Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση: Λίγο πριν το 2014 ο ένας στους δύο «δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει»

Worried Young Man with Debt and BillsΚάτω ή –στην καλύτερη περίπτωση- στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης είναι ένα πρωτοφανές για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία ποσοστό πολιτών, με περισσότερους από τον έναν στους δύο να δηλώνουν ότι «δεν ξέρουν αν θα τα καταφέρουν» λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μέσα από την πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (29 Δεκεμβρίου 2013). Συγκεκριμένα, στο ερωτηματολόγιο το οποίο τέθηκε υπόψη σε 1.010 άτομα στις 18 και 19 του τρέχοντος μήνα, το 52,1% του συνόλου απάντησε ότι δεν ξέρει εάν τελικά θα τα καταφέρει!

Μάλιστα, το 68,6% των ερωτηθέντων εκτίμησαν ότι «τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά». Επιβεβαιώνοντας δε για πολλοστή φορά ότι η κοινή γνώμη δεν πιστεύει εδώ και καιρό στο «success story» που αναφέρεται ο πρωθυπουργός –και μόνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βιώνει- μόλις σε ποσοστό 9,8% απάντησαν ότι η λέξη που εκφράζει την εξέλιξη της χώρας στο μέλλον είναι η… «ανάπτυξη».
Ο όρος «καταστροφή» αποδίδει τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον
Αντιθέτως, το 27,3% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η λέξη που εκφράζει το μέλλον στην Ελλάδα είναι η «καταστροφή», το 25,1% η «στασιμότητα» και το 18,3% η «κρίση». Το υπόλοιπο 18,9% σαν χαρακτηριστική λέξη για τις επόμενες εξελίξεις στη χώρα ανέφερε την… «ελπίδα».
 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: