Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πιο ψυχρό το υπόλοιπο καλοκαίρι στη χώρα μας

Αρκετά φυσιολογικά θα λέγαμε κυλάει ως τώρα το καλοκαίρι στη χώρα μας, με θερμοκρασίες που είναι υποφερτές θα λέγαμε για τους πιο πολλούς. Πέρα λοιπόν από μερικές μέρες που η θερμοκρασία άγγιξε σε κάποιες περιοχές και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, οι υπόλοιπες ημέρες κύλισαν με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Προγνωστικά στοιχεία που τα αναλύουμε εδώ και πολλές ημέρες, μας δείχνουν πως το υπόλοιπο καλοκαίρι θα κυλίσει πιο ψυχρό από ότι κυλάει τώρα, ωστόσο δεν θα λείψουν 1 με 2 ακόμα θερμές εισβολές, η μία πιθανότατα από τα μέσα του Ιουλίου και μετά για διάστημα 5 περίπου ημερών, και η άλλη στις αρχές Αυγούστου, περίπου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο αυτού.
Αυτό σας το λέμε πολύ γενικά καθώς όπως είναι φυσιολογικό, τα στοιχεία δεν είναι πολύ ξεκάθαρα για να ξέρουμε πότε ακριβώς θα έχουμε και πάλι αρκετή ζέστη στη χώρα μας, δηλαδή θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Πάντως γενικότερα, φαίνεται να λείπουν φέτος οι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου από το καλοκαίρι. Αυτό μας δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία μας, αν και εμείς πιστεύουμε πως στις επόμενες 1 με 2 ακόμα θερμές εισβολές που υπολογίζουμε να έχουμε στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες ίσως ξεπεράσουν σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Να τονίσουμε πως δεν λέμε ότι δεν έχει καθόλου ζέστη, αλλά εννοούμε πως οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στους 30 με 31 βαθμούς.
Συμπερασματικά, το υπόλοιπο καλοκαίρι, αναμένεται να κυλίσει με πιο χαμηλές θερμοκρασίες από ότι πέρυσι και με πιο πολλές καταιγίδες, πράγμα που ως τώρα ιδιαίτερα για τις βροχές, φαίνεται να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: