Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ανεργος πατέρας 6 παιδιών κάνει έκκληση για προσωρινό σπίτι

astegoi_ileiaΤη στιγμή που κάποιοι πανηγυρίζουν για το… πρωτογενές πλεόνασμα που πρόκειται να εμφανιστεί στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό και υποτίθεται ότι θα «ανακουφίσει» ομάδες πολιτών που έχουν υποστεί αδικίες εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, μια πολυμελής οικογένεια στην Ηλεία ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, σε ένα ερειπωμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα και νερό.
Ο άνεργος πατέρας, Βασίλης Αβράμης, από το Επιτάλιο Ηλείας, ο οποίος κάνει έκκληση για να του προσφέρουν ένα προσωρινό σπίτι, αναφέρει, μιλώντας στο eproini.gr: «Το σπίτι το βρήκα στην παραλία και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε. Το βράδυ φοβόμαστε. Το σπίτι δεν έχει ρεύμα και η οικογένεια βλέπει με καντηλάκι. Κάποιες φορές μάλιστα δεν υπάρχει λάδι και «είμαστε στα σκοτάδια»». Η σύζυγος του κ. Αβράμη, Διονυσία, και μητέρα των 6 παιδιών τους, εξηγεί: «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πόρταλ Πρωινή Ενημέρωση Ηλείας, κοντά στην οικογένεια βρέθηκαν εθελοντές  της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης», προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. «Κάνουμε έκκληση και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί ένα λυόμενο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούν αυτά τα έξι μικρά παιδιά να ζουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μου θυμίζει Αφγανιστάν, εκεί που έχουν καταστραφεί τα πάντα. Επίσης όποιος μπορεί ας προσφέρει μια ξυλόσομπα για να ζεσταθούν. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την οικογένεια αυτή» αναφέρει ο Γ. Λαγκαδινός, Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: