Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!

Το τρελό φαγοπότι του ΙΣΤΑΜΕ, τα χρέη στο ΙΚΑ και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ !!!

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : 
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ !!! 

Για σειρά ετών το βαθύ ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων μέσω του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (και όχι μόνον) και τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.
Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και καμία υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρά ως οφείλει σε εξονυχιστικό έλεγχο.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά. 
 
Το ΙΚΑ έστειλε εντολή και δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ηλία Μόσιαλου για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ΙΣΤΑΜΕ ύψους περίπου 170.000 ευρώ, αφού ο κ. Μόσιαλος ήταν μέχρι τον Απρίλιο πρόεδρος του περίφημου Πασοκικού Ιδρύματος! 
 
Δημιουργήθηκε μια αρχική σύγχυση, μετά βγήκε μια ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που έλεγε – ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κ. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη και όλα μέλι-γάλα.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι διότι αν υπάρχει έστω κι ένας σοβαρός δικαστικός λειτουργός που να τιμά τον όρκο του, σήμερα θα έπρεπε το συγκεκριμένο ίδρυμα να έχει γίνει φύλλο και φτερό από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και από τις διωκτικές αρχές.
Θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πόσα χρήματα πήρε το ΙΣΤΑΜΕ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ποιος ήταν ο προϋπολογισμός του, πόσους ανθρώπους απασχολούσε και τι μισθούς έπαιρναν.
Το βασικά ερωτήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους πάντες και που τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να απαντήσουν είναι τα ακόλουθα:


 -Από πού έπαιρνε λεφτά το ΙΣΤΑΜΕ και τι ακριβώς προσέφερε στην κοινωνία;

Η απάντηση είναι γνωστή. Το ΙΣΤΑΜΕ λειτουργούσε ως ΜΚΟ και έπαιρνε επιδοτήσεις (αγνώστου συνολικού ποσού) από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και από τα χρήματα που έδινε το κράτος στα κόμματα για θέματα επιμόρφωσης και έρευνας.

-Τι προσέφερε το ΙΣΤΑΜΕ στην κοινωνία; Τίποτα. Εξέδιδε βιβλία, πραγματοποιούσε άχρηστες διαλέξεις περί της οικονομίας και του σοσιαλισμού και λάμβανε χρήματα για ανύπαρκτες δράσεις στο εξωτερικό.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
 
Η ιστορία των αμαρτωλών ιδρυμάτων που έχουν τα κόμματα είναι βαθιά πληγή την οποία αρνείται να ανοίξει το πολιτικό σύστημα για δύο λόγους:
-Διότι τα λεφτά που έρρεαν ήταν πολλά.

-Διότι μέσα από αυτά τα πολιτικά παραμάγαζα βολεύονταν – εργασιακά- οι κομματικοί στρατοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά του περίφημου ΙΣΤΑΜΕ.

Αλήθεια οι εκθέσεις που υποτίθεται ότι έχει ζητήσει ο κ. Βενιζέλος από ορκωτούς λογιστές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που είναι;
Δεν έχουν ολοκληρωθεί;

Γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα;
Τους έχει στείλει ο κ. Βενιζέλος στον εισαγγελέα;
Διαβάζοντας την είδηση για την υποτιθέμενη περιπέτεια του κ. Μόσιαλου διαπιστώνουμε δύο πράγματα:

1. Όσοι ήταν μέλη του Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί και όλοι αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τα οικονομικά του Ινστιτούτου. Αφού λοιπόν μέσα από αυτό το ίδρυμα μελετών πέρασαν ένας σκασμός λεφτά τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.

2. Ο άνθρωπος που κίνησε τη διαδικασία για κατά του Μόσιαλου είναι ο διοκητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ο οποίος είναι και κύριος μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ!!!! 
Απίστευτο! 
Επί της ουσίας ο ένας προσπαθεί αν χρεώσει τον άλλον!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Δείτε λοιπόν πως όλοι αυτοί οι κύριοι που υπηρέτησαν στο ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ και γυρνούσαν την Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις περί σοσιαλισμού και διαφόρων άλλων θεωριών τώρα εξαφανίζονται ως αθώες περιστερές: Παράλληλα με τον κ. Μόσιαλο είχαν δηλώσει παραίτηση και επτά μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ (μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του ΓΑΠ, Νίκος Παπανδρέου), με αποτέλεσμα το όργανο αυτό να μην έχει νόμιμη σύνθεση.
Ενδιαφέρον όμως έχει και η νομική υπόσταση του ΙΣΤΑΜΕ, το οποίο, σύμφωνα με το Καταστατικό του, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. 
 
Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Ι. Σουλαδάκης και Ι. Παπαδάτος.

Από τις 7 Απριλίου 2012 που δήλωσε παραίτηση ο κ. Μόσιαλος προσπάθησε με επανειλημμένες επικοινωνίες του ιδίου αλλά και του δικηγόρου του Ι. Νικολαΐδη να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. 
 
Το θέμα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν απλό. 
 
Μετά την παραίτηση του προηγούμενου ΔΣ δεν ορίστηκε νέο με τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του ΙΣΤΑΜΕ, παρότι στο μεταξύ άλλαξαν δύο πρόεδροι: ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος έπειτα από ολιγοήμερη θητεία διαγράφηκε για κάποιους μήνες από το ΠαΣοΚ, και ο σημερινός πρόεδρος Χρ. Δερβένης.

Παρά τις αλλαγές αυτές, υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιον της Εφορίας και του ΙΚΑ παραμένει ο κ. Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλο πρόσωπο.
 
Τον Ιούλιο του 2012 ο κ. Μόσιαλος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που δήλωσαν παραίτηση προώθησαν τις σχετικές επιστολές και στον διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ Ι. Κρίκο, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σπυρόπουλο και τον γενικό διευθυντή του ΠαΣοΚ Νίκο Σαλλαγιάννη. 
 
Δύο εβδομάδες μετά, μη έχοντας καμία αντίδραση, ο κ. Μόσιαλος επικοινώνησε με τον κ. Σπυρόπουλο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα οριστεί σύντομα νέο διοικητικό συμβούλιο. Τον Ιανουάριο του 2013 απηύθυνε επιστολή ζητώντας από τον κύριο μέτοχο του ΙΣΤΑΜΕ να τον ενημερώσει αν χρειάζεται κάτι περαιτέρω από το διάστημα της θητείας του, δεδομένου ότι πλέον δεν ανήκε στο ΠαΣοΚ και είχε ιδρύσει την Κίνηση Δυναμική Ελλάδα. Ούτε αυτή τη φορά έλαβε απάντηση.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, με αφορμή την κλήση του σε απολογία για την υπόθεση εργαζομένης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τα δεδουλευμένα της, ο κ. Μόσιαλος έστειλε εξώδικο στον κ. Σπυρόπουλο με τη διπλή ιδιότητά του ως εταίρου του ΙΣΤΑΜΕ και ως διοικητή του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ. Με αυτό διαμαρτύρεται για την αδιαφορία που επιδείχθηκε στην υπόθεση της εργαζομένης αλλά ζητεί και να διευκρινιστεί η θέση του και η οποιαδήποτε σχέση του με τη διοίκηση του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012. Ούτε η εξώδικη διαμαρτυρία είχε κάποιο αποτέλεσμα. 
 
Στο μεταξύ όμως ο κ. Μόσιαλος προσκαλείτο είτε ως εκπρόσωπος της Δυναμικής Ελλάδας είτε ως καθηγητής της London School of Econimics σε εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ, στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ (3 Σεπτεμβρίου 2013) αλλά και σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για την Υγεία (12 Δεκεμβρίου 2013). 
 
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε επικοινωνία που είχε μαζί του «Το Βήμα της Κυριακής» σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και προσέθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Σαλλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Το ΙΣΤΑΜΕ όπως γράψαμε και παραπάνω έβρισκε κονδύλια μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων και των «ερευνητικών» τους κέντρων. Για παράδειγμα, το 1999 είχε λάβει το ποσό των 58.693, ενώ τρία χρόνια αργότερα το νούμερο τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 155.000 ευρώ. 
 
Το ΙΣΤΑΜΕ έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Εξωτερικών συνολικά 400.000 ευρώ στο διάστημα 2002-2004, όταν ήταν δηλαδή πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης και υπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Με το ταμείο πλέον να είναι μείον και τον Νίκο Παπανδρέου να αποχωρεί τον Φεβρουάριο του 2012 από το διοικητικό συμβούλιο, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. 
 
Το θέμα πήρε νέα διάσταση ύστερα από την αποκάλυψη ότι το ινστιτούτο χρωστά αρκετές χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4. 
 
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποσταλεί εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του οικήματος, το Ιδρυμα Χαροκόπου. 
 
Επειδή όμως η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει λεφτά να πληρώσει, ο κ. Βενιζέλος... χρέωσε στο κράτος την οφειλή. 
 
Με ποιον τρόπο; Τα πρώην γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ επελέγησαν, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, να χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας για την (εξάμηνη) ελληνική προεδρία, όμως με συμβόλαιο ενός έτους και με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο και με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ!

Το ινστιτούτο πάντως έχει ήδη αλλάξει κτίρια δύο φορές μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Αφού έφυγε από την Ακαδημίας, μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ιπποκράτους και μετά νοίκιασαν γραφεία σαφώς μικρότερα επί της οδού Λυκαβηττού στο κέντρο της Αθήνας. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους που έχουν απομείνει, είναι απλήρωτοι ,όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου, το κράτος χρηματοδότησε το (έχον και την ιδιότητα της ΜΚΟ) ΙΣΤΑΜΕ με 413.399 ευρώ για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας» (!), με υπογραφή του διευθυντή της τότε νεοσύστατης ΥΔΑΣ, Αλεξ Ρόντου. Οι ελεγκτές ζητούν την επιστροφή χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τα παραστατικά...

Η έκθεση ολοκληρώθηκε μέσα στο 2013, γεγονός που αυτόματα εγείρει ερωτήματα για την αξιοποίησή της από την παρούσα πολιτική ηγεσία, δηλαδή τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τα ευρήματα τέθηκαν σε γνώση της υφισταμένης του υπηρεσίας

Με «χρυσά» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών χρηματοδοτήθηκε το ΙΣΤΑΜΕ, που -εκτός από ερευνητικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ- είναι και ΜΚΟ! Το 2002, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος, στη θέση του διευθυντή της νεοσύστατης τότε ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της υπηρεσίας αυτής και του ΙΣΤΑΜΕ, για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας» συνολικού προϋπολογισμού 413.399 ευρώ και συμμετοχή της ΥΔΑΣ κατά 75%. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 18 μήνες, από τις 30/9/2002 μέχρι τις 30/3/2004, έτος κατά το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Ρόντος ανέλαβε χρέη συμβούλου του τότε προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Εμπιστευτική έκθεση ελέγχου εταιρείας ορκωτών ελεγκτών, που έφερε στο φως η Ελευθεροτυπία αποκάλυψε ότι το ΙΣΤΑΜΕ, με βάση τα παραστατικά που προσκόμισε, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα 340.400 από τα 413.399 ευρώ της χρηματοδότησης του προγράμματος. 
 
Επιπλέον, οι ελεγκτές από την εξέταση των φακέλων δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν το πρόγραμμα τελικά ολοκληρώθηκε. Κατέληξαν, ως εκ τούτου, ότι η ΜΚΟ πρέπει να επιστρέψει στην ΥΔΑΣ 199.445 ευρώ!
Για όλα τα παραπάνω, ακόμα και αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Και την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών απειλεί να βάλει στη φυλακή τους φουκαριάρηδες που χρωστούν στην εφορία άλλος 2.000 κι άλλος 3.000 ευρώ, η «Ελίτ Εξουσίας» απολαμβάνει μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ασυλία.

http://diulistirio.blogspot.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ ???

Γράφει ο Ν Βράχος
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Όταν ακούς ή διαβάζεις, φίλε αναγνώστη, ότι ΠΑΛΙ! όλοι μαζί οργανωμένα και καλοπληρωμένα συκοφαντούν και προπηλακίζουν ,τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε είναι σίγουρο ότι πάλι με κάποιο νόμο ή διαρθρωτική αλλαγή, ‘’τους χάλασε τη σούπα’’ και κάποιοι θα πάνε φυλακή για όσα παράνομα διακίνησαν ή απέκτησαν.

Το θέμα των Μ.Κ.Ο ‘’βγήκε’’ τώρα ! για πολλούς λόγους:
Πρώτα ο Βαγγέλης ξαναθυμήθηκε ‘’ποιος είναι ’’και αποφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικά κυριολεκτικά αυτή τη φορά! Τα έπαιξε όλα, και ΠΑΛΙ έχασε.

Η αποκάλυψη ότι για τα ομόλογα… ομολόγησαν την διαπλοκή οι ‘’επιλογές’’ του Κωστάκη του ντροπαλού. Έπρεπε λοιπόν πάσει θυσία να ΜΗ ΜΑΘΕΙ ο κόσμος, ότι ο Παπανδρέου, είχε ΠΑΛΙ δίκιο όταν τους κατηγορούσε για κλοπή και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Να μη μάθει ο κόσμος γιατί ‘’έκλεισαν την βουλή’’ για να έχουν ασυλία τα Καραμανλικά λαμόγια.
Να μη μάθει ο κόσμος ότι: Με την πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους για την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα (ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη (ΤΕΑΥΦΕ) και Κωνσταντίνο Χρηστίδη (ΤΕΑΠΟΚΑ), ως υπαίτιους για την αγορά υπερτιμολογημένου, σύμφωνα με την κατηγορία, ομολόγου, την περίοδο 2006- 2007, αξίας 280 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δικάζονται εδώ και λίγο καιρό για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο των ομολόγων» που φέρεται να προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά.

Και επί πλέον να μη μάθουμε σε ποιο πολιτικό χώρο πήγαν ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ από την απάτη των ομολόγων, όπως χαρακτηριστικά γράφει και υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής για τη διακίνηση ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Ζορμπάς ,τον οποίον ο κ. Παυλόπουλος εξοστράκισε εν ‘’ριπή οφθαλμού’’, όπως και τον προϊστάμενο της ΕΥΠ βουλευτή κ. Κοραντή

Ότι για το Βατοπέδι ΠΑΛΙ είχε δίκιο ο Παπανδρέου, αφού πάλι τα λαμόγια της Καραμανλικής επιλογής αδίστακτα και ασύστολα ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία και με τους ΝΕΟΥΣ νόμους και διαρθρωτικές αλλαγές πολλοί θα πάνε φυλακή και πιθανόν και οι πολιτικοί εντολοδόχοι τους.
Ότι το βρώμικο κύκλωμα της Θεσσαλονίκης των Παπαγωργόπουλων, των Ψωμιάδηδων και των λοιπών ‘’εκλεκτών μελών’’ της νυκτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης, δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα πολιτικής και μαφιόζικης δυσωδίας.

Έπρεπε να ρίξουν πετρέλαιο από το λαθραίο, , να βγάλουν ΜΑΥΡΟ καπνό δυσωδίας, για να μην πληροφορηθεί ο κόσμος την παραγραφή του κακουργήματος Μελισσανίδη , με νομικό σύμβουλο τον κ. Φαϊλο , εκ των άμεσων συνεργατών του κ. Αντώνη..
Έπρεπε να κρύψουν την δωρεά του ΟΠΑΠ στο Μελισσανίδη στενό φίλο του εκφραστή της διαπλοκής Αντώνη, που λέει και ο συμπατριώτης του βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, που συναποφάσισαν Αντώνης και Βαγγέλης.

Έπρεπε να κρύψουν την ΔΩΡΕΑ των ψηφιακών συχνοτήτων και τον αποκλεισμό της ΝΕΤ, ώστε να βρουν ευκαιρία να τιμωρήσουν τον Παπανδρέου που ΠΑΛΙ είπε όχι στη διαπλοκή, και έστειλε ΚΑΥΤΟ μήνυμα για το κοντινό μέλλον της επιστροφής του.
Έπρεπε να συγκαλυφθούν και οι τελευταίες αποτυχίες και εγκληματικές ανοησίες και φοροεπιβαρύνσεις της συγκυβέρνησης των ‘’δωρητών’’ και των λαμογίων.
ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ 2010, ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου...
Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου... Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ...."τριγωνικές συναλλαγές".

Ανώνυμος είπε...

2.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΤΕ

[[Ο κ Ζορμπάς πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου-βρώμικου χρήματος, επιβεβαίωσε,
ότι με τα δομημένα ομόλογα παρήχθη μαύρο χρήμα το οποίο διοχετεύθηκε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.]]
=================================
Γι αυτό κ. Καραμανλή ΕΚΛΕΙΣΕΣ της βουλή?
Για να καλύψεις τους απατεώνες???

ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΑΑΑ!!!!!
ΥΓ.
Υπάρχουν ακόμη τόσες παράνομες εστίες που οδηγούν στον Κορυδαλλό, κάθε ένα που διασπάθισε δημόσιο χρήμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΚΟ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Μέχρι και τα γ@μήσια του Ζαχοπουλου πληρώναμε μέσω των Μ.Κ.Ο

«Εσείς 69 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια; Εμείς σας περάσαμε και
δώσαμε 62 εκατομμύρια, αλλά σε δύο χρόνια και μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου».
Με αυτά τα λόγια απάντησε σε διάδρομο της Βουλής το 2011 ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θόρυβο για τις ΜΚΟ.

Η γαλάζια απάντηση στο πράσινο πάρτι με τις ΜΚΟ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Αφορμή για το «διάλογο» των βουλευτών ήταν το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες (2011) ο (τότε) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας είχε ζητήσει τη διερεύνηση καταγγελιών για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ. Την έρευνα είχε αναλάβει ο σημερινός Οικονομικός Εισαγγελέας Π. Αθανασίου. Τα 62 εκατ. είχαν δοθεί σε 1.624 σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού το 2004 και το 2005...

Από τη δική του πλευρά, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής είχε αναλάβει να ερευνήσει πού κατέληξαν 9,3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βρεθεί στον προσωπικό λογαριασμό του (τότε) επικεφαλής της ΔΑΚΕ στο υπουργείο Πολιτισμού. Από αυτά είχαν άμεσα δικαιολογηθεί τα 300 χιλιάρικα και αναμένονταν δικαιολογητικά για τα υπόλοιπα.

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, αν και βρέθηκε υπό Ένορκη Εξέταση, και προήχθη και βγήκε στη σύνταξη.

Η «Γλαυκώπις Αθηνά»

Χθες έγινε γνωστό ότι οι τότε έρευνες κατέληξαν στο ΣΔΟΕ, το οποίο κάνει ιδιαίτερες έρευνες για αρκετές ΜΚΟ του υπουργείου Πολιτισμού και μεταξύ αυτών και για την οργάνωση «Γλαυκώπις Αθηνά», η οποία ενισχύθηκε με 3 εκατ. ευρώ.

Η ΜΚΟ αυτή σχετίζεται με τη συνδικαλιστική δράση των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.
Με τη συνδικαλιστική δράση σχετίζονταν και τα 9 εκατ., όπως είχαν πει και τότε. Από τη μία πλευρά στέλεχος της ΔΑΚΕ, από την άλλη στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ενώ τα στελέχη των δύο κομμάτων σφάζονταν σε άλλα... φόρα, στο υπουργείο Πολιτισμού υπήρχε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

Λίγο προτού κερδίσει τις εκλογές του 2004, ο Κώστας Καραμανλής εκφώνησε μια ομιλία στο Ζάππειο για τις ΜΚΟ και στις πρώτες σειρές κάθονταν οι Χρ. Ζαχόπουλος και Στ. Συρμόγλου.
Ο δεύτερος είναι ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Εργον Πολιτών», η οποία χρηματοδοτήθηκε εκείνα τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή με 9 εκατ. ευρώ.
Ο Ζαχόπουλος είναι γνωστός από το σκάνδαλο το οποίο παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή με την απόπειρα αυτοκτονίας. Σήμερα στην υπόθεση υπάρχει θεαματική ανατροπή που έμεινε κρυφή, καθώς τα δικόγραφα που πέτυχαν αυτή την ανατροπή μιλούσαν εμφαντικά για φαγοπότι με ΜΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγραφε η «Ε» το 2010
Για τον Στ. Συρμόγλου έγραφε (ρεπορτάζ, Βασιλικής Σιούτη) η «Ε» το 2010:
«...Διευθυντής του οργανισμού είναι ο Στέλιος Συρμόγλου. Πρόκειται για παράγοντα του νεοδημοκρατικού χώρου, που έχει υπάρξει στενός συνεργάτης της Εκκλησίας. Το 2004 οι πιέσεις για να τοποθετηθεί σε δημόσια θέση ο άνθρωπος "της Δεξιάς του Κυρίου" ήταν πολλές.
Του ανατέθηκε, λοιπόν, ο οργανισμός για τον εθελοντισμό -όπως αυτοπροσδιορίζεται-, ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το 2005 (ως υπουργός Πολιτισμού).
Τα βασικά ετήσια λειτουργικά έξοδά του, σύμφωνα με τον Στ. Συρμόγλου, είναι 1,3 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα καλύπτονται, λέει, από χορηγούς (Hellenic Aid, Αττικό Μετρό, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΟΤ κ.ά.). Σε αίτημα της "Κ.Ε." να παρουσιάσει τον οικονομικό απολογισμό του (δημόσιου) οργανισμού, ο διευθυντής του αρνήθηκε.

»Το "Εργο Πολιτών" στεγάζεται σε πολυτελή γραφεία στον Πύργο Αθηνών. Στο γραφείο του προέδρου, όπου οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με εγγλέζικες ταπισερί, υπάρχει μια πλούσια συλλογή από ξυλόγλυπτα, ένα τηλεσκόπιο (η θέα είναι εντυπωσιακή) κι ένας υγραντήρας με κουβανέζικα πούρα.
Ο οργανισμός με το διμελές δ.σ. διαθέτει στην υπηρεσία του προσωπικό που προσελήφθη εκτός ΑΣΕΠ και λίγους (πρώην) ημέτερους διανοούμενους, ενώ το έργο του όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει κυρίως κάποιες εκθέσεις φωτογραφίας, δεξιώσεις και ημερίδες, όπου πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος. Στο έργο του κρατικού φορέα περιλαμβάνεται και η έκδοση CD για τον εθελοντισμό της ηθοποιού (και συζύγου του διευθυντή) Γωγώς Αντζολετάκη...».

Η ΜΚΟ αυτή ιδρύθηκε με φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2005.

Στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή από τότε είχε διαπιστωθεί ότι ο Συρμόγλου αυτής της ΜΚΟ αμειβόταν από το 2005 μέχρι το 2009 με μισθό 9.500 ευρώ το μήνα. Από το 2010 ο μισθός έπεσε στις 5.800 το μήνα. Δηλαδή, μέχρι το 2009 είχε πάρει περίπου μισό εκατομμύριο σε μισθούς χώρια οι παραστάσεις σε συνεδριάσεις Δ.Σ. κ.λπ.

Τα «ροζ» βίντεο
Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Ζαχόπουλος είχε παρουσιάσει εαυτόν ως εκβιαζόμενο σφοδρά με τη διαβόητη υπόθεση Τσέκου και το ροζ βίντεο από τις προσωπικές τους στιγμές.
Όμως ο στενός συνεργάτης του και στέλεχος του τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. τσοντοσκηνοθέτης Γιώργος Μυλωνάς είχε κυκλοφορήσει πριν από την παραίτηση-απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου ένα βιβλίο το οποίο ήταν κωδικοποιημένη μεν, καθαρή δε φωτογραφική περιγραφή της πορείας Ζαχόπουλου.
Στο βιβλίο αυτό τα γεγονότα ξέφευγαν πολύ από το ροζ και περιέγραφαν παιχνίδια εξουσίας σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κ.λπ.
Τότε η πλευρά Ζαχόπουλου είχε εμφανισθεί ως εκβιαζόμενη από την Τσέκου και δύο δικηγόρους φίλους της.

Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η «Ε» είναι η πλήρης αντιστροφή στις δικαστικές αίθουσες και αυτή η αντιστροφή έμεινε στο σκοτάδι.
Ο υποτιθέμενος εκβιαστής δικηγόρος Η.Κ., αφού δικαιώθηκε από τις κατηγορίες με αγωγή πήρε 90.000 ευρώ ως αποζημίωση από τον Ζαχόπουλο.
Στη Δικαιοσύνη για αποζημίωση κατέφυγε και η Εύη Τσέκου και για το διάστημα που κρατήθηκε στις φυλακές και για όσα την κατηγόρησαν, καθώς και εκείνη απηλλάγη από κάθε κατηγορία...