Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λυσσαλέα επίθεση στην ιδιοκτησία

homesΥποτίθεται ότι τα απανωτά Μνημόνια έγιναν για λόγους πρακτικούς και ιδεολογικούς. Υποτίθεται ότι ο στόχος των «δανείων δυνάμεων» και των τοποτηρητών τους ήταν το άνοιγμα της αγοράς, η εξυγίανση της οικονομίας, το συμμάζεμα των κρατικών δαπανών και η ανάσχεση της ανισοκατανομής των φορολογικών βαρών. Υποτίθεται ότι η «συνταγή» που επινόησαν οι ξένοι επικεφαλής της τεχνικής ομάδας «υποστήριξης» των ελληνικών κυβερνήσεων θα έφερνε κάποια ορατά, θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Ολα τα παραπάνω ήταν απροκάλυπτα ψεύδη και απόπειρες χυδαίας παραπλάνησης ενός λαού που βαδίζει δίχως ελπίδα στον δρόμο που καταλήγει στο τίποτα. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, τα λουκέτα πέφτουν βροχή, οι οικογένειες δεν έχουν χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες και τα ποσοστά της ανεργίας ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη.
Στην πραγματικότητα, τα Μνημόνια και η εφαρμογή τους οδηγούν τους Ελληνες στην απώλεια κάθε ιδιοκτησίας. Κινητά και ακίνητα βρίσκονται στο στόχαστρο μιας δράκας σκοτεινών ανθρώπων, που ομνύουν στον… φιλελευθερισμό και καταντούν τη χώρα νέα σοβιετία, όπου άπαντες θα είναι ακτήμονες, εκτός από μια ολιγάριθμη νομενκλατούρα και τους εκλεκτούς των δανειστών που θα έχουν στην κατοχή τους τα πάντα! Από τα μετρητά στις τράπεζες μέχρι τα σπίτια των Ελλήνων που κατασχέθηκαν εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.
Η «δημοκρατία» είχε στο πρωτοσέλιδό ένα θέμα για τις κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του αδιάκοπου φορολογικού σαφάρι με… θηράματα τους μικροοφειλέτες της Εφορίας.
Επίσης, χθες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών, με την αρωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα οποία έχει κατασχέσει η Εφορία. Το δίδαγμα που αντλεί κάποιος από τούτες τις ειδήσεις είναι ξεκάθαρο: Η εποχή των κορακιών δεν βρίσκεται κάπου μακριά στο παρελθόν ή στο μέλλον της ελληνικής Ιστορίας. Τη διανύουμε τώρα και θα την υποστούμε για πολύ καιρό ακόμα αν συνεχιστεί -χωρίς να συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις- τούτη η επίθεση στην ιδιοκτησία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: