Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Α. Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές και όχι πειρατές

«Πρόγραμμά σας είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο, διότι έχετε κάνει την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και τις προγραμματικές σας δηλώσεις κουρελόχαρτο», τόνισε απευθυνόμενος στον
πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας.

 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του θέλει «επενδυτές και όχι πειρατές» και αναφέρθηκε ονομαστικά στην περίπτωση της γερμανικής εταιρείας Deutsche Aeolia, η οποία – κατά τον κ. Τσίπρα – έχει κάνει έξι αιτήσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

«Τολμήστε να πάρετε τις άδειες όσων τις έχουν στα συρτάρια, από τους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους. Οι επενδύσεις δεν έφυγαν από την Ελλάδα λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λόγω του Μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί πραγματικά κίνητρα για επενδύσεις.

 Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε εξάλλου τον Αντ. Σαμαρά ότι αντιμάχεται την ανάπτυξη και εκπροσωπεί την αστάθεια, ότι ετοιμάζει ήδη νέα μέτρα και ξέχασε γρήγορα τα Ζάππεια και τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ ειδικά για τους αγρότες ότι δεν τόλμησε – όπως είπε – να μεταβεί στα μπλόκα και να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματά τους.

 Επίσης, χαρακτήρισε «εθνικό πλούτο» τους εργάτες, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους. Πρότεινε την επιστροφή του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης στα προ Μνημονίου επίπεδα, ενώ υποστήριξε την επιστροφή της Αγροτικής Τράπεζας σε δημόσιο έλεγχο, έθεσε ως προτεραιότητα του κόμματός του την «ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών» και έκανε αναφορά και στην πώληση της «Δωδώνης», την οποία χαρακτήρισε σκάνδαλο.

 Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: