Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Επειδή ο ΣΑΜΑΡΑΣ προτρέπει να θυμηθούμε που ήμασταν πριν τρία χρόνια να του πω εγώ που θυμάμαι.

To 2011 το χρέος στα 280 δις
To 2014 το χρέος στα 354 δις.
To 2011 η ανεργία στο 13%
To 2014 η ανεργία στο 28%
To 2011 ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ
To 2014 ο κατώτατος μισθός στα .....
540 ευρώ
To 2011 οι συντάξεις ήταν εναρμονισμένες κατά 70% με το μέσο όρο της ΕΕ
To 2014 οι συντάξεις είναι από τις χαμηλότερες της ΕΕ
To 2011 η φορολογία περίπου στο 13% κατά μέσο όρο
To 2014 η φορολογία περίπου στο 27% κατά μέσο όρο
To 2011 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 22.000 ευρώ
To 2014 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 14.000 ευρώ
To 2011 ο έλληνας νοσηλευόταν σε νοσοκομεία
To 2014 ο έλληνας νοσηλεύεται στο σπίτι του.
To 2011 η πρωτογενής παραγωγή είχε θετικό δείκτη
To 2014 η πρωτογενής παραγωγή έχει αρνητικό δείκτη.
To 2011 η συμμετοχή του έλληνα για φάρμακα ήταν στο 25% και αυτό για πρωτότυπα
To 2014 η συμμετοχή του έλληνα στο 70% και μάλιστα για γενόσημα και αν τα βρει.
To 2011 η χώρα ήταν ελεύθερη
To 2014 η χώρα είναι προτεκτοράτο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
1) Απευθύνεται σ αυτούς που δεν θυμούνται
2) Τους θεωρεί και όλους καθυστερημένους διότι ακόμα και να μην θυμάσαι τα νούμερα το ότι πάμε σταθερά κατά διαόλου το ζεις .
Επομένως μας θεωρεί εκτός από αριθμούς και νούμερα... Τώρα το ποιος είναι νούμερο μένει ν' απαντηθεί απο εμάς στις εκλογές...

Πέτρος Σταθακόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ!

Προς κάποιους «έξυπνους» και «παντογνώστες» οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή έχουν ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ :
α)Η κυβέρνηση Καραμανλή «παρέλαβε» το Δημόσιο Χρέος στα 178 Δις ( 2003) και το έφτασε στα 300 Δις ΕΥΡΩ (2009).

β)ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ Δημόσιες Δαπάνες: Ήταν 30,46 Δις στο τέλος του 2003 και η κυβέρνηση Καραμανλή τις είχε φτάσει στο τέλος του 2009 στα 57,98 !!! Δηλαδή τις ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ μέσα σε ΕΞΗ χρόνια !!! Καταλαβαίνετε τι όργια ΣΠΑΤΑΛΗΣ και ΡΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ έγιναν αυτή την περίοδο, stage κλπ.

Προειδοποιώ τους διαφόρους «εξυπνάκηδες» να μην ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να ισχυριστούν ότι οι Δαπάνες ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ επειδή τάχα επιβαρύνθηκαν από τους τόκους που πληρώθηκαν για δάνεια που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δηλ. να επαναλάβουν τα γνωστά ΨΕΜΑΤΑ της ΝΔ, γιατί αναφερόμαστε σε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, δηλ. σε Δαπάνες χωρίς ΤΟΚΟΥΣ και ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ.

γ)Ετήσιο Έλλειμμα: Το 2003 ήταν 3,2% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση Καραμανλή το εκτόξευσε το 2009 στο 15,6% !!! (Η κυβέρνηση Σημίτη είχε ανακοινώσει για το 2009 Έλλειμμα 1,7% , αλλά ο Αλογοσκούφης με την περίφημη «απογραφή» του το «ανέβασε» σε 3,2%).

Οπότε : 1.Ακόμη και έτσι, το 2003 είχαμε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, γιατί αν αφαιρέσουμε τους τόκους που είναι περίπου 5% ετησίως, έχουμε: 5% μείον 3,2%=1,8% ΠΡΩΤ. ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Δηλ. αυτό που προσπαθούνε τώρα να επιτύχουν ΦΤΩΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τους Έλληνες ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ μισθούς και συντάξεις, το ΕΙΧΑΜΕ το 2003 και πληρώνουμε τώρα την ΑΛΟΓΙΣΤΗ πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

2.Το ΘΗΡΙΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 κατά 15,6% του ΑΕΠ δηλ. 36 Δις ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα 24,5 Δις ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, πληρώσαμε και πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

3.Η κυβέρνηση Καραμανλή (σαν κοινοί ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ) έδινε ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στη EUROSTAT και στην Ε.Ε, με αποτέλεσμα, μόλις αποκαλύφθηκαν τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία, η αξιοπιστία της χώρας να πέσει στο ΝΑΔΙΡ.

4.Τα ΟΙΚΤΡΑ οικονομικά στοιχεία μαζί με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ήταν οι αιτίες που οι αγορές ανέβασαν τα επιτόκια σε απαγορευτικά επίπεδα, δηλαδή ουσιαστικά η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί από πουθενά και έτσι ο ΓΑΠ την Άνοιξη του 2010 είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Αυτά τα στοιχεία είναι ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ και όλα τα άλλα που λέγονται είναι ιστορίες για ΑΓΡΙΟΥΣ.

Τελικά ποιος δικαιούται να μιλάει : Ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Καραμανλής ???

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ????
ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ , ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ…ΓΙΑΤΙ????

ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, και λοιποί …καμένοι

‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’ : Άστο για αργότερα!!!!!!
Είναι μέσα του 2008. Ο υφυπουργός οικονομικών, αρμόδιος για τα οικονομικά της χώρας προσπαθεί να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, αλλά μάταια. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, και οι δείκτες τρελαίνονται. Ανήσυχοι και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ , Αλογοσκούφης και Δούκας, και βλέποντας στο βάθος τη φιγούρα του εισαγγελέα να πλησιάζει, στέλνουν στον πρωθυπουργό τέσσερες(4) επιστολές επισήμως,(δημοσιεύτηκαν στο ‘’Βήμα΄΄) ώστε να τις έχουν για το μέλλον, όπου με λεπτομέρειες περιγράφουν την ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ κατάσταση της οικονομίας. ‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’

2008. ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!
ΠΩΣ ΔΙΕΜΟΡΦΩΘΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Κύριε Πρωθυπουργέ,κύριε Καραμανλή, χρειαζόμαστε επειγόντως 60 Δις.
πρέπει επειγόντως να πάρουμε σκληρά μέτρα, γιατί βουλιάζουμε και η Ευρώπη αρνείται να μας δανειοδοτήσει πλέον. Το έλλειμμα υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Έχουμε ΗΔΗ στέρηση εσόδων 12, 7 δις ευρώ και αύξηση των δαπανών κατά 47 δις ευρω. Χρειαζόμαστε 60 δις ευρώ , σε λίγο δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Όλοι γνωρίζουν, την κατάσταση της οικονομίας και μας ΠΙΕΖΟΥΝ να πάρουμε μέτρα. Κάθε μήνα έρχεται κάποιος ευρωπαίος να κάνει έλεγχο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε άλλο.
Κι όμως, ο ευτραφής αλλά αργόστροφος πρωθυπουργεύων απαντά:
‘’αφήστε τα για αργότερα!!!


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΦΕΡΑΝΕ τον ''κλειδαρά'' ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ !!!
Και ενώ όλοι γνωρίζουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν,
ο πολιτικός εγκληματίας Καραμανλής… αλλάζει τους υπουργούς και βάζει στη θέση τους ένα έμπορα ειδών κιγκαλερίας. Δηλαδή ενώ το σπίτι είναι σάπιο και βουλιάζει, φέραμε ειδικό για τα… ’’χερούλια’’ στις πόρτες. Έτσι αποκρύπτουν την αλήθεια, δηλώνουν ψευδή ποσοστά για το έλλειμμα, αποκρύπτουν τις απόρρητες επιστολές και εντολές της Ε.Ε και συνεχίζουν να μας εξαπατούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Σήμερα ήλθαν στο φως οι απόρρητες επιστολές και ΕΝΤΟΛΕΣ των ευρωπαίων ειδικά στο Γιάννη Παπαθανασίου, και κανείς ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ δεν έχει ‘’κινηθεί’’ ακόμη


ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ????????????
Πτωχεύαμε, ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ!! και αδιαφορούσαν σαν να περίμεναν(ήθελαν?) τη χρεοκοπία???
Είναι να τρελαίνεται κανείς διαβάζοντας και ζώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός αδιαφορεί στην χρεοκοπία που έρχεται, ο Σαμαράς ‘’κάνει’’ πως δεν άκουσε και όλοι τους σχεδόν οι ομοϊδεάτες, ‘’βγάζουν’’ τα μαύρα βρώμικα λεφτά τους στο εξωτερικό και κανείς από την κυβέρνηση δεν λέει μια κουβέντα στο λαό. Ο Παυλόπουλος, ο Στυλιανίδης και κάθε τυχάρπαστος πολιτικάντης υπουργεύων και μη , διορίζει αφειδώς ‘’ψήφους’’ και ο ράθυμος ‘’εκτελεστής’’ των αμνών υπογράφει χωρίς δισταγμό, χωρίς περίσκεψη, χωρίς φιλότιμο και χωρίς εθνική συνείδηση γι το που θα βρούμε λεφτά να τους πληρώσουμε, για το που πάει η χώρα ?.

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ???
Να γίνουν εκλογές, να κερδίσει ο Παπανδρέου, να του χρεώσουνε τη χρεοκοπία της χώρας και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να διπλασιάσουν αυτοί τα ΜΑΥΡΑ ΄Η, ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ???
Δηλαδή όλοι αυτοί που φώναζαν εναντίον του Παπανδρέου, που ‘’οργίζονταν’’ που ‘’έκλαιγαν’’ το έκαναν από στενοχώρια επειδή δεν πτωχεύσαμε?

ΔΙΠΛΟ το βρώμικο παιχνίδι:
1. Είτε πτωχεύουμε και ‘’θησαυρίζουμε’’ , είτε τα ‘’ρίχνουμε’’ όλα στον Παπανδρέου και τον ρίχνουμε.
2. Και αφού δεν πτωχεύσαμε, έριξαν τον Παπανδρέου, ήλθαν πάλι στην εξουσία και εξακολουθούν ούτε να πληρώνουν, ούτε να τιμωρούνται για όσες παρανομίες έκαναν, ούτε να φέρνουν τα λεφτά τους πάλι και να εξηγούν που τα βρήκαν.
N Bράχος

Ανώνυμος είπε...

Αντώνης, Βενιζέλος,Σύριζα και …λοιποί
Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου

ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα. Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.
Παράλληλα,
διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πέντε Στουρνάρες δεν κάνουν έναν Παπακωνσταντίνου αλλά ο Σημίτης ενδιαφέρεται για τους δικούς του ανθρώπους. –
[Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα #πετρέλαιο_θέρμανσης],

Ανώνυμος είπε...

Αντώνης, Βενιζέλος,Σύριζα και …λοιποί
Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου

ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα. Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.

Παράλληλα,
διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων,

προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς,

δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες
και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πέντε Στουρνάρες δεν κάνουν έναν Παπακωνσταντίνου αλλά ο Σημίτης ενδιαφέρεται για τους δικούς του ανθρώπους. –

[Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα #πετρέλαιο_θέρμανσης],

Ανώνυμος είπε...

Παπακωνσταντίνου: Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα ...κοντά στον κατώτερο μισθό!
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
" Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
*από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
*άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
*άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στο κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος.
Έχω δώσει εντολή να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν κι άλλα, για αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή.
Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει, και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά ισοζύγια".

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...ΣΙΩΠΟΥΝ !!!
Γράφει ο Ν Βράχος
Όλοι πλέον γνωρίζουμε, με κάθε σχεδόν λεπτομέρεια, πως ο Καραμανλής, με ανέμελο, ύποπτο και σχεδόν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ και ανεξήγητο τρόπο, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην καταστροφή παρά την ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ των αρμόδιων υπουργών Αλογοσκούφη και Δούκα.
Πράγματι όλη η πορεία, της Ελληνικής οικονομίας, όπως καταγράφεται από τα επίσημα έγγραφα των αρμοδίων Ευρωπαϊκών Οργάνων και ομολογείται και από τους επιτετραμμένους και γνώστες των γεγονότων, κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΕΕ, δεν αφήνει κανένα κενό και καμία παρανόηση, για το πώς(?) κάποιοι μας οδήγησαν στην χρεοκοπία στις αρχές του Οκτωβρίου 2009.
Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ύποπτα βρώμικα και με πολύ ανεξήγητο τρόπο και σχέδιο αφού γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια ότι, το 2009 είχαμε χρεοκοπήσει και στην ουσία, είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης.
Αν το 2009 τον Οκτώβριο, δεν γίνονταν εκλογές και παρέμεινε η κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία, ποιος θα μας πει τι θα συνέβαινε?
1. Θα μπορούσε να δανείζεται αφού ήδη το έλλειμμα ήταν 35 δις ΑΜΕΣΑ για να επιβιώσουμε, και για τα χρέη πάνω από 60 δις.Ευρώ, χωρίς τα νέα έξοδα που κάθε μέρα δημιουργούνταν?
2. Θα προσέφευγε στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ για να πάει δάνειο με όλες τις συνέπειες περί εφαρμογής μέτρων μειώσεως του ελλείμματος , ή ,
3. Θα άφηνε τη χώρα να χρεοκοπήσει και να γίνουμε μία νέα Αργεντινή?
Τι ακριβώς θα συνέβαινε ποιος καλόπιστος γνώστης του θέματος θα μπορούσε να μας δώσει μερικές απαντήσεις?
‘’Οδηγηθήκαμε’’ στο μνημόνιο και στην ελεγχόμενη υποτίμηση-χρεοκοπία και προσαρμογή, για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και Ναζιστο-κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!
Κανείς δεν αναφέρεται, στο τι θα συνέβαινε αν ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ και ζούσαμε τον τρόμο που έζησε η Κύπρος, η Αργεντινή και τώρα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία?
Ποιος θα κάνει τη σύγκριση αυτού που ζούμε ΤΩΡΑ με αυτό που θα είχε συμβεί στην πατρίδα μας?
Δεν έχουμε ούτε το θάρρος , ούτε τον αντρισμό να ομολογήσουμε τον φόβο που αισθανόμαστε και μόνο στη ιδέα της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ??
Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;
Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε, κάποιοι φίλοι σας ‘’έβγαζαν’’ τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σήμερα ΑΡΝΕΙΣΘΕ να μας πείτε ποιοι είναι και πως θα τους υποχρεώσετε να τα επιστρέψουν, όσα τουλάχιστον είναι ‘’ΜΑΥΡΑ’’ ???

Να τολμήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου?
Τουλάχιστον λίγος σεβασμός στον άνθρωπο που μας έσωσε είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Έξοδος στις αγορές σημαίνει έξοδος από το μνημόνιο;

Εδώ γελάμε...
Πολύ θα ήθελε η κυβέρνηση να πείσει για κάτι τέτοιο. Όμως πολύ απλά δεν είναι έτσι.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ...ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ''ΑΓΙΟΥΣ'' !!!
=================================
Από το μεν ΔΝΤ έχουμε λαμβάνειν μέχρι και το 2016, άρα η αυστηρή επιτήρηση θα είναι μέχρι τότε - και φυσικά στη συνέχεια μέχρι να αποπληρώσουμε όσα έχουμε δανειστεί.

Από τη δε ΕΕ τα χρήματα τελειώνουν του χρόνου, αλλά με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που ισχύουν ήδη, όλα τα κράτη (όχι μόνο η Ελλάδα) θα είναι υπο αυστηρή επιτήρηση και θα πρέπει να στέλνουν τους προϋπολογισμούς τους για έγκριση στις Βρυξέλλες. Μνημόνιο forever με άλλα λόγια....

Άρα; Άρα απλώς παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι συμβολισμών, και τίποτα παραπάνω.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μη χρειαστεί ένα - μικρό, έστω, της τάξης των 10-15 δις - χρηματοδοτικό πακέτο από τους εταίρους μας για να καλύψουμε το κενό χρηματοδότησης που έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Να τα κουτσοκαταφέρει χωρίς αυτό, ώστε να μπορεί να διαλαλήσει υπερήφανα ότι "έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο" και να αφαιρέσει πολιτικά επιχειρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα τα καταφέρει χωρίς νέο πακέτο; Παίζεται

. Οι εταίροι μας δεν το πολυπιστεύουν, και κάπου θα προτιμούσαν να μας δανείσουν και κάτι παραπάνω (εδώ που φτάσαμε).

Γιατί; Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για να είναι πιο στενή η επιτήρηση (γιατί πράγματι θα είναι πιο στενή).

Πάντως αν είναι να δανειστούμε άλλα 15 δις σε επιτόκια κοντά στο 5%

καλύτερα ένα νεό πακέτο με επιτόκια της τάξης του 1,5%.

Οι υποχρεώσεις μας δεν θα είναι πολύ διαφορετικές.