Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα !!

Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα !!
Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα …αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
 
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες.«Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. 
Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα.
«Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. 
Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. 
Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. 
Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. 

Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. 
Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: 
«Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει:  «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. 

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. 
Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;
Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
 
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: 
«Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, «δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη» και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, «δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία» και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
 
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά.  «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ.  Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο».


Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ 300 + 35+ 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
Ζούμε σήμερα στον αστερισμό του ‘’έτσι θέλω να τα λέω’’.
Ένας ολόκληρος λαός να γνωρίζει τι συνέβη , και να βρίσκονται μερικοί και να του λέν: ‘’Ξέρεις? Αυτά που λές έτσι είναι όπως τα λές, αλλά …δεν έχεις δίκιο…!!!
Τον Οκτώβριο του 2009, έγιναν εκλογές και κέρδισε το Πασόκ με 43% . Ήταν πράγματι μια ΑΠΟΦΑΣΗ του λαού να αλλάξει τη σελίδα των καλόγηρων και των μυστικοσυμβούλων. Ήταν μία απόφαση επί τέλους, να γυρίσουμε σελίδα.
Τις πρώτες δέκα ημέρες, οι άνθρωποι που παρέλαβαν στο ΥΠΟΙΚ. Κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό. Η κατάσταση της οικονομίας είχε περάσει τη κόκκινη γραμμή και βαδίζαμε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ σε χρεοκοπία ΑΝΑΞΕΛΕΓΚΤΗ.
Ο Καραμανλής και η υπεύθυνοι υπουργοί, ανέβασαν το χρέος στα 300ΔΙΣ Ευρω.
Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό. Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο.
Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ. Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 300 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?. Είμαστε τόσο ..άτυχοι και παίξαμε ‘’στοίχημα’’ και τα χάσαμε? Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό το οικονομικό χάος. Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’? Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
‘’Κάποιοι’’ (?) το 2009, οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία με ότι μπορεί να σκεφτεί και να νιώσει κανείς, ακούγοντας τη λέξη αυτή που σήμερα έχει τη πρώτη θέση στο μυαλό μας και… στη καρδιά μας, αφού στην ουσία το 2009 είχαμε χρεοκοπήσει και φυσικά είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης στην ουσία. Και ενώ ΟΛΟΙ περιμέναμε κάποια ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ πολιτικό να βγεί και να μας ενημερώσει γι αυτά που συμβαίνουν, εξαφανίστηκαν ΟΛΟΙ και έμεινα σχεδόν μόνος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Τι έπρεπε να κάνουν? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να κάνουν, όταν όλοι οι υπεύθυνοι Ευρωπαίοι, που αγωνίζονταν από το 2007 έμαθαν ότι το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ξεπερνούσε το 12% με μια πρώτη ανάγνωση των λογαριασμών.
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, τόσο για τα προβλήματα, όσο και για την ΑΓΩΝΙΑ της νέας κυβέρνησης να βρει 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ μέχρι τις 18 Μαϊου, όταν ΟΛΕΣ οι πόρτες ήταν ήδη κλειστές από το τέλος του 2008 και η κυβέρνηση Καραμανλή δανειζόταν ένα (1) ΔΙΣ ευρώ την εβδομάδα, γιατί περισσότερα δεν της έδιναν.
Οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και στην ελεγχόμενη υποτίμηση και προσαρμογή, για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και Νασιστο-κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!
Κανείς δεν αναφέρεται, στο τι θα συνέβαινε αν ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ και ζούσαμε τον τρόμο που έζησε η Κύπρος, η Αργεντινή και τώρα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία?
Ποιος θα κάνει τη σύγκριση αυτού που ζούμε ΤΩΡΑ με αυτό που θα είχε συμβεί στην πατρίδα μας? Δεν έχουμε ούτε το θάρρος , ούτε τον αντρισμό να ομολογήσουμε τον φόβο που αισθανόμαστε και μόνο στη ιδέα της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ??
Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;
Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε, κάποιοι φίλοι σας ‘’έβγαζαν’’ τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σήμερα ΑΡΝΕΙΣΘΕ να μας πείτε ποιοι είναι και πως θα τους υποχρεώσετε να τα επιστρέψουν, όσα τουλάχιστον είναι ‘’ΜΑΥΡΑ’’ ???
Να τολμήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου? Τουλάχιστον λίγος σεβασμός στον άνθρωπο που μας έσωσε είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

[[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]
ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.
Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και η πνευματική ‘’ΤΡΙΚΥΜΙΑ’’ της κας Βούλτεψη?
ΥΓ.
Ο κύριος Παυλόπουλος μήπως θα πρέπει να εξετασθεί από κάποιον ψυχολόγο ή και ειδικό επί των κτυπημάτων ‘’ΜΠΟΞ’’ , διαφορετικά είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ και..ΑΦΕΛΕΣ να ισχυρίζεται πως δεν ΘΥΜΑΤΑΙ τι ψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στον προϋπολογισμό του 2013.
Λέτε να γύριζε από κάποιο…πάρτι?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ??? ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΄Η ..ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ??
ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ?
Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μνημόνιο, δικαιούται κανείς να πει, με μετριοπαθείς μάλιστα υπολογισμούς, ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο χρέος του 2009 (298 δισ.) θα είχαν προστεθεί καμία 30αριά δισ. ως έλλειμμα το 2010, καμία 30αριά δισ. το 2011, καμία 30αριά δισ. το 2012 και καμιά 15αρια δισ. μέχρι φέτος τον Ιούνιο.
Με λίγα λόγια, χωρίς Μνημόνιο και μέτρα, το κοντέρ του δημοσίου χρέους δεν θα έγραφε σήμερα 321 δις, αλλά πάνω από 400 δισ.
Αν συνεχιζόταν δηλαδή ο εγκληματικός ρυθμός ελλειμμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν υπήρχε κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και μετά να πετύχει την διαγραφή χρέους, το χρέος σήμερα δεν θα ήταν 321 δισ. αλλά πάνω από 400.
Αυτά, απλά και μπακαλίστικα, για όσους λένε ότι οι κόποι πάνε χαμένοι αφού το χρέος αυξάνεται. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν έχουν καταλάβει πόσο θα ήταν το χρέος σήμερα, πόσο ιλιγγιωδώς περισσότερο θα αυξανόταν, αν δεν κάναμε τίποτα.
Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά, πόσα δισ. χειρότερο δηλαδή θα ήταν το χρέος χωρίς Μνημόνιο, δεν έχουν καμία σημασία.
Είναι τελείως υποθετικά. Αφού ήδη με το χρέος και το έλλειμμα και την ύφεση του 2009 επί Καραμανλή, όταν αποκαλύφθηκαν, σταμάτησαν όλοι να δανείζουν την Ελλάδα ή δάνειζαν με απαγορευτικά - ληστρικά επιτόκια.
Επομένως, αν δεν είχε στηθεί με διπλωματικό μαραθώνιο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για να δανειστεί η Ελλάδα και δεν υπογραφόταν το Μνημόνιο, το χρέος θα είχε εξαφανίσει τη χώρα από το Μάιο του 2010.
Και ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το πόσο είναι το χρέος σήμερα. Γιατί, θα είχαμε τελειώσει όλοι τότε μέσα σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.
Τελικά πάλι ο Παπανδρέου φταίει που δεν πτωχεύσαμε και επί πλέον;
γλιτώσαμε 80 δις ευρώ

Ανώνυμος είπε...

OLO AYTO EINAI ASTEIO;; ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ;;; Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΩΡΑ !! Ε ΟΧΙ ! ΕΛΕΟΣ !