Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Παύει λόγω…περικοπών η Ελληνική υπηρεσία της “Φωνής της Αμερικής”, ύστερα από 72 χρόνια…

Περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για τη λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού της Ελληνικής Υπηρεσίας “Φωνή της Αμερικής” (Voice of America),… οδηγεί στην παύση λειτουργίας της, μετά από 72 χρόνια
ζωής… Ξεκίνησε την λειτουργία της το 1942 και από τότε καλύπτει διεθνείς εξελίξεις καθώς και το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στις ΗPA σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος από τον ΣKAI. Η Ελληνική Υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της Φωνής της Αμερικής. Η Φωνή της Αμερικής (αγγ. Voice of America, συντομογραφία. VOA) είναι δίκτυο μεταδόσεων (ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό, διαδικτυακό) που εκπέμπει από την Αμερική σε μεγάλο αριθμό γλωσσών παγκοσμίως, χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και με επίσημα δηλωμένο στόχο την καθαρή και αποτελεσματική παρουσίαση των πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης[1]. Ο φορέας εποπτείας της Φωνής της Αμερικής είναι το Διοικητικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (BBG). Η Φωνή της Αμερικής παρέχει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων για εκπομπές στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο σε 44 γλώσσες, προωθώντας μια θετική άποψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.[2] Υποστηρίζεται από Διεθνές Γραφείο Broadcasting (IBB).

Δεν υπάρχουν σχόλια: