Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΦΑΓΩΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΜΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...!!!

ΛΙΣΤΑ ΚΟΥΣΕΛΑ 3.800 ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

Απο Περικλή Αθανασόπουλο

Ας θυμηθούμε περισυνά γεγονότα που στην ουσία έθεσαν τον τότε υφυπουργό οικονομικών ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ εκτός κοινοβουλίου και πιθανόν εκτός πολιτικής...
Την στιγμή που ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ επεχερίρησε να βγάλλει στη δημοσιότητα την λίστα με τους οφειλέτες οι κύριοι ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ σχεδόν ακαριαία τον " τάπωσαν"...!!! 

Φυσικά στη συνέχεια ο κ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ  ανασκεύασε πιθαρχώντας για να μην δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο κινήμα...
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΙΣΤΑ


Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά περί λίστας 3.800 μεγαλοφοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που αποτέλεσαν και την αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης, κατά τη χθεσινή (6.10) συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής.



Ο τελευταίος, σύμφωνα με τους παριστάμενους στον ΚΤΕ, εκνευρισμένος από μία ερώτηση του Δ. Κουσελά για το ζήτημα της φοροδιαφυγής τον ρώτησε απαξιωτικά «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο» για να πάρει την απάντηση-καταγγελία από τον βουλευτή, πλέον, του ΠΑΣΟΚ ότι «έφυγα από την κυβέρνηση επειδή ήθελα να χτυπήσω τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου»
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουσελάς απομακρύνθηκε από τη θέση του υφυπουργού οικονομικών κατά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου και ο ίδιος συνδέει την απομάκρυνσή του με την ύπαρξη της λίστας αυτής. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Δ. Κουσελάς ισχυρίστηκε ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενα του και ότι διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ – πρόσθεσε – τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουσελά, η λίστα αυτή έχει παραδοθεί και στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ενώ ο πρώην υφυπουργός ισχυρίζεται πως είχε κάνει λόγο για το συγκεκριμένο ζήτημα και κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον πρωθυπουργό παρόντος του Ε. Βενιζέλου.
 
«Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει ο Δημήτρης Κουσελάς.
Από τη μεριά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (αποχώρησε μαζί με το Δ. Κουσελά από το Υπουργείο Οικονομικών) ισχυρίζεται πως "δεν υπάρχει κάτι τέτοιο".
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: