Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αντί για άγαλμα, του έκαναν... μήνυση!!!

Μια αληθινή ιστορία... παραλόγου, που έζησα "καρέ-καρέ"! Διαβάστε την:
Η Β' Εφορία Αρχαιοτήτων, που:
- Κρατά την περιοχή της Μπρεξίζας (και όχι μόνο), σαν σωστό... σκουπιδότοπο 
- Δεν προστατεύει τα αρχαία
- Εχει στην κυριολεξία πεταμένα, αφημένα μέσα σε μια "ζούγκλα" απο χορτάρια, ανεκτίμητα μνημεία
- Δεν έχει προσωπικό φύλαξης (ή έχει, προφανώς σε κάποια... γραφεία)
- Δεν εκμεταλλεύεται, ούτε αξιοποιεί την περιχή
- Δεν αφήνει τους πραγματικούς κληρονόμους της ιστορίας μας, δηλαδή ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, να επισκεφθούμε το χώρο, καθώς τον έχει να... βουλιάζει στην αθλιότητα ...ΜΗΝΥΕΙ, ναί, ΜΗΝΥΕΙ, τον Ηλία Ψινάκη, που με τη δράση και την ενέργειά του να δώσει συνέντευξη στο "Εθνος της Κυριακής", ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, σε μια χώρα που καταρρέει και η μοναδική ελπίδα αξιοποίησης, αλλά και

θετικής εικόνας της προς τα έξω, είναι ακριβώς αυτοί οι αρχαιολογικοί χώροι!!! 

 Τα... "φοβερά μυαλά" (των εποχών του κινηματογραφικού "Μαυρογιαλούρου"), που βρίσκονται πίσω απο τη μήνυση σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, προφανώς σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, ούτε που μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα πανελλαδικής και μεγάλης κυκλοφορίας, ΑΚΡΙΒΩΣ για να αναδείξει την εικόνα εξαθλίωσης του αρχαιολογικού χώρου της Μπρεξίζας (όπως και των υπολοίπων μοναδικών ιστορικών μνημείων της περιοχής μας), τα οποία σκοπεύει όχι να... αφήνει ξεχασμένα, αλλά να αξιοποιήσει στο έπακρο.

Ο Ηλίας Ψινάκης, δεν πήγε εκεί για να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες του... προσωπικού του άλμπουμ, αλλά για να αναδείξει ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ... Το εντυπωσιακό δε "επιχείρημα" στη μηνυτήρια αναφορά σας, οτι..."παραβιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος", μου προκαλεί απο τη μια μεριά θλίψη κι απο την άλλη... γέλια! Ημουν παρών στη φωτογράφιση και φυσικά κανείς δεν παραβίασε ΕΝΑΝ ΑΦΥΛΑΚΤΟ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ, που γίνεται εύκολα στόχος ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!

Το παλιό φεύγει, μέσα σε πανικό... Το νέο έρχεται, να ανατρέψει, να αλλάξει τα πάντα!

ΥΓ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ Β'ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ (ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: