Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Περ. Ενότητας Κορινθίας με την "Πελοπόννησο Πρώτα"

Μπορούμε και θα αλλάξουμε την Πελοπόννησο

«Μπορούμε και θα αλλάξουμε την Πελοπόννησο. Γιατί συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ικανών να κινητοποιήσουν την κοινωνία. Τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο διαθέτουν γνώση και εμπειρία, αλλά δεν αποτελούν μέρος του σαθρού πελατειακού συστήματος. Διαθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τις απαραίτητες ανά νομό εξειδικεύσεις, με επίκεντρο την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.
Είμαστε η παράταξη που δεν έχει καμία δέσμευση έναντι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, οικονομικών μεγαλοσυμφερόντων, καμία δέσμευση έναντι του Φούχτελ. Η μόνη μας δέσμευση είναι απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου να ξαναζωντανέψουμε τον τόπο μας».  

Με τις επισημάνσεις αυτές ξεκίνησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Αρχικά ανακοινώθηκε επίσημα ότι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είναι ο γεωπόνος Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος τόνισε οτι «η Κορινθία ήταν από τους πιο πλούσιους νομούς της χώρας, αλλά τα 3-4 τελευταία χρόνια φτωχοποιείται ραγδαία και απαξιώνεται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση προκρίνει τη δημιουργία Mall στην Κόρινθο... Μεγάλα έργα εξαγγέλλονται και δεν γίνονται ποτέ, όπως το φράγμα του Ασωπού, η θάλασσα διαβρωνει τις βόρειες ακτές της Κορινθίας και η Περιφέρεια σχεδιάζει... μπαλώματα».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης ανακοίνωσε τα 10 πρώτα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», τα οποία (με αλφαβητική σειρά) είναι:

1. Βάννα Βουρβουτσιώτου, ιατρός. Ζει στην Αρχαία Κόρινθο. Διατηρεί Ιατρείο στην Κόρινθο και ενεργοποιείται σε δομές αλληλεγγύης του Νομού.
2. Ειρήνη Κατσιμπρή, ιστορικός και πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973.
3. Νίκος Κουρτζής, ιατρός χειρούργος-ορθοπεδικός, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος 2002-2006 και δήμαρχος Ευρωστίνης 2007-2010.
4. Περικλής Μενούνος, δασολόγος, αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου από το 2009 έως το 2012 και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από 2013 ως σήμερα. Μέλος του συλλόγου προστασίας του δάσους «Κυλλήνειος Αδωνης».
5. Μαρίνα Πιέρρου, δικηγόρος. Ασκεί τη δικηγορία στη Νεμέα. Δραστηριοποιείται στην υποστήριξη πολιτών των οποίων η κατοικία κινδυνεύει από πλειστηριασμούς. 
6. Μαίρη Ρίσκα, συνταξιούχος, με έντονη συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ.
7. Θοδωρής Τσιάνος, με σπουδές οικονομικών. Πρόεδρος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας 2007-2012. Το 2013 μαζί με άλλους  αγρότες της Νεμέας ίδρυσε τον Αγροτικό Σύλλογο Νεμέας.
8. Βλάσης Τσιόγκας, αγρότης, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κλημεντίου-Πασίου και μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού της πρωτοβουλίας αγροτών.
9. Γιώργος Τσόγκας, δικηγόρος. Διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και Αντιδήμαρχος. Υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2010 και στη συνέχεια υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
10. Γιώργος Ψυχογιός, δικηγόρος, μετέχει σε ομάδες νομικής αλληλεγγύης κατά των «χαρατσιών», την ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Εν ενεργεία ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κορίνθου, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, τονίζοντας ότι «η νίκη που θα πετύχουμε στην Πελοπόννησο έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα για όλη τη χώρα και θα δώσει το σήμα της ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Οι «Μερκελιστές» της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να ανατραπούν διότι αποτελούν κρίκο του ευρωπαϊκού συστήματος που μετέτρεψε την Ευρώπη των λαών σε ένα εργαλείο των αγορών».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: