Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προχωράμε προς έναν «άστατο» Οκτώβριο;


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα στα Δικαστήρια (και τη ΓΑΔΑ) της Αθήνας με συλλήψεις, προσαγωγές και απαγγελίες κατηγορητηρίων σε Βουλευτές και στελέχη της ΧΑ, η Ρώμη ‘αναστατώνει’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Διεθνείς αγορές με την ‘πτώση’ της Κυβέρνησης του κ Letta από την παραίτηση 5 Υπουργών του κ Berlusconi.

Ενδιαφέρον έχει να ακούσει κανείς τη συζήτηση στο βίντεο του CNBC που ούτε λίγο ούτε πολύ επικεντρώνεται στον κίνδυνο για τη σταθερότητα του ευρώ που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη και την Αθήνα.
http://www.cnbc.com/id/101071241

Ο σχολιαστής της CITI που συνομιλεί με την ρεπόρτερ του CNBC δεν αναλώνεται στα προβλήματα της Δημοκρατίας που αφορούν στην Ελλάδα (όπως δείχνει ο υπότιτλος του βίντεο) αλλά επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της τρόικα που ΔΕΝ ικανοποιούνται, στην προχθεσινή αναχώρησή της από την Αθήνα αλλά και την επιστροφή της στην Αθήνα στα μέσα του Οκτώβρη.

Τελικά, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πριν και μετά την εκλογική νίκη της κ Μέρκελ ότι η ΕΥΡΩΖΩΝΗ θα επέστρεφε σε ομαλότητα και το ΕΥΡΩ θα απολάμβανε την ηρεμία που χρειάζεται στις Διεθνείς αγορές αλλά και πάλι τα γεγονότα ανατρέπουν το σκηνικό και γεννάται το κρίσιμο ερώτημα:

Οδεύουμε προς έναν ‘άστατο’ Οκτώβριο;

Οψόμεθα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: