Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καλύτερη αβάντα στο σύστημα και το Σαμαρά δε θα μπορέσει να κάνει ο Μιχαλολιάκος

mixaloliakosΣε κατάσταση πανικού φαίνεται πως βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη σαν έτοιμες από καιρό ύστερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
του Στρατή Μαζίδη
Από τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και του αρχηγού της μπορεί να καταλάβει κανείς πως πιάστηκαν στον ύπνο καθώς ή το σύστημα τους την έφερε την κατάλληλη στιγμή με μια δολοφονία ή απλά περίμενε το πότε ένα από τα κάθε καρυδιάς καρύδι που βρήκαν στέγη σε αυτή θα επιδιδόταν σε εγκληματική συμπεριφορά, ώστε την άλλη μέρα να σερβίρονταν αποκαλύψεις, δημοσκοπήσεις κτλ.
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός πως εξετάζεται το ενδεχόμενο της παραίτησης όλων των βουλευτών του κόμματος με σκοπό η χώρα να οδηγηθεί σε τοπικές επαναληπτικές εκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι φανερό ότι δε θα επαναληφθεί η ιστορία του 1992 με τη Νέα Δημοκρατία να απέχει στη Β’ Αθήνας και το ΠΑΣΟΚ να εκλέγει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Τσοβόλα απέναντι στους Κεντρώους του Βασίλη Λεβέντη.
Απεναντίας οι 15-20 έδρες της Χρυσής Αυγής έρχονται σαν ξερολούκουμο στο σύστημα και τις μνημονιακές δυνάμεις με τις έτοιμες δημοσκοπήσεις να έχουν ήδη δημιουργήσει κλίμα υπέρ του Σαμαρά καθώς πέρα από την πτώση της πρώτης, καταγράφουν και άνοιγμα της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο;
Ο δε Σαμαράς θα βγει διπλά κερδισμένος αν του καθίσει το σενάριο. Πρώτον θα αποκτήσει 15-20 έδρες με την κυβερνητική πλειοψηφία να αγγίζει και ενδεχομένως να ξεπερνά πάλι τους 170 βουλευτές.
Δεύτερον, πιθανή του νίκη στις περιφέρειες αυτές που είναι και οι σημαντικότερες, θα έχουν και ένα χαρακτήρα εθνικών εκλογών.
Με λίγα λόγια δηλαδή ο Σαμαράς έχει την ελπίδα να του δοθεί η δυνατότητα ακίνδυνα να ανανεώσει εκμεταλλευόμενος μια μαζική επιστροφή δεξιών ψηφοφόρων τη λαϊκή εντολή ενισχύοντας σημαντικά την κοινοβουλευτική του ομάδα (κι ενδεχομένως να πάει σύντομα σε εθνικές εκλογές με τον αέρα του νικητή) ενώ αν χάσει θα σφυρίξει αδιάφορα λέγοντας πως η τετραετία συμπληρώνεται το 2016.
Φυσικά σε ένα τέτοια εφιαλτικό σενάριο είναι περιττό να προσθέσουμε ότι θα μας ξεσκίσει με νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: