Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «Η ΡΕΠΟΥΣΗ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»!!!



Του Αθανασόπουλου Περικλή

Μια φόρα κι έναν καιρό ζούσε  κάπου εκεί στην ανατολική Μεσόγειο ένας ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ  λαός που μπόρεσε και έζησε περίπου..5.000 η 10.000 η και 15.000 χρόνια …δεν θυμάμαι καλά.

Αυτός ο λαός ήταν ένα παραμύθι που είχε μπολιάσει την ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα..στην γλώσσα στον πολιτισμό, στις επιστήμες και μάλιστα  σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσαν να διανοηθούν οι άλλοι λαοί της εποχής να τον βγάλουν από την σκέψη τους γιατί θα έπαυαν να υπάρχουν.

Δεν αυτοκτονούν μόνο. Πεθαίνουν και από άγχος για τα παιδιά τους οι Έλληνες

paidiaΘα πρέπει να με καταλαβαίνουν οι σημερινοί γονείς. Δεν είναι μόνον οι χιλιάδες που αυτοκτόνησαν  από εφαρμογής των μνημονίων την τελευταία τριετία αλλά και οι, πολλοί περισσότεροι, θάνατοι καθημερινών ανθρώπων που η αιτία θανάτου τους αποδίδεται πότε σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλοτε σε «βαρύ εγκεφαλικό». Μια νεκροψία γνωματεύει απλά το αποτέλεσμα χωρίς όμως να εξηγεί, δεν είναι άλλωστε της αρμοδιότητάς της, την αιτία που προκάλεσε το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό. 
Όλοι μας, όσοι δεν είχαμε την δυνατότητα να σπουδάσουμε τα παιδιά μας πρωθυπουργούς ή να τους εξασφαλίσουμε δύο – τρία  ξενοδοχεία και καμιά δεκαριά βαπόρια, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρε αδελφέ, χύσαμε ιδρώτα, δάκρυα και αίμα για να μπορέσουμε να τους εξασφαλίσουμε πετυχημένες

Χάος με την αποκρατικοποίηση ακινήτων του Δημοσίου – Αυθαίρετο το ΣΕΦ


sefΑπόλυτο χάος διέπει το νομικό καθεστώς των προς αποκρατικοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, που έχει στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ, με την πλειονότητα αυτών να διαθέτουν ελλιπή ή ακόμη και καθόλου πολεοδομικές άδειες και σχέδια.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακινήτων τα οποία παρουσιάζουν αποκλίσεις από τα πολεοδομικά ή τοπογραφικά τους έγγραφα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο οποιαδήποτε απόπειρα πώλησής τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαρίνας, η οποία στον χάρτη υφίσταται… μισή, από το πραγματικό της μέγεθος, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή.

Απόφαση – σταθμός για διαγραφή του 75% οφειλών δανειολήπτη από τη Δράμα

alt

Μία σημαντική ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του απαλλαγμένος από το βάρος του δανείου του σε ποσοστό 75% έδωσε σε νεαρό δανειολήπτη από τη Δράμα η απόφαση του Ειρηνοδικείου της πόλης.
Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Δράμας αποφάσισε τη διαγραφή του 75% της οφειλης και την εξαίρεση του αυτοκινήτου του 30χρονου δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος είχε λάβει δάνειο ύψους 42.751 ευρώ.
Το δικαστήριο επιδίκασε στο δανειολήπτη ποσό αποπληρωμής ύψους 12.000 ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ιδαιίτερα σημαντικό στοιχείο αυτής της απόφασης είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νεαρό

Χάος στο ΙΚΑ με τις συντάξεις


ikaΟυρές σχηματίζονται σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να πληρωθούν από τις τράπεζες, λόγω λαθών στον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους και σπεύδουν να ενημερώσουν τα στοιχεία τους.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, όπως είχε ανακοινωθεί διακόπηκε η πληρωμή μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ για τις συντάξεις χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία.
Όσοι συνταξιούχοι αντιμετωπίσουν πρόβλημα θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων, για να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αντιρατσιστική πολιτική είναι μόνον η ανάπτυξη

growthΈνας χρόνος συγκυβέρνησης ήταν αρκετός για να συνειδητοποιήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πως οψέποτε κι αν γίνουν εκλογές, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάρουν ποσοστά που θα θυμίζουν ΚΟΔΗΣΟ και Λεωνίδα Κύρκο. Έτσι έβαλαν μπροστά το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» προκειμένου οριοθετηθούν ιδεολογικά από τη ΝΔ, σε μια λογική του τύπου «συνεργαζόμαστε αλλά δεν είμαστε ίδιοι».
Για τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η εμμονή στην κατάθεσή του είναι καθαρά πολιτικός τακτικισμός. Άλλωστε όλοι ξέρουν πως ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοσχέδια αλλά με ανάπτυξη. Κι επειδή η ανάπτυξη – κατά πως λέει και η χθεσινή έκθεση του ΟΟΣΑ – θα εξακολουθήσει με τις υφιστάμενες πολιτικές να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, εφαρμόζεται η τακτική του «μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Οικονομία με …LEGO

birdΈκθεση ΟΟΣΑ στην οποία προβλέπεται: «Η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί φέτος στο 4,8% και η ανεργία στο 27,8%. Η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2014. Το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί το 2014. Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Στουρνάρας: «Ελπίζουμε ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ. Εμείς διαφωνούμε με την εκτίμηση για ύφεση 1,2% το 2014. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1%».
Να το παίξουμε στο Στοίχημα; Δε χρειάζεται. Προβόπουλος και Στουρνάρας έχουν αποδειχθεί επανειλημμένως επαγγελματίες αποτυχημένοι. Ίσως και επαγγελματίες ψεύτες. Αν είναι μόνο ψεύτες, τότε η πραγματικότητα δε με τρομάζει. Τη συνήθισα. Αν, όμως, είναι στ’ αλήθεια τόσο αποτυχημένοι καλύτερα να μπαρκάρω σε ναυάγιο.

Kαί άλλος παιδόφιλος…Συνελήφθη Γυμναστής σε σχολείο της Δράμας για παιδική πορνογραφία.

paidofilos-660Γυμναστής σε σχολείο της Δράμας είχε το σπίτι του γεμάτο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, μεταφέροντας παράλληλα τις «σκληρές» εικόνες στα κινητά του.
Ο 44χρονος γυμναστής συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Δράμας, χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας που αξιοποίησε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 44χρονος κατείχε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Στην κατοχή του εκπαιδευτικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κινητά του τηλέφωνα, ένας υπολογιστής, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και ένας ψηφιακός δίσκος.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ



Του Περικλή Αθανασόπουλου
Η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον  Σημίτη και με την υπογραφή της συνθήκης του ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, στην ουσία συμφώνησε την διαχείριση των μεταναστών  από τρίτες φτωχές χώρες οι οποίοι θα εργάζονται σε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μισθούς Πακιστάν.

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στις οικονομικές ζώνες που έχουν είδη αρχίσει να δημιουργούνται στην Ελλάδα και θα απασχολούνται σε επιχειρήσεις που θα έρθουν να επενδύσουν όπως η Εταιρεία Χρυσού στην Χαλκιδική, η COSCO στα λιμάνια και έπεται συνέχεια.

Οι ατιμώρητοι δολοφόνοι δημιουργούν συνεχώς νέα θύματα

womanΗ λογική της κυβερνο-προπαγάνδας: Αφού δεν μπορούμε να αναστήσουμε το θύμα γιατί να πειράξουμε το δολοφόνο;
Τελικά έχουν πολύ πλάκα κάποια παπαγαλάκια στα καθεστωτικά ΜΜΕ με τον τρόπο που προσπαθούν να κάνουν προπαγάνδα για να διασώσουν το σύστημα που τα μισθοδοτεί. Η πλάκα όμως γίνεται βραχνάς όταν συνειδητοποιούμε πως δυστυχώς αυτή η χονδροειδής προπαγάνδα καταπίνεται αμάσητη από εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Σήμερα το πρωϊ λοιπόν παρακολουθήσαμε έναν προπαγανδιστικό (δήθεν καθημερινό απλοϊκό) διάλογο μεταξύ δύο έμπειρων μισθοδοτούμενων από το σύστημα. Φυσικά θα αντιληφθείτε αμέσως ότι παρόμοιους διαλόγους ακούμε όλοι κάθε μέρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196
176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
Tηλ. : 210 9545000   Φαξ: 210 3615634
Ιστοσελίδα:  http://www.anexartitoiellines.gr

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα λόγω της εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού και νεοναζισμού στη χώρα.

Έρχεται δίψα και εμείς… πουλάμε το νερό;

waterΕνώ στο facebook και στα καφέ γίνεται συστηματική συγκέντρωση υπογραφών για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Ενώ το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για την ολοκλήρωση του έργου της εκτροπής του Αχελώου για να αποφευχθεί η ξήρανση του Θεσσαλικού κάμπου, ο διεθνής ερευνητικός φορέας Global Water System Project (GWSP) που μανατζάρει το Πανεπιστήμιο της Βόννης δημοσιοποίησε μελέτη σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2050 δεν θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό πάνω από 5 δισ. άνθρωποι.
Η μελέτη για την οποία δούλεψαν επί χρόνια 500 επιστήμονες, προαναγγέλλει μια νέα εποχή στην ιστορία του πλανήτη την οποία αναφέρουν ως «ανθρωπόκαινο», καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196
176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
Tηλ. : 210 9545000   Φαξ: 210 3615634
Ιστοσελίδα:  http://www.anexartitoiellines.gr

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
«Στο πλαίσιο της παραπλάνησης του Ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση, για δήθεν ανάπτυξη και ευνομία στη χώρα, όπως το τέχνασμα για την έναρξη των έργων της «Ολυμπίας οδού», ο κ. Δένδιας συνεχίζει τις παραστάσεις με τις επιχειρήσεις «σκούπα» που υποτίθεται ότι κάνει στο κέντρο της Αθήνας.

ΒΟΜΒΑ ΖΙΑΖΙΑ: “Η Θράκη χάνεται, η Αθήνα κοιμάται”

thrakiΜια ομιλία- βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά. Τα όσα έχει πει για τις επιπτώσεις των περικοπών στην Εθνική Άμυνα κανονικά θα πρέπει να προκαλέσουν συναγερμό στην κυβέρνηση.
Τα αγωνιώδη μηνύματα που καλούν στην πολιτική ηγεσία να αφυπνιστεί και να στρέψει την προσοχή της ειδικά τώρα ,μέσα στην οικονομική κρίση, στα εθνικά θέματα, πληθαίνουν. Και όταν μια φωνή όπως του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά , φωνάζει “ξυπνήστε” προς τους πολιτικούς, δείχνοντας στον χάρτη τη Θράκη ,τότε δεν μπορείς παρά να ανησυχείς ! Εκτός βέβαια από τους πολιτικούς μας.

Πρόκληση Βαρβιτσιώτη: Αν δεν έχει (να πληρώσει το φόρο ακινήτου), να πουλήσει!

empty-walletΚι όποιος δεν έχει να πληρώσει; Ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη προς το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
“Αν δεν έχει, να πουλήσει” ήταν η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (υιού του παλαιότερου βουλευτή και υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη).
Μπορεί λοιπόν να αγοράσατε το σπίτι σας με πχ € 250.000,00 και στεγαστικό δάνειο αλλά επειδή τώρα ο ένας έμεινε άνεργος και δεν μπορείτε να πληρώσετε την εφορία, πουλήστε ή καλύτερα σκοτώστε το στα μισά χρήματα.

Απόρρητο έγγραφο: Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και δημοτικές επιχειρήσεις

dimosioΑλλάζει ο χάρτης του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους να φτάσει τις 4.000 απολύσεις και τις 25.000 διαθεσιμότητες.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, στο στόχαστρο μπαίνουν εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα και 12 εθνικά αθλητικά κέντρα.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Ερευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό), Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

Ο Αντώνης φεύγει, η Ντόρα έρχεται;

samaras-ntoraΠολλά τα ερωτηματικά και οι κριτικές για τον χθεσινό Δευκαλίωνα. Τακτικοί αναγνώστες της στήλης μας ρωτούσαν σήμερα για το περιεχόμενο και την επικεφαλίδα του χθεσινού μας άρθρου.  Ας τα πάρουμε λοιπόν ξανά από την αρχή.
Όποιος κυβερνητικός δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να χρειαστεί μία νέα και εξαναγκαστική νέα επανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία εφ’ όσον προκύψει σαν πραγματικό γεγονός θα γκρεμίσει το χρηματιστήριο και θα τσακίσει την επίπλαστη αισιοδοξία των ημερών, τότε αυτός ο συγκεκριμένος αφελής κυβερνητικός δεν έχει καταλάβει ότι έχει τα κόλλυβα στο ζωνάρι του (λαϊκή έκφραση για τους νεκρούς).
Εμείς αυτά τα γράψαμε εχθές το μεσημέρι προτού συμβούν τα γεγονότα που σχετίζονται με την βραδινή σύσκεψη των τριών πολιτικών εταίρων που συναποτελούν την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά.

Η Μέρκελ έδιωξε το φάσμα εμπορικού πολέμου ΕΕ – Κίνας. Του Γ. Δελαστίκ

AngelaMerkelΠριν από δέκα – είκοσι μέρες, στις Βρυξέλλες, επικρατούσε κλίμα οικονομικού πολέμου εναντίον της Κίνας σε ορισμένους εμπορικούς τομείς. Στις 8 Μάη ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χεχτ πρότεινε να επιβληθούν στα κινεζικής προέλευσης φωτοβολταϊκά τόξα δασμοί ύψους από το 37% έως το 69% της αξίας τους! Γερμανικές κυρίως και κάποιες ιταλικές εταιρείες παραγωγής φωτοβολταϊκών είχαν ζητήσει να εξεταστούν οι επιδοτήσεις που δίνει η κινεζική κυβέρνηση στις αντίστοιχες κινεζικές εταιρείες, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αστεία φυσικά η δικαιολογία για έναν κλάδο που στην Ευρώπη έχει επιδοτηθεί σκανδαλωδώς η ανάπτυξή του την τελευταία δεκαετία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΠΑ.Μ. ΓΙΑ TON ΜΑΡΙΑ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως γνωστόν, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με την από 26/10/2012 ανοικτή επιστολή - πρόσκληση προς όλα τα δημοκρατικά «αντιμνημονιακά» κόμματα και τους βουλευτές, ζήτησε να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε όργανο επικύρωσης των εντολών των ξένων επικυρίαρχων σε βάρος του Ελληνικού λαού και της ίδιας της χώρας. Τους κάλεσε να πάψουν να νομιμοποιούν με τη παραμονή τους εκεί το καθεστώς του δωσιλογισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την ανατροπή του.

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης η «Κοινωνία Πρώτα»

Το «ελληνικό success story» και τα παραμύθια της κυβέρνησης

Έχοντας εξαντλήσει το παραμύθι της «αλλαγής κλίματος υπέρ της Ελλάδας», η κυβέρνηση, μπροστά στη δραματική συνεχιζόμενη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων, επιχειρεί την κλιμάκωση της εικονικής πραγματικότητας.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το «πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα, υπό την διακυβέρνηση του ιδίου», η ΝΔ πανηγυρίζει για τον υποτιθέμενο «θρίαμβο» που αποτελεί το προβάδισμά της σε δύο δημοσκοπήσεις. Πανηγυρισμοί που αποσιωπούν επιμελώς την πτώση των ποσοστών της ΝΔ κατά 4,7% σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς και την πτώση του ΠΑΣΟΚ κατά 7,6% και της ΔΗΜΑΡ κατά 2,4%. Κι αυτό βέβαια διότι οι δημοσκοπήσεις αβίαστα δείχνουν πως αθροιστικά η τρικομματική κυβέρνηση έχει συρρικνωθεί κατά 15 μονάδες (από 47,5% τον Ιούνιο 2012 σε 33% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις).

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τον στέλνουν για κακούργημα

Τον στέλνουν για κακούργημα

  • 26

Mαζεύουν υπογραφές
Με μια εξαιρετικά βαριά αιτιολόγηση θα συνοδεύεται σύμφωνα, το κείμενο των 54 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που θα αφορά την παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου...


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κείμενο των βουλευτών

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Του Νάνου Βαλαωρίτη

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω από καιρό ότι είσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη.
Γιαυτόν το λόγο παίρνω το θάρρος να ...
σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

Εκτ;ος απ’το ότι έχουμε υποστεί την πιο άδικη ηθική και εξελευστική πολιτιστική επίθεση στην ιστορία μας εδώ και δυο χρόνια από τα Γερμανικα ΜΜΕ, και με τέτοιο συστηματικό τρόπο που εξαπλώθηκε πειστικά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να φτάσει η απαξίωση ακόμα και σε απλούς ελλήνες πολιτες εξω απ΄την Ελλαδα, αλλα έχουμε παραστεί μάρτυρες της δημιουργίας ενός βαρβαρικού μορφώματος που αυτο-αποκαλείται Χρυσή Αυγή, και χάρις στις αντίξοες περιστάσεις μας, κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων με όλα τα συμβολα και τις συμπεριφορές νεοναζιστών.

Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση για το ντιμπέιτ

Aπόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον αντίκτυπο που είχε η πρόταση του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για την πραγματοποίηση ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ, προκειμένου να ...
συζητηθεί η κατάσταση της χώρας, αλλά και η άποψη της κυβέρνησης ότι η χώρα οδηγείται στην έξοδο από την κρίση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η τελευταία δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου, κάθε άλλο παρά αρνητική είναι στην πρόταση Τσίπρα, αντίθετα σημαίνει αποδοχή.

To Ισλάμ είναι μια μάστιγα που θα κατασπαράξει την ανθρωπότητα


voukelatossyria του Κώστα Βουκελάτου
Τούρκοι, Τσετσένοι και Σαλαφιστές έσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό ορθόδοξων στην Συρία προχθές και γιατί;  Για να ξεπλύνουν την ήτα που υπέστησαν στην Κουσέιρ της Συρίας ισλαμιστές παλιάνθρωποι δήθεν επαναστάτες που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασάντ, αποτελούμενοι από δολοφόνους μισθοφόρους Τούρκους και Τσετσένους έσφαξαν ένα ολόκληρο χριστιανικό χωριό αθώων.

Προφανώς βασιζόμενοι πάνω στους στίχους του Κορανίου που μόνοι τους ερμηνεύουν όπως θέλουν θέλω να πιστεύω :

Περιορισμούς σε διαδηλώσεις 200 πολιτών σχεδιάζει η κυβέρνηση

dendiasΣε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Πρόσθεσε μάλιστα «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.

Αλίμονό σας, Νενέκοι. Κάποιοι από μας θα γυρίσουν Κολοκοτρώνηδες…


kolokotronisΗ γενιά των ΗΝΤΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΩΓΜΟΙ 2013
Πέντε χρόνια κυβερνητικής μανίας εναντίον μιας γενεάς που συντάχθηκε στον μικροαστισμό της ψεύτικης ευμάρειας. Παράλληλα με τα κερδοσκοπικά κυκλώματα της 20αετίας και τις αναπτυξιακές φούσκες, πολίτες στα όρια της νομιμότητας, είδαμε τις επιχειρήσεις μας να καταστρέφονται από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και, ανίκανοι να μεταφράσουμε τους κακούς ιωνούς, διαλυθήκαμε συμπαρασύροντας τις οικογένειές μας, την προσωπικότητά μας, τις ιδεολογίες μας, την υπερηφάνειά μας…
ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ.
Πενηντάρηδες κατατρεγμένοι από τη φτώχεια σε άλλες γειτονικές χώρες, αναζητούμε δουλειά για να θρέψουμε τα παιδιά μας τις ώρες που άλλοι σαν εμάς  συλλαμβάνονται στην Ελλάδα για χρέη προς το δημόσιο (από 3.000 ευρώ!!!) ή, πάλι, άλλοι σαν εμάς διαλέγουν να πάνε αδιάβαστοι επειδή δεν αντέχουν τη δυστυχία του σύγχρονου μεσαίωνα.

Ναόμι Κλάιν: Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η αντίσταση

obstacleH Ναόμι Κλάιν, ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος ανέφερε ότι υπό την επήρεια του σοκ οι χώρες που το βιώνουν χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, κάτι που όπως σχολιάζει συνέβη και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι λομπίστες των πολυεθνικών, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάθε επικερδή επιχείρηση σε περίοδο ύφεσης, όταν είναι βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα είναι οι χειρότερες που θα μπορούσε κάθε χώρα να πετύχει. Υπογράμμισε τέλος ότι ο ευρωπαϊκός νότος θα πρέπει να συγκροτήσει κοινό μέτωπο απέναντι στους δανειστές. 

«Ερχεται ανάπτυξη» λέει ο Σαμαράς, ενώ η Ελλάδα βουλιάζει. Του Γ. Δελαστίκ

samarasΑντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να ωραιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό επιβάλλει το ιδιοτελές κομματικό τους συμφέρον, άρα από τη σκοπιά τους σωστά πράττουν τα κυβερνητικά κόμματα όσο υπάρχουν ανενημέρωτοι ή αφελείς πολίτες που τους πιστεύουν.
Επί της ουσίας όμως σε καμία περίπτωση οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί δεν αντέχουν τη σύγκριση με την πραγματικότητα. Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη. Βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, το 2009, πριν η Ελλάδα υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου, το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς ανερχόταν σε 299,68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η επαναφορά της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Του Κώστα Λαπαβίτσα

left
lapavitsasΗ παγκόσμια κρίση του 2008 και πολύ περισσότερο η κρίση της ευρωζώνης που ξέσπασε το 2010 βρήκαν την ευρωπαϊκή Αριστερά απροετοίμαστη. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων, αλλά και τριάντα χρόνια μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού, η Αριστερά ουσιαστικά δεν πίστευε πια ότι ολικές κρίσεις θα μπορούσαν να συμβούν σε ώριμες καπιταλιστικές κοινωνίες. Τέτοια φαινόμενα ανήκαν στον αιματηρό εικοστό και στον ξεχασμένο δέκατο ένατο αιώνα. Στον εικοστό πρώτο το πολύ να συνέβαιναν στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω κακοδιοίκησης και θεσμικών αδυναμιών. Στην Ευρώπη το μόνο πραγματικό ζήτημα ήταν η διαχείριση των κανόνων της αγοράς με τρόπο ώστε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να αποσπούν κάποια οφέλη. Όσο για το σοσιαλισμό …

Τι κρύβει η ντρίπλα του Σόιμπλε

soimpleΠράγματι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζει τέλος στην πολιτική λιτότητας; Φυσικά όχι! Τα περί χαλάρωσης της λιτότητας τα ισχυρίζεται το “Spiegel” που δημοσίευσε την επιστολή του προς τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, με οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που αντιμετωπίζουν δομικά και συστημικά προβλήματα με την οικονομία τους, να υποστηριχθούν στο πλαίσιο “διμερούς συνεργασίας” σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW. Γιατί το έκανε αυτό ο Σόιμπλε;
Πρώτον, για να προλάβει την Κομισιόν και κυρίως να διασκεδάσει πιθανές εντυπώσεις ότι οι Βρυξέλλες αυτονομούνται από τη βούληση του Βερολίνου.

Από «κόσκινο» 622.000 δημόσιοι υπάλληλοι για πλαστά πτυχία

dimosioΠλαστά πτυχία, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και δικαολογητικά στο στόχαστρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από έλεγχο θα περάσουν 622.000 φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα τω τίτλων σπουδών τους μετ τους οποίους προσελήφθησαν και πήραν τυχόν προαγωγή.
Με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείται απ’ όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Όταν η Δέσποινα ταράχθηκε κι εδάκρυσαν οι εικόνες

Του Παναγιώτη Αποστόλου
apostolou1453Εκεί, στα γλαυκά παράλια της Μικράς Ασίας άστραψε η χαραυγή του Ελληνικού πνεύματος και καταύγασε την αιωνιότητα. Εκεί, το πρώτο φως της ποίησης το εκήβολο. Εκεί, των φιλοσόφων Ελλήνων ο λαμπρός αστερισμός που οι λαμπηδόνες του εξακολουθούνε να λάμπουνε στη φωτοβόλο και άχρονη τροχιά του πνεύματος. Πανάρχαια, βαθύρριζη και αδιάφθορη η ρωμιοσύνη από την εποχή των προελλήνων μέχρι σήμερα. Εκεί, στην κορυφή, στην αγκαλιά του Βοσπόρου στέκει περήφανη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων.

Αρπακτικά της ΕΡΤ (Μέρος 2ο) (διορισμένα, συμβασιούχα και…αυτόκλητα)


Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΜΕ την ταμπελίτσα του δημοσιογράφου σε χρυσοφόρα πόστα. Ανάμεσα σε αυθεντίες, τυχάρπαστοι, δοτοί και τοποθετημένοι. Αμφιβόλου αξίας και…παρουσίας, αργόσχολοι και άεργοι πολυθεσίτες.
ΑΛΛΟΙ, περίεργων ειδικοτήτων και σύμβουλοι, όλοι τους αρπακτικά μιας τέλειας οργάνωσης. Λύκοι σε στάνη άκακων αμνών που αγνοούσαν τον κίνδυνο, γαμψώνυχα εφορμώντα κι άλλοι με τα δάχτυλα περί το βυζί της μακρομάσταρης, την άρμεγαν ακατάπαυτα και με το νόμο. Με βούλες και υπογραφές αυτόκλητων που διόριζαν και τοποθετούσαν κλείνοντας το μάτι σε

Περιπολίες λαθρομεταναστών (Μαύροι Πάνθηρες) στο κέντρο της Αθήνας;

    Οι λαθρομετανάστες καταλύουν τους θεσμούς και ακυρώνουν την ύπαρξη της Ελληνικής αστυνομίας
    Το Υπουργείο του κ. Δένδια (υποτίθεται ότι λέγεται “Προστασίας του Πολίτη) παραμένει αμέτοχο και ατάραχο στην αντικατάστασή του από τους λαθρομετανάστες!
    panthersΠοιός -επιτέλους- κυβερνάει αυτή τη χώρα; Ποιός νόμος ισχύει για τον υποτιθέμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;
    Έχουμε Δημοκρατία και Σύνταγμα ή σιωπηλή αποδοχή της Σαρία; Γιατί όλοι συζητούν για το αντιρατσιστικό, όταν οι λαθρομετανάστες επίσημα καταλύουν το νόμο;

    Ygeia - Ελλάδα: η χώρα των μεγάλων μύθων

    rsz_mpara.jpgΓράφει η Έλενα Μπαρτζού
     
    Τι κοινό μπορεί να έχει η ελληνική γλώσσα με τη βρώμη και η Σακίρα με το κρύο; Η πρώτη αντίδραση του κάθε λογικού ανθρώπου είναι πως καμία, αλλά εάν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα θα δούμε πως γύρω από τα παραπάνω έχουν αναπτυχθεί ορισμένοι αστικοί μύθοι. «Κάνει κρύο, θα αρρωστήσεις», λένε οι μανάδες, πολλοί πιστεύουν ότι μόνο για μία και μόνο ψήφο η ελληνική γλώσσα δεν κατάφερε να επικρατήσει ως παγκόσμια γλώσσα, άλλοι

    1453 – 2013. Οι πολλές ομοιότητες. Η διαφορά μία

    stratisThe fall of Constantinople 1453του Στρατή Μαζίδη
     Πεντακόσια εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, έστω κι αν η πάλαι ποτέ κραταιά αυτοκρατορία για μια σειρά λαθών και λόγων είχε περιοριστεί σε ελάχιστα γεωγραφικά πλαίσια γύρω από την Πόλη.
    Η κρίση των ηθικών αξιών, ο ξεπεσμός του λαού, η κρεπάλη, η προσήλωση στις υλικές απολαύσεις οδήγησαν πρώτα στην εσωτερική άλωση της αυτοκρατορίας η οποία σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται γεωγραφικά ενώ το 1204 μ.Χ. δέχθηκε από τους “αδερφού” Λατίνους το πρώτο μεγάλο πλήγμα.

    Παράπονα για τις παραλίες στην Σκόπελο, όπου ήδη υπάρχει κινητικότητα και μάλιστα τελούνται ήδη πολιτικοί γάμοι κατά τα πρότυπα του «Μάμα μία», δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη οι ακτές.

    Παράπονα για τις παραλίες
    ilias skopelos



      Αποδέκτες δεκάδων παραπόνων γίνονται σε καθημερινή βάση οι επικεφαλής των νησιωτικών Δήμων λόγω της φετινής καθυστέρησης στην διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου. Οι οργανωμένες παραλίες είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στο πεδίο της προσέλκυσης τουριστών στα νησιά και στην παρούσα η  έλλειψη ομπρελοκαθισμάτων, αποτελεί την αφορμή για την διατύπωση πολλών παραπόνων, τα οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αναρτώνται και διαδικτυακά.

    Η Πόλη – σύμβολο Ελληνισμού-Χριστιανισμού

    agia-sofia«Πώς να δώσω την πόλη σε εσένα, αφού ούτε δική μου είναι, ούτε κάποιου άλλου από όσους κατοικούν εδώ. Γνώμη όλων μας είναι να πεθάνουμε οικειοθελώς και να μην “τσιγκουνευτούμε” την ζωή μας»
    Αυτό ήταν το σθεναρό «όχι» του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του «μαρμαρωμένου Βασιλιά», Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου στον Σουλτάνο Μωάμεθ Β’, όταν του ζήτησε την εγκατάλειψη και παράδοση της πρωτεύουσας του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, της Κωνσταντινούπολης.

    Η λογική του παραλογισμού


    experimentΤου Γιώργου Καισάριου

    Ξαφνικά και από το πουθενά και με αφορμή τα της Κύπρου, όλοι στην Ελλάδα έχουν πλέον άποψη για το τι είναι και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων.
    Επίσης, όλοι πλέον γνωρίζουν για ποιο λόγο έγινε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ενώ πριν 2-3 χρόνια αγνοούσαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και ακόμα και αυτοί που γνώριζαν περί αυτού, έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει ή δεν πρέπει να γίνει.

    Σύντομα πλειοψηφία οι Κούρδοι στην Τουρκία, αυτό τα λέει όλα…Του Σάββα Καλεντερίδη

    TurkeyΧάρτης αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας από το 1990 μέχρι το έτος 2005. Στις κουρδικές περιοχές η αύξηση του πληθυσμού είναι 40% ενώ στις λοιπές από 2 (Πόντος) έως 25%. Στις περιοχές του Μαρμαρά-Αν. Θράκης και της Μεσογείου (Μερσίνα-Άδανα) η αύξηση είναι 44% και 34% αντίστοιχα, γιατί εκεί μετανάστευσαν κουρδικοί πληθυσμοί, ενώ πρέπει να ληφθεί ότι στο ποσοστό αύξησης των περιοχών Αιγαίου και Κεντρικής Ανατολίας, συνέβαλαν και οι κουρδικοί πληθυσμοί που μετανάστευσαν εκεί τη δεκαετία του ’90! Στη μόνη περιοχή που δεν παρατηρείται εγκατάσταση κουρδικών πληθυσμών, είναι ο Πόντος, όπου η αύξηση τη δεκαπενταετία είναι 2%. (Πηγή: Turksolu)

    Ηλεία: Καταστράφηκε ναός από πυρκαγιά στη Βάρδα! (PHOTOS + VIDEO)

    Παρανάλωμα του πυρός έγινε το απόγευμα της Τρίτης ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στη Βάρδα, με συνέπεια να κατασταφεί ολοσχερώς.
    Στο σημείο βρέθηκε 64χρονος που καθάριζε χόρτα εθελοντικά και ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές (Αστυνομία και Πυροσβεστική). Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια.