Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το ΠΑΣΟΚ «ερωτεύτηκε» την απλή αναλογική για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

paso-e1367361347934
Κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τη διαφαινόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να μετέλθουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται και από τον…κεραυνοβόλο έρωτα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την απλή αναλογική, αφού έφτασε το κόμμα του στο 8%.
Οι κυβερνητικοί εταίροι βλέποντας την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές, επιδιώκουν να του στερήσουν το μπόνους των 50 εδρών, το οποίο βέβαια έχουν οι ίδιοι εκμεταλλευτεί στο έπακρο, κυβερνώντας τόσα χρόνια. Κι αυτό για να δυσκολέψουν τη συγκρότηση κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή. Μια ευρεία πλειοψηφία, δηλαδή, που δύσκολα θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση, ακόμη κι αν ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την κίνηση του Βενιζέλου, μιλώντας για ηττοπάθεια και ομολογία από μέρους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι τον πρώτο λόγο στο νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις ευρωεκλογές, τον έχει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ξέρουν ότι χάνουν και καταφεύγουν σε κάθε μέσο, για να αποφύγουν την ήττα», λένε στην Κουμουνδούρου για τα κυβερνητικά κόμματα.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε για το θέμα: «Εμείς το αντιμετωπίζουμε στη βάση αρχών. Είμαστε παγίως υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Στη βάση μιας τέτοιας πρότασης όλα τα συζητάμε. Αλλά μιας τέτοιας πρότασης! Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια συζήτηση για την καθιέρωση ενός πάγιου συστήματος απλής αναλογικής συνταγματικά κατοχυρωμένης».


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: