Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ" ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Η Κοινωνία Πρώτα παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της και συγκροτήθηκε επίσημα ως πολιτικός φορέας στην Πανελλαδική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014. Στις θέσεις αυτές, προϊόν εργασίας πολλών μηνών, αναλύεται το όραμα, το πρόγραμμα και η στρατηγική της Κίνησης. Παρουσιάστηκαν επίσης 85 συγκεκριμένες δράσεις για την έξοδο από την κρίση, οι οποίες έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.koinoniaprota.gr
Το πρόγραμμα της Κοινωνίας Πρώτα σχολίασαν μεταξύ άλλων: Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ), Νότης Μαριάς (Αντιμνημονιακοί Πολίτες), Θράσος Φωτεινός (ΔΗΜΑΡ), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι), Νίκος Σταυρογιάννης (Νέα ΜΕΡΑ), Νίκος Κοτζιάς (ΠΡΑΤΤΩ), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC-Hellas) κ.α.
Με το ιδιαίτερο χιούμορ του, ο Στέλιος Κούλογλου, παρατήρησε ότι παρότι οι ιδρυτές της Κοινωνίας Πρώτα είναι πολλοί περισσότεροι από 58, πιθανώς να μην τύχουν της ίδιας εύνοιας εκ μέρους ορισμένων ΜΜΕ. Την απήχηση που δεν θα βρουν όμως στα φιλομνημονιακά ΜΜΕ, θα την βρουν με το παραπάνω στην κοινωνία, την οποία θέτουν στο επίκεντρο της δράσης τους, όπως μαρτυρά και η ονομασία της πολιτικής Κίνησης.


Η Κοινωνία Πρώτα συγκροτείται πλέον θεσμικά ως Δικτυακή Πολιτική Κίνηση με διακριτό πολιτικό εγχείρημα, διαφορετικό από εκείνα των υπαρχόντων κομμάτων, πανελλαδική δικτύωση και με στόχο την παρέμβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή,  που συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλα κόμματα ή ανέντακτους πολίτες. Το καταστατικό της Κοινωνίας Πρώτα θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες με την υπογραφή των 400 πρώτων ιδρυτικών μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: