Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δεν «βλέπουν» αναδιάρθρωση οι Γερμανοί

Δεν «βλέπουν» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα...

Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων τους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής συμφωνία για έλεγχο μετά τη λήξη του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν απαιτείται περαιτέρω παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και διευκρίνισε ότι προηγουμένως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση.

Τα παιδιά ουρλιάζουν



childrenΔεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι, όμως όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα παιδιά ουρλιάζουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Ή μάλλον δίχως να νομίζουμε εμείς ότι υπάρχει λόγος, μιας και μιλάμε για περιπτώσεις που δεν μπορούν ακόμη καλά – καλά να πουν “μαμά” ή “μπαμπά”.

Κρίνοντας από το τι παρατηρώ γύρω μου, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς γονιών αφιερώνει όλο και λιγότερο χρόνο ενασχόλησης με το παιδί τους.

Από τα ασφαλιστικά ταμεία οι πρώτοι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Έως το βράδυ αναμένεται να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια για την υπαγωγή στη λίστα

Oι πρώτοι που θα εγγραφούν στις λίστες διαθεσιμότητας είναι 600 άτομα από 5 ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς. Έως το βράδυ αναμένεται να ...
αποσαφηνιστούν τα κριτήρια για την υπαγωγή στη λίστα.

Τα ταμεία είναι το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ, το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Επικουρικό) και ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με σχόλια στελεχών των ταμείων, είναι εύλογο να τεθούν σε διαθεσιμότητα κάποια (εκτιμάται ότι θα είναι 70) από τα 800 άτομα που είχαν απορροφηθεί μετά την κατάργηση της εργατικής εστίας και της εργατικής κατοικίας.

Πέτρος Φυσσoύν: Στο νοσοκομείο έπειτα από την έξωση που του έκαναν

Ο Πέτρος Φυσσούν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από έξωση που του έκανε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου μένει.

Η σύζυγος του ηθοποιού μίλησε στην κάμερα του star και δήλωσε ότι η σπιτονοικοκυρά τους έκανε έξωση επειδή της χρωστούσαν 400 ευρώ. Ο Πέτρος Φυσσούν ένιωσε αδιαθεσία όταν ...
τον επισκέφθηκε ο δικαστικός επιμελητής για να του δώσει το χαρτί της έξωσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Τα παιδιά ουρλιάζουν

childrenΔεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι, όμως όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα παιδιά ουρλιάζουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Ή μάλλον δίχως να νομίζουμε εμείς ότι υπάρχει λόγος, μιας και μιλάμε για περιπτώσεις που δεν μπορούν ακόμη καλά – καλά να πουν “μαμά” ή “μπαμπά”.

Κρίνοντας από το τι παρατηρώ γύρω μου, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς γονιών αφιερώνει όλο και λιγότερο χρόνο ενασχόλησης με το παιδί τους.

AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Υπάρχει λύση…. Να κρεμάσουμε τον νυν και τους πρώην διοικητές του ΙΚΑ, πριν μας κλέψουν τα σπίτια!!!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ -ΔΑΝΕΙΑ -ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ -ΙΚΑ
 
31 Ιουλίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 
 
«ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σου βγαίνει η σύνταξη, ή δεν σου φτάνει για να επιζήσεις??? Πάρε δάνειο από τη σιωνιστική σου τράπεζα με υποθήκη ότι και όσα ακίνητα έχεις, ακούμπησε το δάνειο στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της σιωνιστικής τράπεζας και περίμενε στο ακουστικό σου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, έτσι και βάλεις τη τζίφρα, τα υποθηκευμένα ακίνητα (κατά προτίμηση σπίτια), ζήσεις-πεθάνεις, θα καταλήξουν στα χέρια των ΕΒΡΑΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!

Eγώ θα ευχόμουν έναν καυτό Αύγουστο...

Το καινούριο φιρμάνι της Τρόικας προς την κυβέρνηση των Ολετήρων, καλεί για παρέμβασή στον κατώτατο μισθό έτσι ώστε να επιφέρει, όπως επιθυμούν, ισορροπία μεταξύ της προστασίας (sic) της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων «μισών» θέσεων εργασίας για εικονική μείωση –μείωση στα χαρτιά- της ανεργίας.

Την αποτέλειωσαν την Ήπειρο ! «Έρμα μαντριά γεμάτα λύκ’ς»

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος. 
 Η μετανάστευση καταβύθισε την Ήπειρο στα Τάρταρα. Δεν χρειάζονται μελέτες ούτε διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δείχνει η ίδια η πραγματικότητα.
Ερήμωσαν τα πάντα. 
Ειδικά τα ηπειρώτικα χωριά μετατράπηκαν σε αληθινά γηροκομεία. Ο μέσος όρος ηλικίας των μόνιμων κατοίκων είναι πάνω από εβδομήντα έτη.

Να η μετανάστευση, να η εγκατάλειψη, να ο Κούπα και ο Κόλα, να…

Καταιγισμός πολυπολιτισμικής…τηλε-εκπαίδευσης

Kids-tvΑπό τον παρελθόντα μήνα έχει ξεκινήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μία υπερπροσπάθεια (;) πολυπολιτισμικής τηλε-εκπαίδευσης.
Από τις 10 προβαλλόμενες ταινίες οι 9,8 προωθούν σχέσεις κυρίως μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού χρώματος (για να γίνεται εμφανής η πολυπολιτισμικότητα) ή ομοφιλοφιλικών συμπεριφορών.
Το θέμα των ταινιών δεν είναι το ζητούμενο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο  γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ασυνείδητα ένα πρότυπο. 

ΠΕΡΙΕΡΓΟ EMAIL ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΚΗ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ!

NTOUKAKIS Συντάχθηκε απο τον/την Dikaiofilax Στις .
Έφτασε χτες στους υπολογιστές όλων των φοροτεχνικών της Ελλάδας ένα ενημερωτικό e-mail από την Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων Ελλάδας (ΠΕΦΕ), ενός φορέα του οποίου επικεφαλής είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μανούσος Ντουκάκης. Πρώην βουλευτής για λίγους μήνες με το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο πολυπράγμων κ. Ντουκάκης έστειλε το σημείωμα ενημερώνοντας για διάφορα φοροτεχνικά ζητήματα. Όμως στο τέλος είχε κι ένα πολύ εντυπωσιακό, αλλά και πολύ περίεργο σημείωμα.

Ο Κεδίκογλου δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα

Kedikoglou-KolliaΟ Σίμος Κεδίκογλου δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα. Γέμιζαν τα υπουργικά γραφεία με συζύγους, γκόμενες, ξαδέρφες, κουνιάδες, μπατζανάκηδες, κοκ. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Πως παρά τους «πύρινους λόγους» περί αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, η νοοτροπία της πολιτικής τάξης παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Και η περίπτωση του Κεδίκογλου και της συντρόφου του το έδειξε καθαρά.
Ωστόσο, έχω την άποψη, πως παραιτήθηκε λάθος άνθρωπος. Διότι η αποκάλυψη της σχέσης του με την «όμορφη οικονομολόγο» (όπως αρέσει στους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ να λένε…) στην πραγματικότητα δεν μας αφορά. Είναι δικαίωμά του να έχει όποια σχέση θέλει, ελεύθερος άνθρωπος είναι. Το ζήτημα είναι αν η πρόσληψή της ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του έχει να κάνει με τα προσόντα και τις ικανότητές της ή με τη σχέση που διατηρούν.

Εύσημα σε Γεωργιάδη από το γερμανικό υπουργείο Υγείας

Εύσημα σε Γεωργιάδη από το γερμανικό υπουργείο Υγείας Τη διαπίστωση ότι το υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι περισσότερο αποφασισμένο, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, διατυπώνει σε δελτίο Τύπου το γερμανικό υπουργείο Υγείας.
 
Τη διαπίστωση ότι το υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι περισσότερο αποφασισμένο, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, διατυπώνει σε δελτίο Τύπου το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Λουκέτο σε 80 γραφεία των ΕΛΤΑ. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Λουκέτο σε 80 γραφεία των ΕΛΤΑ. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους
 
Ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ δεν θα πηγαίνει γράμματα σε 80 χωριά και κωμοπόλεις της Ελλάδας. Ο μεγαλύτερος οργανισμός της Ελλάδας, βάσει δικτύου καταστημάτων και πρακτορείων, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε 80 καταστήματα.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Γερμανία αντί να “κόψει” χρήμα, οδηγεί στο κούρεμα των οικονομιών μιας ζωής των λαών

ftwxeia«Στη διάρκεια των οκτώ ετών της στην καγκελαρία, η Ανγκελα Μέρκελ έχει εφησυχάσει με επιδεξιότητα τους Γερμανούς, και τους έχει κάνει να στραφούν από την πολιτική αντιπαράθεση στην προσωπική τους άνεση», έγραφε το Spiegel τον περασμένο Μάιο και συμπλήρωνε: «Στερώντας την γερμανική δημοκρατία από τον δυναμισμό της, η «Μαμά Μέρκελ» την οδήγησε σε μαρασμό. Πρόκειται για μία παραλυτική συναίνεση.».
Το «χάρισμα» της Μέρκελ να «υπνωτίζει» το κοινό της φαίνεται πως αποδίδει δημοσκοπικά καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των γερμανικών εκλογών. Αλλά ο «υπνωτισμός» της Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη σε έναν εφιάλτη με απρόβλεπτες συνέπειες. Αρνούμενη η Γερμανία να «κοπεί» χρήμα στην Ευρώπη, οδηγεί τα

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου – Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα

Συναδέλφισσες –φοι,
Σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο.
Κανονικά πριν ψάξουμε να βρούμε τον νέο πρόεδρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε (για να μην μπαίνουμε και σε τζάμπα κόπο όπως θα μπορούσε να πει κάνείς) είναι ο καθένας από εμάς (όλοι μας) να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα.
Το πρώτο να κάνουμε απολύτως καθαρό στην σκέψη και στην ψυχή μας αν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ και

«Ποινικό» αδίκημα η ιδιοκτησία



homeΣχέδιο βίαιης υποτίμησης της αξίας των ακινήτων με στόχο ένα ιδιότυπο «κούρεμα καταθέσεων» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της κτηματαγοράς
Ο τίτλος δεν είναι καθόλου υπερβολικός αφού επί της ουσίας η ιδιοκτησία βρίσκεται υπό διωγμό στην Ελλάδα, με την κατοχή ακινήτου να θεωρείται «ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα» και να τιμωρείται με κάπου 30 και πλέον φόρους και έκτακτα χαράτσια. Και το οξύμωρο είναι ότι βρίσκεται υπό διωγμόν από μια κυβέρνηση που είναι συνώνυμη με το άκρον άωτον του νεοφιλελευθερισμού.

Το πρόβλημα με το Σύνταγμα είναι ότι κανείς δεν το γνωρίζει

ellasΤο πρόβλημα με το Σύνταγμα είναι ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό το πράγμα. Στην καλλίτερη περίπτωση θεωρούν ότι το Σύνταγμα είναι ένα δυσνόητο νομοθέτημα, το οποίο είναι προσεγγίσιμο μόνο από ελάχιστους νομικούς και κυρίως συνταγματολόγους. Ταυτόχρονα το ελληνικό πολιτικό σύστημα κατασκεύασε ένα από τα πιο φλύαρα (σε αριθμό λέξεων) Συντάγματα στον κόσμο, με δυσνόητη σύνταξη, χωρίς καμία ουσία. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Έγινε επίτηδες.

Τα «Ινστιτούτα Πούσκιν» … κατακτούν τον πλανήτη



Ως το τέλος Αυγούστου θα συσταθεί το Συμβούλιο ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού, το οποίο θα αναλάβει την προώθηση της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας στις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών), στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Συνολικά, στον κατάλογο προτεραιότητας θα συμπεριληφθούν περίπου 50 κράτη. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα διατεθούν 37,5 εκατ. ευρώ.

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών ταμείων Πρόσκληση για εθνικό διάλογο με την ιδιωτική ασφάλιση, απηύθυνε ο Διοικητικής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών ταμείων
  Πρόσκληση για εθνικό διάλογο με την ιδιωτική ασφάλιση, απηύθυνε ο Διοικητικής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος μιλώντας στο συνέδριο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δρόμοι είναι παράλληλοι, διακριτοί, αλλά όχι αντίθετοι».

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Γ. Κώτσαλος αφού επεσήμανε ότι τα βασικά αιτήματα του κλάδου δεν ικανοποιήθηκαν σημείωσε ότι στη διάρκεια του 2011 η ασφαλιστική αγορά μίκρυνε.

Έλληνες εφοπλιστές: Με τζίρο 5% του ΑΕΠ φορολογούνται …ως άνεργοι

ship«Οι πλούσιοι Έλληνες εφοπλιστές τυγχάνουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες», υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας – όπως αρέσκονται οι περισσότεροι να αυτοχαρακτηρίζονται – κατορθώνουν εν καιρώ κρίσης να γιγαντώνουν τις περιουσίες τους, ενώ την ίδια ώρα μισθωτοί και συνταξιούχοι πασχίζουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Άνεργος που δε βρίσκει δουλειά ο φουκαράς Γιώργος Παπακωνσταντίνου

papakonstantinouΓια αδικία και σκοπιμότητες κάνει λόγο η Γιακολίν Βίνκε σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραπέμφθηκε πρόσφατα από τη Βουλή στο Δικαστικό συμβούλιο για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η Ολλανδέζα σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ξεσπάει και αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πληρώνει τα λάθη άλλων.
«Προφανώς ήξερε ότι όταν δέχτηκε να αναλάβει υπουργός οικονομικών σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία θα πλήρωνε λάθη άλλων και ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ στο τέλος σε διαγωνισμό δημοφιλίας. Είμαι σίγουρη όμως πως δεν γνώριζε πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες και πόσο ψηλό θα ήταν το τίμημα» παραδέχεται η κυρία Βίνκει η οποία, ωστόσο, διατηρεί την ψυχραιμία της.

Σοκ – Μισθοί Κίνας και πείνας για 700.000 εργαζόμενους


chinaΜε λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αμείβονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τις κλαδικές συμβάσεις να είναι πλέον ελάχιστες, κάτι που σημαίνει πτώση του μέσου όρου των αμοιβών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το “Έθνος της Κυριακής”, ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό.
Συγκεκριμένα λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν:
*Οι μερικώς απασχολούμενοι, καθώς για περίπου 300.000 δεν ισχύει το 8ωρο. Μόνο το 2012 πάνω από 45.000 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση.

Γελάει όλοι οι Σκόπελος με την γκάφα του Ευαγγελάτου...που έπεσε στη θάλασσα..

Ο Ευαγγελάτος έπεσε στη θάλασσα με το παγωτό στα χεριά ήταν στο Έλιος  χωρίο της σκοπέλου και έκαναν βόλτα αγόρασαν με την Τατιάνα παγωτό και επέστρεφαν στο σκάφος τούς μπαίνει η Τατιανα και ακολουθώντας ο Ευαγγελάτος  με μαγκιά πήγε να πηδήξει άλλα εντο μεταξύ  είχε απομακρυνθεί από την παράλια το σκάφος δεν το πρόσεξε και έκανε μια ωραία βουτιά με αποτέλεσμα να γελάσουν όλοι
οι Σκοπελίτες που ήταν μπροστά στην γκάφα του..

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...Aν αληθεύουν αυτά Άδωνη Γεωργιάδη τρέχα να κρυφτείς...Όλο το σόι “χωμένο” στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

Η… πεθερά του μπουμπούκου και άρα μητέρα της Ευγενίας Μανωλίδου, η Αγγελική Πουλάκου, σχεδόν 60 ετών γιαγιά η οποία προσελήφθη χωρίς προκύρηξη ως ιδιαιτέρα του Προεδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε. 70αρη Χρήστου Γούλα.
Δεν της έφθανε όμως αυτό, ήθελε να προσλάβει και τη… νύφη της, τη γυναίκα δηλαδή του γιου της και αδελφού της Ευγενίας. Και έτσι προσελήφθη και αυτή στο Κτηματολόγιο.
Κατά σύμπτωση είναι η κόρη του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Απόστολου Ανδρεουλάκου.

To ελληνικό… επιχειρηματικό δαιμόνιο στα καλύτερά του! Δείτε τι έκανε για να πουλήσει τα αβγά του!


Ένας αγρότης στο νομό Καρδίτσας αποφάσισε να διαφημίσει τα προϊόντα από το κοτέτσι του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τα περισσότερα σχόλια στο ίντερνετ έχουν να κάνουν με το μήνυμά του προς τους πελάτες.
Η εικόνα είναι από χωριό της Καρδίτσας. Ο εφευρετικός υπεύθυνος θέλησε να διαφημίσει τα αβγά που πουλάει και να κεντρίσει τα βλέμματα των διερχόμενων οδηγών. Έτσι, όπως βλέπετε έβαλε σε στύλο της ΔΕΗ μία λούτρινη κότα, ένα καλάθι και… από κάτω άφησε το μήνυμά του…
Όπως αναφέρει το newsit.gr, η εικόνα έγινε θέμα συζήτησης στα social media και από το πρωί

Η μικροδιαφθορά του δημοσίου απολογητής της μεγάλης διαφθοράς

corruptionΤο ερώτημα που ανακύπτει στη δημόσια κουβέντα με την έναρξη και της δίκης στις 22/7/13 για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι για τις υποθέσεις διαφθοράς σε έναν Οργανισμό του Δημοσίου όπως το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).
Πώς μπορεί ένας υπάλληλος Ταμείου να επιταχύνει με συστηματική κλοπή την κατάρρευσή του; Τί είναι αυτό που κάνει το δημόσιο λειτουργό κατά τη σημερινή αγωνιώδη προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης της χώρας να γδύνει με απάτες το κράτος, που συντηρεί ακόμη αυτόν και την οικογένειά του;

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αυτό κι αν είναι success story!


Tώρα, δηλαδή, δε μπορεί να μην αναρωτιέται κανείς:
Α. Αν στη θέση του εραστή του οβάλ γραφείου βάλεις τον Γερμανό σακάτη
Β. Να αντικαταστήσεις το πρωτοπαλίκαρο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με το αμερικανάκι που μας έστειλε ο Ομπάμα για να κανονιστεί η φωτογραφία στον Λευκό Οίκο...
Γ. Να μετονομάσεις κι εκείνη την αλήστου μνήμης Τρόικα Εσωτερικού με την «μας έκανε τα τρία, δύο» κυβέρνηση των Ολετήρων κι ο ακανθόσπαρτος γάμος είναι ένα τετελεσμένο γεγονός! (φωτό: ΟΚΤΑΝΑ)

Εμείς και οι…ξένοι (μέρος 1ο)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ πέρασαν για «παγκοσμιοποίηση» και είχαν τον σκοπό τους. Τα μακρινά και απρόσιτα κέντρα αποφάσεων. Όταν μείναν’ μόνοι κι αφέντες, απαλλαγμένοι απ’ την κομουνιστική…έγνοια.  Εκεί, λοιπόν, στα ανήλιαγα γραφεία των ασώματων κεφαλών, αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν τους λαούς. Ανάμιξη λαών, θρησκειών και κουλτούρας κι ας χάσει ο καθένας (λαός) την ιστορία του. «Όπως…Αμερική». Με το  μακρύκαννο να εξολοθρεύει Ινδιάνους και να αφανίζει πολιτισμούς.

Έχεις λεφτά στην τράπεζα; Bάλτα στο σεντούκι

pandoras-boxΈχεις λεφτά στην τράπεζα αλλά χρωστάς στην εφορία; Καλύτερα βάλτα στο σεντούκι γιατί θα τα χάσεις. Αυτή είναι η… φιλική συμβουλή ακόμη και για όσους δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους και μπορεί να έχουν σε καταθέσεις μόνο τα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό ή τη σύνταξη άντε και κανένα μικρό κομπόδεμα για να περνάνε τις μέρες.
Από τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός αφαίρεσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, των ποσών που χρωστούν στην εφορία.

Στουρνάρας: «θαυμάζω τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε». Μη μας το λες!



stournarasΣπουδαία καριέρα στο θέατρο και την κωμωδία θα μπορέσει να ακολουθήσει ο νυν ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας όταν με το καλό αλλάξουν τα πράγματα και βρεθεί εκτός κυβέρνησης.
Ο ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας την καλή παράδοση των απίστευτων δηλώσεων όπως ότι σχηματίζονται ουρές ξένων επενδυτών για να τον συναντήσουν, πως είναι αριστερός ή ότι δε θέλει να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα (δηλαδή στην Κολιάτσου δεν έχει πρόβλημα;) δήλωσε:
«Ποιός άλλος στη θέση του Σόιμπλε, παράλυτος, θα έπαιζε έναν τέτοιο ρόλο; Αξίζει τον θαυμασμό μας, αν και ξέρω ότι παρεξηγούμαι που το λέω αυτό»

Η κόλαση του Δάντη στη Σέριφο. Εγκαταλείπουν με βάρκες το νησί!


serifosΚάηκε η μισή Σέριφος
Δραματική η κατάσταση στο νησί με εικόνες που κόβουν την ανάσα, καθώς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για καταστροφή…

Οι κάτοικοι των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά εκκενώθηκαν προληπτικά, από τον  Μάριο Κουρσουλίδη, διοικητή της αστυνομίας Σερίφου
Οι κάτοικοι και οι λουόμενοι που ευρίσκοντο στο Μέγα Λιβάδι έφυγαν με βάρκες διότι κινδύνευαν και η φωτιά είχε αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο

ΔΕΗ: Να πέσουν οι μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες των τραπεζών με ονοματεπώνυμα..!

deh2 ΔΕΗ: Να πέσουν οι μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες των τραπεζών με ονοματεπώνυμα..!Ήρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!
Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – αλλά και οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις – επεξεργάζεται και ετοιμάζεται να υλοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία αντί πινακίου φακής! Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τον ιδρώτα μας και την ξεπουλάνε!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ:ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ!

Αρτέμης Σώρρας.jpg
Αρτέμης Σώρρας  ΧΑΙΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ

Στουρνάρας: «Ήδη δουλεύουμε το νέο μεσοπρόθεσμο»

«Θα είναι ίσως η τελευταία δύσκολη διαπραγμάτευση πριν λήξει το πρόγραμμα», διότι, όπως τονίζει, ναι μεν για το 2013 και 2014 απέδωσε η προσπάθεια της κυβέρνησης και οι δανειστές πείσθηκαν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, πλην όμως για το 2015 και το 2016 η συζήτηση είναι ακόμη ανοικτή.

Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, τον Σεπτέμβριο, δεν θα είναι εύκολη ..
, προειδοποιεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

FAZ για Τσίπρα: Έτσι έγιναν όλα. Οι ερωτήσεις πριν διώξει τον δημοσιογράφο

Με τη γερμανική παροιμία "κι αν δεν θέλεις να είσαι αδελφός μου... (θα σου σπάσω το κεφάλι)" ως τίτλο, παρουσιάζει στη σημερινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς το ζήτημα που προέκυψε με την συνέντευξή του από τον ....
επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μάρτενς παραθέτει απομαγνητοφωνημένη την συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», την οποία χαρακτηρίζει «κομματική εφημερίδα» και την παρομοιάζει με την «Bayernkurier», η οποία εκδίδεται στην Βαυαρία από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

1,7 εκατ. άνεργοι μέχρι το 2016! Κατοικίες για ένα «τενεκέ λάδι» – Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ

eur9Ποιο success story και ποια ανάπτυξη; Η χώρα, και μαζί με αυτή η ελληνική κοινωνία, θα συνεχίζει να «βυθίζεται» στην ύφεση τουλάχιστον μέχρι και το 2016 και… «βλέπουμε».
Τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των προβλέψεων του μακροοικονομικού υποδείγματος που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την Ελλάδα δίνουν μια εικόνα της πραγματικής (εξωπραγματικής για την ακρίβεια) κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

12ωρη εργασία και «ειλωτο… κάματα» 15 ευρώ χωρίς ένσημα στα τουριστικά θέρετρα


Το «μεγάλο πάρτι» δεν γίνεται μόνο σε επίπεδο διασκέδασης στα τουριστικά θέρετρα της χώρας αλλά και σε αυτό της «μαύρης εργασίας» Περίπου οι 4 στους 10 κατά μέσο όρο απασχολούνται χωρίς ασφάλιση, είτε λαμβάνουν 15 ευρώ μεροκάματο μετά από 12ωρη εργασίας (!) είτε κάποιες χιλιάδες ευρώ, μηνιαίως (και ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που η κυβέρνηση δείχνει να κάνει εντελώς τα «στραβά μάτια»).
kalokairiΕνδεικτικά αναφέρεται ότι από τους ελέγχους, που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΣΔΟΕ, κατά το μήνα Ιούνιο, σε 1.345 εποχικές επιχειρήσεις σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Εύβοιας, εντόπισαν 1.680 ανασφάλιστους εργαζόμενους επί συνόλου 4.818 (ποσοστό 35%). Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν ύψους 995.000 ευρώ.
Επίσης, σε ελέγχους του ΣΔΟΕ, στο διάστημα από 16 έως 22 Ιουλίου, σε 838 επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές, διαπιστώθηκε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταγράφηκαν 2.020 παραβάσεις (περίπου η μια στις δύο!).

Ετοιμάζουν καταργήσεις Οργανισμών (ΝΠΔΔ) με απλά Προεδρικά Διατάγματα!

stourn3Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την… αυθαίρετη δόμηση (η λογική του «ό,τι να ‘ναι»!) η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βάζει ξανά στον «πάγο» τη Βουλή και ετοιμάζεται να προχωρήσει στην οριστική -και χωρίς καμιά ποιοτική στόχευση- αποδόμηση του Δημοσίου και στην καρατόμηση συνολικά 40.000 υπαλλήλων (25.000 σε διαθεσιμότητα και 15.000 απολύσεων).
Με την εν λόγω τροπολογία, δεν θα απαιτείται από εδώ και στο εξής καμιά εκδίωξη εργαζομένου ή κλείσιμο φορέα ή υπηρεσίας να περάσει από το Κοινοβούλιο. Θα γίνεται με τη λογική του «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε» μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων!

Χρυσή Αυγή: Σαμποτάρετε το κοινωνικό μας έργο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει πως ένα θέμα που δημοσιεύτηκε σε γνωστό site είχε σκοπό να σαμποτάρει το κοινωνικό της έργο.
Όλη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
“Διαβάσαμε σε ανάρτηση του newsit.gr ένα άρθρο με τίτλο “Πείνα καταραμένη στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής”. Εκεί ο πανέξυπνος δημοσιογραφίσκος με την πονηρή σκέψη (προφανώς επηρεασμένος από την φιλοσοφία του αφεντικού Ευαγγελάτου) παραθέτει την κάτωθι φωτογραφία και αναφέρει:
“Πέρα από τους ανθρώπους που πραγματικά

O ερωτικός οδηγός των ζωδίων: Ποιος είναι άπιστος; Ποιος ζηλεύει; Ποιος γκρινιάζει;

Γνωρίζεις κάποιον και είναι θέμα χρόνου να κάνεις και την ερώτηση “τι ζώδιο είσαι;”…

Για να έχεις μια εικόνα, να καταλάβεις μερικά γενικά χαρακτηριστικά με τα οποία θα έχεις να ντιλάρεις. Σήμερα λοιπόν συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία του κάθε ζωδίου στο ερωτικό κομμάτι, για να ξέρεις που κινείσαι περίπου.
Ποια ζώδια κεραυνοβολούνται; Ποια απιστούν; Ποια ζηλεύουν; Ποια γκρινιάζουν; Ποια είναι εγωιστές;
Κεραυνοβόλος έρωτας: Ποια ζώδια ερωτεύονται με την πρώτη ματιά;

Πόσο εύκολα λέει το κάθε ζώδιο …σ’αγαπώ; Το εννοεί ή απλά είναι επιπόλαιος;

Ποια ζώδια παραδέχονται τα συναισθήματά τους; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάθε ζώδιο να πει το «σ’ αγαπώ»; Να το πιστέψεις ή όχι ότι σε αγαπά;
Διάβασε το ζώδιο του ατόμου που σε ενδιαφέρει και μάθε όλη την αλήθεια.
ΚΡΙΟΣ
«Πρώτα θα του πεις εσύ ότι τον αγαπάς»
Ο εγωιστής και παρορμητικός Κριός περιμένει πρώτα από εσένα να κάνεις τις εpωτικές σου δηλώσεις. Δεν του είναι καθόλου εύκολο να σου πει «σ’ αγαπώ», γιατί φοβάται ότι στη συνέχεια θα πάρεις θάρρος και θα τον καταπιέσεις ή θα του στερήσεις την ελευθερία δράσης του. Έτσι λοιπόν ένας Κριός, θέλει και περιμένει από εσένα να ακούσει ότι τον αγαπάς, ωστόσο είναι πολύ βασικό για αυτόν η εξομολόγησή σου να βασίζεται στην ειλικρίνεια…

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ..!!!!



Οι τρεις βαλέδες

mitso-xatzi-mitΦτάσαμε και σε αυτό το σημείο. Να ειρωνεύεται ο Άκης Παυλόπουλος τους κυβερνητικούς. Ακούστε τον πως σπάει πλάκα ο Παυλόπουλος με αυτό το μέγα πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.
Ε, λοιπόν, δε σας συγχωρούμε. Δε σας συγχωρούμε γιατί είστε πρεζόνια της Μέρκελ. Επειδή από την πρώτη στιγμή λέγατε ότι αν δεν ψηφιστούν τα μνημόνια και τα προαπαιτούμενα, τότε δε θα έρθει η δόση και άρα δε θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Έτσι εύκολα ξεχνιούνται οι εκβιασμοί του «λαοφιλούς» Κουτρουμάνη;

Σε αναζήτηση ηρωικής εξόδου ο Νικήτας;

exitΜαξίμου καλεί Νικήτα…Όχι όμως για καλό λόγο. Ο γαλάζιος βουλευτής έκανε μίνι ανταρσία καταψηφίζοντας στη Βουλή τροπολογία της τελευταίας στιγμής που θα εξασφάλιζε την εκταμίευση της δόσης των 4,5 δις ευρώ.
Ως γνωστόν οι τροϊκανοί είχαν στηλώσει τα πόδια τους και μάς έκαναν καψώνι, καθώς στο μέτρημα τούς έλειπαν 80 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4.500 που μπαίνουν σε κινητικότητα.
Την νύφη πλήρωσε για μία ακόμη φορά το Παιδείας που αναγκάστηκε να ενσωματώσει -για χάρη της δόσης- στο φορολογικό τροπολογία που ανακαλούσε τελικώς την εξαίρεση από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό.

«Κλείνουν το ΤΑΣ Πύργου…»

Τη νέα απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία εισηγείται το κλείσιμο του Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΣ) σε Πύργο και Πάτρα αποκαλύπτει, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Νίκη Κοκκαλιάρη.

Αναφερόμενη στο όλο ιστορικό της νέας αυτής απόφασης η κα. Κοκκαλιάρη είπε: «Εδώ και μερικούς μήνες είχε

Προσοχή με τα ακίνητα, είναι κομμάτι της ψυχής του Έλληνα…

homesΑυτό που συμβαίνει με τη φορολόγηση των ακινήτων ξεπερνάει ακόμα και τη πιο νοσηρή φαντασία. Ουδεμία οικονομική ή άλλη λογική έχει.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων τιμωρούνται πλέον, με σαδιστικό τρόπο, επειδή είχαν την… έμπνευση να «βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους».
Και ήταν απολύτως κατανοητή αυτή η σφοδρή επιθυμία καθ΄ ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού γνώρισε την προσφυγιά, τον ξεριζωμό και την ξενητειά. Ήθελε να ριζώσει κάπου. Να αποκτήσει ένα χώρο δικό του. Από γενιά σε γενιά μεταλαμπαδεύτηκε αυτή η επιθυμία και φτάσαμε να έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη.

Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα! Διαδώστε το!

Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα! Διαδώστε το! Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

ΜΕ "ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ" ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ υποδέχτηκαν τους πολίτες Λαμπάκης και Διανομαρχιακή

dianomarxiaki010
Με την ομάδα ΔΙΑΣ, χυδαιολογίες και …”ιερά εξέταση” υποδέχτηκε η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του Χρυσού τους πολίτες των Σαπών που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμά της!

 Η αρχή έγινε πριν λίγες ημέρες όπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Θράκης ώστε να συζητηθεί ξανά το θέμα των εξορύξεων χρυσού και το ενδεχόμενο να υπάρξει ξαφνική δραστηριοποίηση της εταιρείας.
Vangelis Konstantinou
 Η παρατεταμένη ενασχόλησή μου με τον χώρο, τον κατ' επίφαση λεγόμενο συνδικαλιστικό, αλλά και επί μια δεκαπενταετία απεξάρτηση απο τον κομματικό λόγο, από τον κομματικό τρόπο σκέψης, μου διεύρυνε τους ορίζοντες αναζήτησης.
Ο συνδικαλισμός, δηλαδή η οργανωμένη αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ως μέσο άμυνας, εμπλουτίστηκε από τις ιδέες του σοσιαλισμού, αποκτώντας δυνάμεις που ξεπερνούσαν τις δομημένες σχέσεις Κράτους - κοινωνίας, Εξουσίας - Εργατών. 
Όμως παρέμεναν ασαφή στους εργαζόμενους νοήματα, ιδέες, όπως η "ελευθερία", η "εργασία", η "απασχόληση" οι "εργασιακές σχέσεις", η "χειραφέτηση", ο "πλούτος", το "κέρδος", ο "λόγο", η "Δημοκρατία", ο "Σοσιαλισμός", τα "μέσα παραγωγής" κλπ.

ΔΗΜ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: H«ΠΩΛΗΣΗ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS: ENA_ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΟΒΟΥ

O λόγος παρέμβασής μου στο θέμα αυτό, που ισχύει χωρίς την σημερινή του δραματοποίηση από το 2006 
(με πρώτο διδάξαντα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), έχει σκοπό να διώξω τον φόβο από έναν λαό που βασανίζεται με μέσον βασανισμού του τον φόβο.