Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση για το ντιμπέιτ

Aπόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον αντίκτυπο που είχε η πρόταση του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για την πραγματοποίηση ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ, προκειμένου να ...
συζητηθεί η κατάσταση της χώρας, αλλά και η άποψη της κυβέρνησης ότι η χώρα οδηγείται στην έξοδο από την κρίση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η τελευταία δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου, κάθε άλλο παρά αρνητική είναι στην πρόταση Τσίπρα, αντίθετα σημαίνει αποδοχή.

Η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε ότι «πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να έρθει το Πάσχα», δήλωση που προκάλεσε την άμεση απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι «εκλαμβάνουμε τον αστεϊσμό της Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο. Αναμένουμε το τηλεφώνημά της για να συνεννοηθούμε για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του».

Οι ίδιες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι ο κ. Τσίπρας με την πρότασή του, την οποία μάλιστα ανακοίνωσε κατά τρόπο θεσμικό στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, δίνει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος σε μια απευθείας συζήτηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο επικρίνει για την άρνησή του να προσέρχεται στην «ώρα του πρωθυπουργού» και γενικότερα στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η άποψη ότι «ο κ. Σαμαράς βγάζει τη χώρα από την κρίση με τους μονολόγους του. Ας έρθει σε μια απευθείας συζήτηση με τον Α. Τσίπρα να υπερασπιστεί τη θέση του» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: