Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παραδοχή Κρανιδιώτη: "Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις"

Πικραμένος από το πρόσφατο «άδειασμα» του Σαμαρά, ο οποίος τον εξανάγκασε να μην συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Φαήλος Κρανιδιώτης με άρθρο του στην «Κυριακάτικη δημοκρατία» ουσιαστικά ομολογεί την συνεχόμενη διαρροή ψηφοφόρων (μέχρι πρότινος) της ΝΔ προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ταυτόχρονα, όμως, παραδέχεται ότι η εκλογική δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι πολύ παραπάνω απ' αυτήν που της δίνουν οι διάφορες δημοσκοπήσεις των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης

Γράφει χαρακτηριστικά ο Κρανιδιώτης:
«Είναι αδιανόητο να σπρώχνεις χιλιάδες ψηφοφόρους στην έξοδο και να τους χαρίζεις στη Χρυσή Αυγή ή να τους στέλνεις στο σπίτι τους. Του κλασικού είμαι. Ξέρετε, «regina rosas amat», «ότε Ξέρξης ύστερον αγείρας την αναρίθμητον στρατιάν ήλθεν επί την Ελλάδα» κ.λπ. Από μαθηματικά, μέχρι......


πρωτοβάθμιες εξισώσεις σκαμπάζω. Πάντως πρόσθεση κι αφαίρεση γνωρίζω. Τόσο όσο χρειάζεται για να ξέρω ότι η παράταξη από τον Νοέμβριο του 2011 αιμορραγεί προς τα δεξιά της. Και μετρώντας ακόμη και με τα δάχτυλα ή με το παλιό αριθμητήρι με τις χάντρες, μου λείπει ένα ολόκληρο 15%. Δεν λάκισε στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ, αλλά για τους ΑΝ.ΕΛ. και τη Χ.Α.
 
Οι ΑΝ.ΕΛ., τουλάχιστον έως πριν από τα πρόσφατα γεγονότα, εμφανίζουν συνεχή καθοδική πορεία και διαλυτικά φαινόμενα χωρίς εμφανή δικά μας οφέλη, όμως η Χρυσή Αυγή δεν φαίνεται να υποχωρεί. 


 Σημειώστε δε και την άδηλη ψήφο για να διαβάζετε σωστά τις δημοσκοπήσεις - κι εξηγούμαι. Είναι λοιπόν ο Δημήτρης, στρατιωτικός, αστυνομικός, δημόσιος υπάλληλος εν γένει, θυμωμένος άνεργος, οτιδήποτε, που για Χ τιμωρητικούς λόγους θέλει να κάνει το λάθος να ψηφίσει Χ.Α. Χτυπάει λοιπόν το τηλέφωνό του και κάποιος άγνωστος τον ρωτάει από εταιρία δημοσκοπήσεων τι θα ψηφίσει.  

Ξέρει ότι η Χ.Α. διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, καταγγέλλεται πανταχόθεν ως τέτοια, υπάρχουν κάποιοι στη φυλακή και μπορεί να πάνε κι άλλοι. Τι απαντάει στον άγνωστο υπάλληλο του δημοσκόπου; Τίποτα ή λέει κάτι άσχετο

Ποτάμι, Βούρκο κ.λπ. Στο παραβάν όμως θα είναι μόνος και γι' αυτό πρέπει να πειστεί με αληθινές πολιτικές και όχι με ύβρεις, απειλές ή κρεμώντας του στον λαιμό κολωνακιώτικες ταμπέλες.
 
Οι ψήφοι, όπως και τα λεφτά, για να θυμηθούμε τον Βεσπασιανό, δεν μυρίζουν και οι εκλογές στην αστική δημοκρατία είναι ποσοτική και όχι ποιοτική διαδικασία. Αν έχεις φαντασιώσεις για το εκλογικό σώμα, αν αγνοείς την ψυχοσύνθεση και τις πεποιθήσεις του ακροατηρίου σου, τότε θα προσγειωθείς ανώμαλα στην καταμέτρηση, αν σου «βρομάει» η λαϊκή Δεξιά».


Ο Κρανιδιώτης έμμεσα επιτίθεται στον μεγαλοαστό (κατά Μπαλτάκο και όχι μόνο) Σαμαρά, θεωρώντας αλλοπρόσαλλη την τακτική της ΝΔ. Δέχεται ότι η πραγματική δυναμική της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκεται πολύ παραπάνω απ' αυτήν που καρπώνεται στις στημένες δημοσκοπήσεις και ότι στις επικείμενες εκλογές, αναφερόμενος ουσιαστικά προσωπικά στον Σαμαρά, «Αν έχεις φαντασιώσεις για το εκλογικό σώμα, αν αγνοείς την ψυχοσύνθεση και τις πεποιθήσεις του ακροατηρίου σου, τότε θα προσγειωθείς ανώμαλα στην καταμέτρηση, αν σου «βρομάει» η λαϊκή Δεξιά».


Απ' όλες τις μεριές, ακόμη και τις πιο σκληρές νεοδημοκρατικές φωνές, έρχονται τα μηνύματα της εκλογικής συντριβής της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου.



Γιώργος Μάστορας



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: