Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ξανά αύριο οι πολίτες στο Σύνταγμα: «Ή θα σηκωθούμε όλοι ή θα πέσει ο καθένας μόνος»

31 martiou Εντονη κινητικότητα παρουσιάζεται τόσο σε επίπεδο σωματείων και κοινωνικών φορέων, όσο και μέσα από τα social medias ενόψει του αυριανού καλέσματος, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο ξεκίνησε από το διαδίκτυο και τους μοτοσικλετιστές, ενεργοποιώντας και τα αντανακλαστικά της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και μόλις, χθες, της ΓΣΕΕ.
   Στην ουσία, αύριο επιχειρείται μπροστά από τη Βουλή να διαμορφωθεί ένα κίνημα αντίδρασης ανάλογο με αυτό των αγανακτισμένων, δύο χρόνια πριν. Μια πρώτη προσπάθεια έλαβε χώρα ακριβώς πριν ένα μήνα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε άμεση συνέχεια. Αλλωστε, ήταν μια πρώτη προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους όσοι γέμιζαν τους δρόμους της Αθήνας αντιδρώντας δυναμικά στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο.

   Αύριο, όμως, το «ραντεβού» είναι κρίσιμο. Οι συνθήκες, ακόμη και το γεγονός ότι ο χειμώνας «φεύγει», ευνοούν περισσότερο προσπάθειες επανένωσης των «αγανακτισμένων» με όλα όσα διενεργούνται σε βάρος της πλειονότητας του ελληνικού και, πλέον, και του κυπριακού λαού.
  Η επομένη της αυριανής συνάντησης στην πλατεία Συντάγματος και το ενδεχόμενο αύξησης των συλλογικών, κοινωνικών αντιδράσεων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, αλλά και τη διάρκεια που θα μπορέσουν να έχουν αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε συνδυασμό με την ουσία του πολιτικού μηνύματος και στόχου.
  Το σύνθημα αύριο είναι: «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, ως εδώ! Να μαζευτούμε όλοι χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς. Γιατί ή θα σηκωθούμε όλοι μαζί ή θα πέσει ο καθένας μόνος του». Και το σύνθημα αυτό πραγματικά μπορεί να αποτελέσει μια κοινή βάση για τη διαμόρφωση αντιδράσεων ουσίας απέναντι στις καταστροφικές για την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη, εν τέλει, συνολικά, πολιτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: