Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Tο τεστ των δημόσιων υπαλλήλων το οποίο θα “δείξει” τις 12.500 απολύσεις

dimosio- Την επόμενη εβδομάδα 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το ερωτηματολόγιο.
- Ποιοι εργαζόμενοι και σε ποιους φορείς θα είναι οι πρώτοι που το λάβουν
- Μέχρι τον Ιούνιο η προθεσμία να συμπληρωθεί το τεστ
- Δείτε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου
- Ο προϊστάμενος θα πρέπει να γράψει τις διαφωνίες τους και να εγκρίνει τις απαντήσεις με την υπογραφή του

Ερωτηματολόγια στέλνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δημοσίους υπαλλήλους. Αν και το τεστ σταδιακά θα το συμπληρώσουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι πρώτοι “τυχεροί” που θα το λάβουν για να το συμπληρώσουν είναι 206.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπουργεία και σε φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “ΕΘΝΟΣ”, οι υπάλληλοι θα πρέπει να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας τους και από τις πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν από τα ερωτηματολόγια μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα κριθούν οι 12.500 πλεονάζοντες εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το ΕΘΝΟΣ παρουσίασε κάποιες σελίδες από το ερωτηματολόγιο



Κάθε υπάλληλος θα πρέπει να συμπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο γνώσεων που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας που καλείται να πραγματοποιήσει. Από τις απαντήσεις αναμένται να βγουν συμπεράσματα για υπαλλήλους υψηλών προσόντων που απασχολούνται σε θέσεις με μικρότερες απαιτήσεις αλλά και το αντίθετο.
Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των περιγραμμάτων εργασίας αλλά και στην καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών θα παίξουν οι απαντήσεις της ενότητας 2.2 που αφορά την “εμπειρία”. Οι υπάλληλοι μαζί με τους προϊσταμένους τους θα πρέέπι να προσδιορίσουν τον χρνο που απαιτείται από έναν νέο υπάλληλο για να ενημερωθεί για τις εσωτερικές διαδικασίες.
Επίσης, οι υπάλληλοι θα κληθούν να καταγράψουν τις υποθέσεις τις οποίες επιλύουν μόνοι τους και αυτές που παραπέμπουν στους ανώτερούς τους. Έτσι με τις πληροφορίες που θα αντληθούν από τη συγκεκριμένη ενότητα, αναμένεται να καταγραφεί ο αριθμός υποθέσεων που επιλύονται από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους οι οποίοι μεταθέτουν τα “προβλήματα” στους προϊσταμένους τους.
Τέλος, οι υπάλληλοι θα κληθούν να συμπληρώσουν αναλυτικά τις επαφές τους, δηλαδή πρόσωπα όπως προμηθευτές η ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους επικοινωνούν λόγω της εργασίας τους. Κάθε ερωτηματολόγιο θα έχει την έγκριση και την υπογραφή του προϊσταμένου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις διαφωνίες του με τις απαντησεις τυ εργαζόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: