξεις πετρελαίων είναι η μοναδική στον κόσμο και τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Αυτοί στην ουσία θα φέρουν στην επιφάνεια για αξιοποίηση και τον Ελληνικό Ορυκτό πλούτο…!!!

Σχετικό άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: