Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ..ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ BLOGGERS ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ…ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ…!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ..ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ BLOGGERS ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ…ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ…!!!Του  Αθανασόπουλου Περικλή
Κάνοντας μία πρόχειρη ανάλυση για την χρησιμότητα και την αξιοποίηση των Ελληνικών blogs απο τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ενώ θεωρητικά είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και να μεταφέρουν το κλίμα των χωρών τους και τις απόψεις τους και αντίστροφα, για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μέσω των Ελληνικών blogs, όχι μόνο δεν γίνεται στο βαθμό που θα μπορούσε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται μία εμφανής αδιαφορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤYΞΗ" ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ...VIDEO...!!!

Η Αρία Φυλή του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.

Μια τεχνητή έκρηξη για τη «διάνοιξη των θεμελίων» σηματοδότησε πριν από 85 χρόνια την ίδρυση και τα εγκαίνια ενός σπουδαίου σχολείου στην Αθήνα, που σε όλη την πορεία του, στη διάρκεια αυτών των ετών, εκτός από το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που πρόσφερε στους μαθητές του, κατάφερε να δημιουργήσει – προφανώς όχι χωρίς κίνητρα και σχεδιασμούς – μια ξεχωριστή «συνταγή»: το άρωμα μιας κλειστής, σχε­δόν μυστικιστικής, σχολής, στην οποία γαλουχή­θηκαν χιλιάδες μαθητές, που στελέχωσαν σχεδόν όλους τους καίριους τομείς δραστηριότητας της σύγχρονης Ελλάδας με θέσεις εξουσίας.

Ποτέ κα­νένα άλλο «σχολείο» στη σύγχρονη ιστορία της χώ­ρας δεν έχει συνοδευτεί από έναν τόσο ισχυρό μύ­θο, όπως το Κολέγιο Αθηνών, μια ιδιότυπη αριστο­κρατική ιντελιγκέντσια που προορίζεται να στελε­χώσει τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κοι­νωνίας....

ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΊΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ - ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Συνάδελφοι,
Είναι άδικο, τη στιγμή που το τα Ελληνικά νοικοκυριά, οι άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες πληρώνουν για την ...


κατανάλωση ρεύματος
77,93 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 800 KWh)
94,60 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 2000 KWh)
102,52 ευρώ/MWh (για κατανάλωση πάνω από 2000 KWH)
η ΡΑΕ, με απόφασή της, να δίνει τη δυνατότητα στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» («ΑτΕ») να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρω/MWh !!! Προφανώς για τη ΡΑΕ οι άνεργοι και φτωχοί καταναλωτές δεν έχουν καμιά μοίρα, δεν έχουν αξία μπροστά στην «ΑτΕ»!
Και αυτό, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή είναι αυτοπαραγωγός (έχει δηλαδή δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) !!! και δεδομένου ότι η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα που παράγει στην τιμή των 87,85 ευρω/MWh !!!

Ομολογία-σοκ από τον Γ.Γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη: «Δεν μειώσαμε τις αντικειμενικές για να μη χάσουμε έσοδα!»

Από τον Γιώργο Παλαιτσάκη -
Απώλεια εσόδων θα σήμαινε τυχόν εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84»!
Αυτή η ομολογία του κ. Θεοχάρη σημαίνει ουσιαστικά ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε σκόπιμα να προχωρήσει από το 2012 στη μείωση των αντικειμενικών αξιών κοντά στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της αγοράς ώστε τα «χαράτσια» που επέβαλε στα ακίνητα των Ελλήνων να υπολογιστούν επί εξωπραγματικών τιμών, υψηλότερων από τις πραγματικές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και τα έσοδα του Δημοσίου να αυξηθούν σημαντικά. Κι αυτό χωρίς να νοιαστεί για το γεγονός ότι οι πολίτες επιβαρύνονταν υπέρμετρα με άδικους φόρους!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διακοπή συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, πριν από λίγο, στη Βουλή. 
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε. 

Μπέζας: Διακοπή συμβάσεων σε 1.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τις συμβάσεις με περίπου 1.000 γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτει ο...

Οργανισμός όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπεζας.

Πρόκειται για γιατρούς που διατηρούσαν ιδιωτικά ιατρεία και ενώ απεργούσαν στο πλαίσιο της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνταγογραφούσαν σε ασθενείς σαν ιδιώτες γιατροί.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έστειλε στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος», και προσθέτοντας πως το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ,ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

"ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ"!   
                                  Με αφορμή την ανάρτηση σχετικά με τον Ιωάννη Καποδίστρια,αναφέρθηκε σε σχόλιο η εναντίωση του στις Μασωνικές Στοές,που σύμφωνα με πολλούς οδήγησε στη δολοφονία του.Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τη συγκλονιστική επιστολή που είχε στείλει στις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες σχετικά με τις "Μυστικές Εταιρείες",όπως τις αποκαλεί:

EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αριθ. 2953

Μυστική Εγκύκλιος

ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ...!!!

"ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΕΤΙΑ…!!!

 Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Με μία κίνηση σε πανελλαδική κλίμακα η κυβέρνηση θα εισέπραττε  περίπου 10 δις ευρώ εάν δινόταν η εντολή του «πόθεν έσχες», και το άνοιγμα των τραπεζικών και μετοχικών λογαριασμών,  σε όλα τα πρόσωπα του στενού  και του ευρύτερου δημόσιου τομέα , ο οποίοι κατέχουν η κατείχαν θέσεις Διοικητών, Προέδρων, Στελεχών, Διευθυντών , που αφορούσαν, κατασκευές, προμήθειες, επιδοτήσεις, προγράμματα κλπ, τα τελευταία 15 χρόνια .

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ

Στο...ΚΟΚΚΙΝΟ...η πολιτική ανοησία του Αδωνι Γεωργιάδη

Τρομακτικό σκάνδαλο αποκάλυψε ο Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους ελληνες φαρμακοβιομήχανους στη Βουλή την ώρα που το επίσημο κομματικό ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο" έλαβε διαφήμιση από εταιρεία του κλάδου με το ιλλιγιώδες ποσό των € 3.600,00!

του Στρατή Μαζίδη

Πραγματικά η πολιτική ανοησία αυτού του ανθρώπου δεν έχει όρια. Ποινικοποίησε τη διαφήμιση των € 3.600,00. Το μόνο που δεν υποστήριξε είναι πως αυτό ήταν το τίμημα του deal ανάμεσα στον Τσίπρα και τη διαφημισθείσα φαρμακοβιομηχανία. Δηλαδή ένα ραδιοφώνο ή οποιοδήποτε μέσο δεν πρέπει να έχει διαφήμιση για να μπορεί να πληρώσει τόσο τους υπέρογκους φόρους του Στουρνάρα όσο φυσικά και τις αποδοχές / ασφάλιστρα των ανθρώπων.

” Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη μαζική διαδήλωση κατά της Τρόικας. “

 Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη μαζική διαδήλωση κατά της Τρόικας.
27 Νοεμβρίου 2013
Η Συμμαχία Πολιτών και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας καλούν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, αλλά και όλους τους πολίτες, να στηρίξουν έμπρακτα την προγραμματισμένη αντιμνημονιακή διαδήλωση στις 14 Δεκεμβρίου 2013, που διοργανώνουν από κοινού εργατικές, εκπαιδευτικές και αγροτικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις. Τονίζουμε ότι ως Συμμαχία Πολιτών επικροτούμε και επιβραβεύουμε την απόφαση των οργανώσεων για κοινή και υπερκομματική δράση των οργανώσεων ενάντια «στη σκληρή λιτότητα της Τρόικας και όσων υιοθετούν και ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές της».

Ταϋλάνδη - η πρώτη χώρα που απαγορεύει τα ψηφιακά νομίσματα (Bitcoins)

  
Η Τράπεζα της Ταϋλάνδης προχώρησε στην απαγόρευση των χρηματικών λειτουργιών του αποκλειστικά ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, ισχυριζόμενη την έλλειψη υφιστάμενης νομοθεσίας και ανεπαρκούς κεφαλαιακού ελέγχου.
Έπειτα από μία επίσημη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin προς την κυβέρνηση της Ταϋλάνδης, που είχε ως στόχο να αναδείξει τα «οφέλη» της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν ότι οι «δραστηριότητες του Bitcoin είναι απαγορευμένες στην Ταϋλάνδη»

15 λόγοι για να τρώτε ρόδια

rodiΑπό τα λατρεμένα φρούτα της εποχής το ρόδι προσφέρει κάτι περισσότερο από απλά απίστευτη γεύση. Είναι θρεπτικό αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Ενημερωθείτε για τους 15 λόγους που πρέπει να τρώτε ρόδια ή να πίνετε το χυμό τους, αν δεν το κάνετε ήδη.
1. Φρενάρει τη γήρανση
Τα ρόδια περιέχουν μια τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών.
2. Προστατεύει τα νεφρά
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε γνωστό ιατρικό περιοδικό έδειξε ότι το εκχύλισμα ροδιού εμποδίζει τις βλάβες των νεφρών και τα προστατεύει από τις επιβλαβείς τοξίνες.
3. Προστατεύει και αναζωογονεί το συκώτι
Νέες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι, αλλά βοηθά και στην αναγέννηση του ήπατος μετά από βλάβη.
4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

SOS για μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα μετά την «τροπολογία Α. Γεωργιάδη»


adonis_georgiadisO υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διατείνεται ότι με την επίμαχη τροπολογία, η οποία πέρασε χθες από τη Βουλή, θα μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων. Αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη…
Ωστόσο, εκείνο που αποφεύγει έντεχνα ο υπουργός Υγείας, είναι ακόμα και η παραμικρή αναφορά στην σοβαρότατη πιθανότητα εμφάνισης μεγάλων ελλείψεων σε φάρμακα, αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη δραματική περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ).
Το σύνολο των παραγόντων της υγείας (από εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μέχρι τις ιατρικές ενώσεις και συλλόγους ασθενών) έχουν προειδοποιήσει για τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων και δημιουργία συνθηκών υγειονομικής κρίσης, από τη νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που επιβάλλει η κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Οι παράγοντες αυτοί θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη ζοφερή εξέλιξη, καθώς με τον δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης θα πληγεί καίρια η ελληνική φαρμακευτική παραγωγή, μέχρι του σημείου να γίνουν και αποσύρσεις σκευασμάτων!

Ανεργος πατέρας 6 παιδιών κάνει έκκληση για προσωρινό σπίτι

astegoi_ileiaΤη στιγμή που κάποιοι πανηγυρίζουν για το… πρωτογενές πλεόνασμα που πρόκειται να εμφανιστεί στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό και υποτίθεται ότι θα «ανακουφίσει» ομάδες πολιτών που έχουν υποστεί αδικίες εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, μια πολυμελής οικογένεια στην Ηλεία ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, σε ένα ερειπωμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα και νερό.
Ο άνεργος πατέρας, Βασίλης Αβράμης, από το Επιτάλιο Ηλείας, ο οποίος κάνει έκκληση για να του προσφέρουν ένα προσωρινό σπίτι, αναφέρει, μιλώντας στο eproini.gr: «Το σπίτι το βρήκα στην παραλία και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε. Το βράδυ φοβόμαστε. Το σπίτι δεν έχει ρεύμα και η οικογένεια βλέπει με καντηλάκι. Κάποιες φορές μάλιστα δεν υπάρχει λάδι και «είμαστε στα σκοτάδια»». Η σύζυγος του κ. Αβράμη, Διονυσία, και μητέρα των 6 παιδιών τους, εξηγεί: «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».

Τα οπωροκηπευτικά γίνονται… υβριδικά!

fruitsΕίναι γνωστό πως πολλές από τις σύγχρονες ράτσες που συναντάμε στους σκύλους, έχουν προέλθει από διασταυρώσεις, σε μια προσπάθεια των προγόνων μας να δημιουργήσουν νέες φυλές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Με την ίδια «λογική», οι επιστήμονες πειραματίζονται σήμερα, στις διασταυρώσεις… φρούτων και λαχανικών προκειμένου να συνδράμουν στην αύξηση της παραγωγής αλλά και την ανθεκτικότητα των φυτών.
Τα υβρίδια οπωροκηπευτικών, όπως καλούνται τα αποτελέσματα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, δεν είναι τροποποιημένα προϊόντα αλλά, πολλές φορές «υστερούν» στην αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα. Η μορφή τους, δε, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού «ξεφεύγει» από εκείνη που έχουμε συνηθίσει.
Δείτε μερικά από τα πιο περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Οι Γερμανοί εκπαιδεύονται για "εισβολή σε ξένη χώρα για αντιμετώπιση κοινωνικών ταραχών"



Ο γερμανικός στρατός δείχνει τον δρόμο ,την κατεύθυνση και κυρίως τον προορισμό για την αποστολή των ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων του όχι και πολύ μακρυνού μέλλοντος. Κι επειδή ως γνωστόν “ανήκομεν εις την Δύσιν” και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου μας “σέρνει” η “ατμομηχανή” της Ευρώπης πάμε. Και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο γερμανικός στρατός έκανε 10ημερη άσκηση με σενάριο καταστολής πλήθους. Όχι στη Γερμανία αλλά σε άλλη χώρα!

Ποιοι είναι οι 4 επενδυτές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Χθες έληξε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Πλέον τα βλέμματα του Ταμείου Αποκρατικοποίησης και της Εθνικής Τράπεζας είναι στραμμένα στο άνοιγμα των προσφορών των ενδιαφερόμενων σχημάτων και πιο συγκεκριμένα στο...
οικονομικό κομμάτι τους.

Αυτή είναι και η σπουδαιότερη διαδικασία, να γίνει δηλαδή γνωστό το ύψος των οικονομικών προτάσεων των τεσσάρων ενδιαφερόμενων.

Το αναμενόμενο τίμημα κυμαίνεται περίπου στα 300 έως 350 εκατ. ευρώ.

Τρόικα: "Δώστε συντάξεις με βάση το εισόδημα"

Σοκ προκαλεί η πρόταση των δανειστών να καταβάλλονται συντάξεις βάσει του εισοδήματος. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά συζήτηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με την τρόικα να θέτει τέτοιο θέμα, στο πλαίσιο της εφαρμογή ενός νέου ασφαλιστικού, το...

οποίο ξεπερνάει τα όρια του παραλόγου και αγγίζει αυτά του σχιζοφρενή...


Το κεντρικό θέμα της σύσκεψης της ομάδας συμβούλων τεχνικής βοήθειας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της ομάδας Ράιχενμπαχ, ήταν η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά με δανεικά και απειλές για εξώσεις και πλειστηριασμούς.

Η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί γιατί αποχώρησε

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη θέση της ψηφολέκτριας κατά την ψήφιση της τροπολογίας υπ. αριθμ. 942/58 που....


αφορά την τιμολόγηση φαρμάκων εξηγεί με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Όλγα Γεροβασίλη.

"Σεβόμενη και υπερασπιζόμενη την κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία επιτάσσει την ακώλυτη έκφραση των βουλευτών και με την ψήφο τους, δεν μπορώ να συναινέσω στη σώρευση πέντε (5) διαφορετικών διατάξεων σε μία ενιαία τροπολογία. Η εν λόγω διαδικασία που πρόκρινε η συμπολίτευση, συγχωνεύοντας τις διατάξεις της συγκεκριμένης τροπολογίας, υπηρετεί μικροπολιτικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες και λειτουργεί εις βάρος της ουσίας του κοινοβουλευτικού έργου, καθώς στερεί από τους βουλευτές το δικαίωμα επιλογής της υπερψήφισης ή καταψήφισης των επιμέρους διατάξεων" τονίζει η κυρία Γεροβασίλη.

Οι Γερμανοί κι…εμείς

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΗ Γερμανία «πόνταραν», μεταπολεμικά, οι Αμερικάνοι. Εκεί όπου άφησε τα «ιδεολογικά» του ίχνη ο φασισμός, και τα ερείπιά τους οι Συμμαχικές βόμβες. Σε λαό ηττημένο και τρομαγμένο, ωστόσο, μοναδικά στην Ευρώπη πειθαρχημένο. Χωρίς, σήμερα, να σκιάζεται να «εκθέσει» τα αίσχη του στο Νταχάου και αλλαχού.
ΚΑΙ άλλους λαούς της Ευρώπης μπούκωσαν με δολάρια οι ΗΠΑ, αλλά όχι για τις πληγές του πολέμου. Για αντικομουνισμό και το’ χαν καμάρι οι «παρακατιανοί» της Ευρώπης. Ροκάνισαν μυστικά κονδύλια «αξιωματούχοι» και χαφιέδες και το’ ξερε ο… χρηματοδότης. Για να στηθεί τείχος στην Ευρώπη και να γίνει παγκόσμια «ιδεολογία» ο αντικομουνισμός.

ΕΠΑΜ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ



Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196
176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
Tηλ. : 210 9545000   Φαξ: 210 3615634
Ιστοσελίδα:  http://www.anexartitoiellines.gr

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παραδέχθηκε τη δυνατότητα των δανειστών να κατάσχουν πλοία υπό ελληνική σημαία, χρησιμοποιώντας μάλιστα αυτό το γεγονός ως μέσο εκβιασμού για τη μη αντίδραση στις ορέξεις των τοκογλύφων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε ενημερώσει τόσο τους Έλληνες πολίτες αλλά κυρίως τους βουλευτές για τους ολέθριους όρους του αποικιοκρατικού «Βρετανικού δικαίου», αναφέροντας ως παράδειγμα ακριβώς αυτό το γεγονός.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196
176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
Tηλ. : 210 9545000   Φαξ: 210 3615634
Ιστοσελίδα:  http://www.anexartitoiellines.gr

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όταν ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου και σε ανύποπτο χρόνο και εγώ ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, αλλά και ο κ. Καμμένος με αφορμή μια άλλη τροπολογία, είχε κατέβει και είχε ζητήσει από τον Υπουργό Ναυτιλίας - επειδή υπήρχε ένα παρόμοιο πρόβλημα σε μια τροπολογία - να τη διαχωρίσει.

Κόντρα Άδωνι – Κουρουμπλή στο τηλεοπτικό πλατό – Αποχώρησε προσωρινά ο υπουργός Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και στα τηλεοπτικά πλατό συνεχίζεται η κόντρα Κουρουμπλή Γεωργιάδη για τα φάρμακα. Σήμερα οι δυο πολιτικοί βρέθηκαν σε έντονη αντιπαράθεση, κάτι που οδήγησε τον υπουργό Υγείας να αποχωρήσει, έστω και προσωρινά, από τη ζωντανή εκπομπή του ΑΝΤ1.


Ο Γιώργος Παπαδάκης πάντως ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό να επιστρέψει για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και κρατούσε ανοιχτό το πλάνο. 



Λίγο αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε και είπε ότι όποτε βρίσκεται με τον κ. Κουρουμπλή, δεν μπορεί να συζητήσει. 

Στουρνάρας: Σε πλειστηριασμό α΄ κατοικίες – «Μας ενδιαφέρει η υγεία των τραπεζών»

stourn3-e1369928124803Δεδομένοι εκ των προτέρων πρέπει να θεωρούνται οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και μετά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαιώνοντας ότι η τρόικα θα εξακολουθήσει να κατέχει τα «κλειδιά» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ακόμη και μετά το πέρας του 2016.
«Μας ενδιαφέρει η υγεία των τραπεζών» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας , χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στην εκπομπή του κ. Γ. Πρετεντέρη, στο Mega, προσθέτοντας -μετά από μικρή σκέψη για την ισορροπία των εντυπώσεων- ότι «η υγεία των τραπεζών είναι υγεία για το Κράτος και τον Ελληνα φορολογούμενο». Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα καταργηθεί ο προστατευτικός νόμος του 2009 και για μια μεταβατική περίοδο θα υπάρχει προσωρινή ασπίδα για πρώτες κατοικίες με αντικειμενική αξία πολύ χαμηλότερη των 300.000 ευρώ, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ένα… όριο εισοδήματος.

Σκόπελος Κ.Υ με έναν γιατρό μόνο τραγική η κατάσταση στο νησί έμειναν και με χωρίς φάρμακα όλοι οι ασφαλισμένοι ....κύριε βιβλιοπώλη που στο διάολο εισε ?

Η Σκόπελος με έναν γιατρό μόνο πως να μπόρεση ο άνθρωπος 24 ώρες στο πόδι να γράψει και φάρμακα και έτσι για 10 μέρες είναι αδύνατο να μπόρεση με αποτέλεσμα ούτε και αυτήν την ελάχιστη συμμετοχή από τα ταμεία να αδυνατούμε να έχουμε ,

άσε τα κανάλια λοιπόν και κοίτα τα προβλήματα που έχεις δημιουργήσει
 
 
 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τα μεγάλα ΟΧΙ των απλών ανθρώπων


Είχα πολλά χρόνια να παρακολουθήσω την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και έτυχε να την παρακολουθήσω με τη μικρή μου εγγονή στα Χανιά. Πάντοτε μου προκαλούσε ιδιαίτερη συγκίνηση να βλέπω τα παιδιά να παρελαύνουν. 
 
 
Τα καμάρωνα και εναπόθετα σε αυτά τις ελπίδες μου για ένα καλύτερο μέλλον γιατί ήξερα πως μπορούσα να εμπιστευτώ τη δύναμή τους να ονειρεύονται και την ικανότητά τους να συγκρούονται. Ίσως να ήταν μια συνηθισμένη παρέλαση εκείνη τη μέρα όταν σ ένα τμήμα δημοτικού σχολείου στη παρέλαση συμμετείχε και ένα παιδί, αγόρι περίπου 8με 9 χρόνων, με ειδικές ανάγκες πιασμένο από το χέρι του δασκάλου του. Ήταν η πρώτη συγκινησιακή έκπληξη που ένιωσα.

ΠΡΟΛΕΙΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Economist: «Νέο μνημόνιο...αλλιώς αποχώρηση από την Ευρωζώνη». Στουρνάρας:«Ευχαρίστως θα δεχόμασταν νέο μνημόνιο».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» (έ, που αλλού), ο "υπουργός Οικονομικών"  Στουρνάρας υποστήριξε πώς «οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν, έχουμε βγει όρθιοι μέσα από μία πολύ μεγάλη κρίση» και πρόσθεσε με νόημα:  «ευχαρίστως θα δεχόμασταν νέο μνημόνιο».

Άκρως προκλητικός και μακριά από την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες ο Στουρνάρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πώς «ο φόρος ακινήτων είναι δικαιότερος» (σε σχέση με την απ΄ευθείας κατάσχεση ακινήτων, θα εννοεί προφανώς) 
Είχε προηγηθεί ο Economist  που στην ετήσια έκδοση του με τίτλο «The World in 2014» έγραφε

«Είχα απορρίψει τρεις φορές την οικονομική βοήθεια της Ισπανίας»

Αποκαλύψεις από τον πρώην πρωθυπουργό, Θαπατέρο, για τις επαφές με τους Ευρωπαίους
Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο αποκάλυψε σήμερα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου...
του με τίτλο «Το δίλημμα», ότι από τον Ιούνιο του 2010 ως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2011 είχε απορρίψει τρεις φορές την οικονομική διάσωση της χώρας του.

«Στην περίοδο των τριών ετών κρίσης, ιδιαίτερα από το Μάιο του 2010 με τη κρίση του χρέους, υπήρξαν τρεις φορές κατά τις οποίες, με περισσότερο ή λιγότερο ρητό τρόπο, μου πρότειναν να ζητήσω οικονομική βοήθεια», εξήγησε ο Θαπατέρο στους δημοσιογράφους.

” Ψήφισμα προς Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. . “

Σκουριές λαόςΑθήνα 25 Νοεμβρίου 2013
Προς
Eldorado Gold Corp.
Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Εμείς, κάτοικοι της Χαλκιδικής, δηλώνουμε για πολλοστή φορά προς την εταιρεία σας ότι
Επειδή, το εξορυκτικό σας σχέδιο υπερβαίνει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής,
Επειδή, οι συνέπειες για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία θα είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες,

” Ανακοίνωση της Λευκωσίας σχετικά με την Αγγελία προς Ναυτιλλομένους που εξέδωσε η Τουρκία. “

Με έκδοση Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους, της 22ας Νοεμβρίου 2013, η Τουρκία δέσμευσε παράνομα θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνουν τμήμα των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλησίον των ακτών της Καρπασίας και του κόλπου της Αμμοχώστου, και τμήμα της παρακείμενης κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προστίθενται και τα εξής:
Η δέσμευση έγινε με δεδηλωμένο σκοπό τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa, από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2013. Η Κυπριακή Κυβέρνηση εξέδωσε αμέσως Αγγελία με την οποία τονίζει ότι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία δύναται να δεσμεύει περιοχές εντός της κυπριακής Περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (που περιλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα) και της ΑΟΖ της.

Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας – Πρόσκληση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής φιλίας

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας,

Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση που οργανώνει με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τους σεισμούς στην Αρμενία , σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του αρμενικού λαού προς τον ελληνικό λαό, για τη μεγάλη συμπαράσταση που επέδειξε.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, στο

Ασυδοσία που την περάσαμε για…’λευτεριά

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ σε ιδιωτική επιχείρηση και σε απέλυσαν. Τα μαζεύεις και περιμένεις, μέχρι το μαγαζί να σε ξαναχρειαστεί. Δεν αρπάζεις το μυστρί για «χτίσιμο» στην είσοδο, δεν το διανοείσαι για κατάληψη. Κι αν τρελάθηκες και επιμένεις, σε παίρνει αστυνομία κι είναι το αυτονόητο. Κι από εργασία; Πέρασες στη μαύρη λίστα των ανεπιθύμητων για εργασία, μιας κι έχει τους νόμους του το Κράτος, η κοινωνία τις ανοχές της και η λογική τα όριά της.
ΔΕΝ απολύθηκε ακόμα κανένας του δημοσίους και τα μαχαίρια βγήκαν. Ακονισμένα απ’ τους επιτήδειους των πρωινάδικων για ν’ ανεβάσουν τα νούμερα κι ας είναι δείχτης ντροπής. Για τα ποσοστά τους οι πολιτικοί, για το μεροκάματο οι τηλεπαρουσιαστές και οι «θεές» τον χαβά τους. Με τον μηρό τους αυτές, με τις δήθεν ερωτήσεις αυτοί και οι κραυγές των ογκανιζόντων (για το κόμμα και τα ψηφαλάκια τους) να διχάζουν και να φανατίζουν.

Mεσσηνία: Κρεμασμένος βρέθηκε 22χρονος από την Καλαμάτα!

Πελοπόννησος (26/11/2013 16:31 )
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Τραγικό τέλος στη ζωή του επέλεξε να βάλει ενας 22χρονος από την Καλαμάτα το πρώι της Δευτέρας, λίγο μετά τις 10:30.
Ο 22χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Τρίτης σε ελιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Στέρνα Μεσσήνης από συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν από χθες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο 22χρονος είχε μεταβεί από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στην οικία του παππού του στη Μεσσήνη, όπου και έμεινε μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, όταν και αναχώρησε.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΛΌΓΩ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑΣ



Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

«Στημένος» ο διαγωνισμό​ς πώλησης του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς!

Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε συζητήσεις το καλοκαίρι του 2001, ήταν η περίπτωση της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική εταιρία HDW η οποία όμως πώληση συνοδευόταν και από μια παραγγελία του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή τριών υποβρυχίων, συνολικού ύψους 400 δις δρχ! Η υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό εξελίχθηκε στη συνέχεια σε σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για «μίζες» που......
διακινήθηκαν σε διάφορα πρόσωπα, ενώ ο τότε υπουργός Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, παραπέμφθηκε την 1η Ιουλίου 2011 από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη με 216 ψήφους για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Σήμερα στις 26-11-2013 , ημέρα Τρίτη  κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας και του Νηπιαγωγείου(υπεύθυνη κ.Τσουκαλά Γεωργία), ο Διοιηκητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Ανθυποπυραγός κ.Οικονόμου Παναγιώτης με
  ένα πυροσβεστικό όχημα και τρείς πυροσβέστες, μετέβηκαν στο χώρο του σχολείου,  ενημέρωσαν τους μαθητές  για το έργο της  πυροσβεστικής , πως πρέπει να αντιδρούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και  ειδικά του σεισμού,για τον οποίο στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας έγινε και μία μικρή άσκηση αντιμετώπισής του(σχεδιο εκκένωσης κτιρίου κ.τ.λ.). Επίσης  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν με τη βοήθεια των πυροσβεστών την στολή, τα πυροσβεστικά οχήματα, να ακούσουν τη σειρήνα, να φορέσουν το πυροσβεστικό κράνος και να ρίξουν οι ίδιοι νερό με τον αυλό υψηλής πίεσης.

NEW YORK TIMES: Η Ελλάδα έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της! Μήπως ξέρουν κάτι;

Απόδοση του Κώστα Βουκελάτου από τους ΝΥΤ για τη Freepen.gr

Καθόλου καλό το άρθρο των times για την ελληνική οικονομία και μετά τα "μπραβο" των Γερμανών προς το Σαμαρά! Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Σας παραθέτουμε το άρθρο σε μετάφραση.

Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της.

- Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος.

- Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την αυτονομία, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών της.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις

agoges-trapezes23 Νοεμβρίου 2013 • BEST, ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά)
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις – φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Γιατί δεν βάζει στην φυλακή ο Άδωνις Γεωργιαδης τον Αρτέμη Σώρρα με τα 600δις...? ΓΙΑΤΙ..?

Ερώτημα προς τους αντιπάλους της προσφοράς του Σωρρα για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους.

...αν λοιπόν για εσάς ο Αδωνης είναι αυτός που...


τον "ξεσκεπάζει"...γιατί δεν μας λέτε τίποτα για την μήνυση που έκανε ο τηλεβιβλιοπώλης στον Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την προσφορά των 600δις...?

Το δικαστήριο αυτό έγινε στης 28-6-2013 και ο Άδωνις δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο υπέρ της μήνυσης του κατά του ΑΡΤΈΜΗ ΣΩΡΡΑ για πλαστά ομόλογα σχετικά με την προσφορά του Σώρρα για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Σε έπιασαν χωρίς εισιτήριο; Αυτά ειναι τα δικαιώματα σου

Σημασία έχει η υποχρέωση να έχουμε πάντα εισιτήριο! Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;...


1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.
3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα υποβρύχια

Την πρότασή του τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχιαΗ αξιωματική αντιπολίτευση ζητά συγκεκριμένα να διερευνηθούν «τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3885/2010 ‘Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ’, και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπως αναφέρεται σε...
ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την τροπολογία για το φάρμακο.

«Οι αήθεις επιθέσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Είναι άλλος ένας αποτυχημένος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός με στόχο να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή για τις άθλιες πολιτικές στο χώρο της υγείας, για το κλείσιμο υγειονομικών μονάδων και την αυξανόμενη επιβάρυνση των ασφαλισμένων».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σήμερα και αύριο, όπως...
προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Ο κλόουν Άδωνις: Ο πιο πετυχημένος υπουργός-ανδρείκελο

Πολλά γράφονται καθημερινά για τον φρενοβλαβή αυτόν σαλτιμπάγκο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, που γαυγίζει και ....


τσιρίζει καθημερινά από τα κανάλια, ως υπουργός καταστροφής της Υγείας: της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ και δολοφονικής καταστροφής…

Ένα τέτοιο πρόσωπο υπουργός, και μόνο αυτό δοκιμάζει το νευρικό σύστημα κάθε νοήμονα…

Τα δωσίλογα χαρακτηριστικά της πολιτικής του και η στραταρχική αλητεία αυτής της πολιτικής, που στον Άδωνι παίρνουν παρανοϊκές διαστάσεις, εξαντλούν κάθε όριο αντοχής του νευρικό συστήματος, ακόμα και των σκληρόπετσων…

Φιάσκο με τη ρύθμιση του ΟΕΚ – Κίνδυνος πλειστηριασμών για 97.343 δανειολήπτες


astegoi2Σε «καρπαζοεισπράκτορες της τρόικας» επιβεβαιώνεται ότι έχουν μετατραπεί τα κυβερνητικά στελέχη αδυνατώντας να υλοποιήσουν ακόμη και τις πιο απλές αποφάσεις που οι ίδιοι λαμβάνουν, παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές εδώ και καιρό, επίσημα, τις λάνσαραν στην κοινωνία σαν επιτυχίες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Πρόσφατο παράδειγμα, το «χαστούκι» που ήρθε μόλις πριν λίγες ώρες σε βάρος 97.343 κατόχων «κόκκινων δανείων» (εργαζομένων και συνταξιούχων) του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αν και είχε επίσημα δεσμευτεί για τη ρύθμιση τους και είχε συμπεριλάβει, μάλιστα, σχετική διάταξη στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου που ετοίμαζε, τελικά «πότισε με δηλητήριο» τους εν λόγω δανειολήπτες…

Μαθήματα υψηλής διπλωματίας στη Δύση από τον Λαβρόφ

Μαθήματα υψηλής διπλωματίας στη Δύση από τον Λαβρόφ25 Νοεμβρίου 2013 Νικολάι Σουρκόφ
Να μελετήσει καλά το «μάθημα» που λέγεται «κρίση στη Συρία», ζητάει από τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ. Πολύ περισσότερο, την καλεί να αντιμετωπίζει τις ίδιες τις αιτίες που γεννούν τις συγκρούσεις και όχι τις συνέπειές τους.
Πηγή: RG
Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στον «πρωϊνό καφέ» της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», φιλοξενήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις προετοιμασίες για την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία «Γενεύη – 2» και για το νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν.

Γιατί η Ουκρανία δεν υπέγραψε τη σύνδεση με την Ε.Ε.

Γιατί η Ουκρανία δεν υπέγραψε τη σύνδεση με την Ε.Ε. Οι πιθανές ζημιές που συνεπαγόταν η σύνδεση με την Ευρώπη, φαίνεται ότι βαραίνουν περισσότερο από τα πλεονεκτήματα. Γι' αυτό, ως όλα δείχνουν, το Κίεβο αποφάσισε να αναστείλει την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
 Πηγή: AFP/East News
Η απόφαση του Κιέβου να αναστείλει την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε θύελλα δυσαρέσκειας στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από οικονομικούς και πολιτικούς λόγους, οι οποίοι υποχρέωσαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην προχωρήσει -προς το παρόν- τη διαδικασία.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ !! ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ !! ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ !!


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ...!!!



Του Αθανασόπουλου Περικλή
Ξέρετε ότι,
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, επίσημα γνωστή ως Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται η σημαντικότερη και ιστορικότερη συνθήκη της Ευρωπαϊκής ηπείρου και η δεύτερη ομοίως σε παγκόσμια κλίμακα μετά εκείνης της ίδρυσης του ΟΗΕ. Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία παρόμοια συνθήκη με τόσο πλούσιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιεχόμενο, που να διατηρούσε ταυτόχρονα και το "ισότιμον" των συμμετεχόντων κρατών.
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έλαβε το όνομά της από την πόλη Μάαστριχτ στην οποία υπεγράφη στις 7 Φεβρουαρίου του 1992, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά θεμελιώδη συνθήκη με την οποία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύγχρονος θεσμός, ύστερα από τη Συνθήκη της Ρώμης (1957) και την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη (1986).

Μόνη λύση τώρα το Παλλαϊκό Μέτωπο

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ​


Πριν επτά περίπου μήνες κατέληγα στο εξής συμπέρασμα σε σχέση με το...


κρίσιμο ερώτημα που εξέταζα σε σειρά άρθρων με τον τίτλο «Τι κάνουμε τώρα;»: «Είναι επομένως επιτακτική η ανάγκη για ένα οργανωμένο, παλλαϊκό Μέτωπο που θα πρέπει να αγωνιστεί όχι για την ανατροπή ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος και την κατάκτηση (με αυτή την έννοια) της λαϊκής εξουσίας—κάτι που προϋποθέτει εντελώς διαφορετικές υποκειμενικές συνθήκες από τις σημερινές—αλλά για την άμεση μονομερή έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και την αποκοπή από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.