Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

21.06.2014 - Η Εξόντωση του Λαού Πρωταρχικό Μέλημα της Μνημονιακής Κυβέρνησης

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» απαντώντας σε ερώτηση για το τι μήνυμα η νέα κυβέρνηση στέλνει στον Ελληνικό Λαό δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε νέα ημέρα. Στην ίδια κατεύθυνση: να βγούμε από την κρίση και τα Μνημόνια, να φέρουμε πιο σύντομα την ανάπτυξη. Αλλά σε νέα φάση. Έχουμε ήδη βάλει την ατζέντα του αύριο….».

Ο κ Σαμαράς και η κυβέρνησή του, που υπέστησαν βαριά ήττα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αντιλαμβάνονται το «αύριο» ως διαδικασία συνεχούς κατακρεούργησης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.
Συγκεκριμένα:
α) Από 17.2.2014 επέρχεται μείωση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ κατά 2,9% και κατά 1% αντίστοιχα. Οι καταργούμενες από τον επόμενο μήνα εισφορές συμπαρασύρουν στην κατάργηση βασικά επιδόματα, ενώ μειώνουν δραστικά και άλλα.
      Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο είναι η δεύτερη που επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση. Το Νοέμβριο του 2012 είχε προηγηθεί η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλονταν υπέρ των  Οργανισμών  Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας με αποτέλεσμα οι δύο αυτοί Οργανισμοί να μην υφίστανται σήμερα.
β)  Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα στράτευσης αφού σύμφωνα με το νόμο που η «Μνημονιακή»  κυβέρνηση ψήφισε πριν τις εκλογές, από 1.7.2014 καταργούνται οι αντίστοιχες εισφορές.
γ) Μειώνονται τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και κατάρτισης.
δ) Από 1.7.2014 μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις οριζόντια κατά 5,2%. (Για τη μείωση αυτή και για τα όσα επακολουθήσουν σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος αναφερθήκαμε στο Δελτίο Τύπου της .   
Σύμφωνα με τον κ Μητρόπουλο «εξαιτίας όλων των παραπάνω “δημοσιονομικών παρεμβάσεων” 330.000 οικογένειες των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων θα αποστερηθούν τα οικογενειακά επιδόματα, 30.000 περίπου εργαζόμενες μητέρες θα χάσουν το επίδομα μητρότητας, αρκετές χιλιάδες νέοι δε θα λάβουν επίδομα στράτευσης και ασφαλώς δε θα διενεργούνται τα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης ΛΑΕΚ, από τα οποία επωφελούνται ετησίως περίπου 100.000 νέοι».
Ο κ Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που είπε τα περισσότερα ψέματα στον Ελληνικό Λαό προκειμένου να προωθήσει, χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος και χωρίς οδυνηρές για την κυβέρνησή του αντιδράσεις, τα σχέδια της Μέρκελ, του Σόϊμπλε, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της ντόπιας ολιγαρχίας για τη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποικία χρέους των Γερμανών και του εξευτελισμένου διευθυντηρίου της ΕΕ.
Η επιβίωση των Ελλήνων και η ύπαρξη αυτού του ίδιου του Ελληνικού Κράτους με τη σημερινή του μορφή καθιστούν αναγκαία την άμεση εκδίωξη από το Λαό της εθνοκτόνου κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του κ. Ευ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: