Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

H μαγική λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το ότι η Δημοκρατία κρύβει κάτι το μαγικό, φαίνεται από το ότι παντού στον κόσμο λένε πως έχουν Δημοκρατία, κι όμως πουθενά δεν υπάρχει!  Τα μουσουλμανικα κράτη αυτο-ονομάζονται Δημοκρατίες, η Λαϊκη Δημοκρατία της Κίνας, Η Σοβιετική Ενωση ήταν ένωση Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, ο Χότζα στην Αλβανία είχε Δημοκρατία, και στην Κούβα επίσης ο Κάστρο. Μα και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ήταν 'Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας'.  Αλλά και τα σημερινά -κάπως- Δημοκρατικά Κράτη: Ευρώπη, ΗΠΑ, Κανδάς, Ιαπωνία,κλπ, κι αυτά αυτοονομάζονται Δημοκρατίες ενώ έχουν ένα μικρό μόνο ποσοστό Δημοκρατίας, αφού κάνουν εκλογες κάθε 4 ή 5 χρόνια, αφού έχουν ακόμα Βασιλιάδες, Πολιτικά κόμματα, κι αφού υπάρχει τεράστια διαφορά πλούσιων και φτωχών.  

    Απόλυτη και Άμεση Δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά, ούτε και στην Αρχαία Αθήνα του Περικλή υπήρχε. Ας μην ξεχνάμε πως δεν ψήφιζαν οι γυναίκες, ούτε οι εργάτες (δούλοι). Υπήρχε όμως ένα μεγάλο ποσοστό Δημοκρατίας , ας πούμε 70%-80%.  Υστερα από την παρακμή της Αρχαίας Ελληνικής πόλης-Κράτους, εξέλιπε και η Δημοκρατία παγκοσμίως, και προσπαθεί στις μέρες μας να ξαναγεννηθεί. Ολοι ξέρουμε πως στην Ελβετία γίνονται στα διάφροα καντόνια συχνά Δημοψηφίσματα του λαού, κάθε βδομάδα!. Αλλά και σε πολλές πολιτείες της Αμερικής γίνονται συχνά δημοψηφίσματα και εκλέγουν οι ίδιοι οι πολίτες τον Δικαστή, τον Σερίφη, κλπ. Λίγοι γνωρίζουν πως ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Καποδίστριας, ήταν αυτός που οργάνωσε την Δημοκρατία στην Ελβετία και οι Ελβετοί τον έχουν σαν μέγα ευεργέτη. Ο Καποδίστριας που τον σκότωσαν οι θερμόαιμοι Ελληνες...     Αλλά και η μυρουδιά δημοκρατίας που υπάρχει στην Αμερική, κι αυτή έχει ελληνικό άρωμα.
     Δημοκρατία σημαίνει, να κρατεί ο Δήμος, να επικρατεί ο πολύς λαός, όχι οι ολίγοι, όχι οι πλούσιοι ,οι ευγενείς, οι βασιλιάδες, όχι να κυβερνούν οι ολίγοι.
  Στις μέρες έχουμε μια τεράστια άνθηση της τεχνολογίας και της πληροφόρησης με το internet  και τα άλλα μέσα. Οι λαοί ζητούν να αυτονομηθούν από την κεντρική εξουσία, τα Αραβικά κράτη βρίσκονται στην 'άνοιξή' τους και ζητούν κι αυτά δημοκρατία, οι θρησκείες περιορίζονται παγκοσμίως, υπάρχει τεράστια προσωπική ελευθερία σε ερωτικά και άλλα θέματα, και όλα αυτά στρώνουν το έδαφος και καλλιεργούν τη γη όπου θα φυτρώσει και θα αναπτυχθεί το ευαίσθητο και αειθαλές φυτό της Δημοκρατίας.
Στις μέρες μας η Δημοκρατία θα γίνεται με συνεχή δημοφησίσματα που θα κάνουν οι πολίτες μέσω υπολογιστών  και κινητών τηλεφώνων. Πρέπει όμως να εκπαιδευτούμε στο να ψηφίζουμε με ευθύνη, να ψηφίζουμε σωστά και όχι με το πρόσκαιρο ατομικό μας συμφέρον. Πρέπει να μάθουμε να έχουμε άποψη για όσο το δυνατό περισσότερα θέματα, πρέπει να κάνουμε μαθήματα Αμεσης Δημοκρατίας.
  Η Δημοκρατία γεννήθηκε στα καφενεία της αρχαίας Ελλάδας! Φαίνεται υπερβολικό μα είναι αλήθεια. Και τότε υπήρχαν καφενεία, τόποι συναθροίσεως του λαού όπου συζητούσαν για τα θέματα της πολιτείας, και για πιό σοβαρά θέματα έπαιρναν τις αποφάσεις στην εκκλησία του Δήμου, στα θέατρα της εποχής.
  Η Δημοκρατία ωφείλει να  ξαναγεννηθεί στις μέρες μας, πάλι στην Ελλάδα, και πάλι στα μοντέρνα καφενεία, στα KAFE  ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !  Διαμορφώνεις έναν χώρο σε θεατρικό ώστε όλοι να βλέπονται μεταξύ τους, υπάρχει η γραμματεία, ένας που δίνει το λόγο εναλλάξ στους πολίτες, μαθαίνουν όλοι να μιλούν λίγο, 1-2 λεπτά, υπάρχει μια κλεψύδρα γι αυτό το σκοπό, μιλούν ευγενικά και εντός θέματος, κάθε τόσο γίνονται ψηφίσματα, ο καθένας μπορεί να θέσει ένα θέμα προς ψήφιση, εξασκούνται στο πότε -σπάνια- να ασκούν το veto, κλπ. κλπ.
  Υπάρχουν βιβλία, εφημερίνες και περιοδικά. Υπαρχει και μουσική για τις άλλες ώρες, εκτός της 'άμεσης Δημοκρατίας'  Και  υπάρχει ένα καφεδάκι, κι ένα ποτηράκι κρασάκι. Δεν χρειάζονται μικρόφωνα και μεγάφωνα.
   Αυτό είναι το Καφέ Αμεσης Δημοκρατίας, μια ιδέα με πολύ μέλλον. Σε λιγο καιρο, τέτοια kafe, θα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Ας ξανα-ξεκινήσουμε εμείς στην Ελλάδα, το πετυχημένο αυτό πείραμα. Η Ελλάδα δεν έχει μόνο θάλασσα, ήλιο,μουσεία, θέατρα, αγροτικά προϊόντα, μουσακά και σουβλάκι και συρτάκι. Το 'βαρύ πυροβολικό' είναι η Δημοκρατία στην πράξη, η εναλλαγή του λόγου, τα ψηφίσματα. Θα εκπαιδεύουμε όλους τους τουρίστες στην άμεση Δημοκρατία, ώστε γυρίζοντας στη χώρα τους να την εφαρμόσουν κι εκεί... Το οφείλουμε σε όλους τους κατατρεγμένους και όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου που υποφέρουν απο την τυραννία του κράτους όπου ζούν. Το οφείλουμε στο 1.5 δισεκκατομμύριο Κινέζους που δουλεύουν ολημερίς για να έχουμε εμείς 'τζάμπα' όσα παράγουν. Και έχουμε ευθύνη να φέρουμε την άμεση Δημοκρατία ακόμα και στις Μουσουλμανικές  χώρες για να ελευθερώσουμε εκατομμύρια γυναικών που υποφέρουν από τους άγριους απολίτιστους φανατισμένους θρησκευόμενους άντρες τους...
   Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !!!!!!!


Η μία μετά την άλλη οι άθλιες συκοφαντίες ,ψευδολογίες, φασιστορουφιανιές, υπονομεύσεις , κατέπεσαν παρασύροντας στο δρόμο προς τον υπόνομο και όλους τους ’’εμπνευστές τους’’. Εξ άλλου πόσο θα μπορούσε να διατηρηθεί μια τέτοια αθλιότητα, όταν σήμερα τίποτα δεν μένει κρυφό; Πίστεψαν ότι οι Έλληνες πατριώτες είναι τόσο λίγοι, ή και τόσο αφελείς;
Πόσο θα μπορούσαν οι ύαινες της διαπλοκής και της διαφθοράς με τα φερέφωνα τους, να παραπληροφορούν το λαό μας, ώστε να μη φαίνονται οι πληγές που άνοιξαν στην δόλια πατρίδα μας;
Τρία χρόνια παρακολουθεί ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ τους πολιτικάντηδες να σκυλιάζουν από το κακό τους, θεωρώντας ότι ‘’για όλα φταίει ο Γιώργος’’!

Όμως ο Γιώργος κράτησε, άντεξε, πίστεψε, αγωνίστηκε, δικαιώνεται. Ο λαός μας συγκινημένος σκέπτεται ότι όλο αυτό τον καιρό, ο μόνος άνθρωπος που κρατούσε ψηλά την Ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο, ήταν ο Γιώργος. Ήταν ο μόνος που έλεγε ‘’ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ’’ !!! Είναι λαός, με παρελθόν και μέλλον και του αξίζει μια ευκαιρία, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να αγωνισθεί για μια σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη και επιβίωση.

Και ο λαός είδε με τα μάτια του την αγωνία, τον αγώνα και την υπονόμευση από τους ντόπιους και ξένους…Σαμαράδες. Πείστηκε πλέον, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, και μπορεί και θέλει να βοηθήσει με όλο το κύρος του για την ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ελπίδων μας. Είναι ο μόνος που όλο αυτό το διάστημα, συμπαραστάθηκε και αγωνίστηκε να μην πτωχεύσουμε.
Να σταθούμε στα πόδια μας. Σήμερα είναι ο μόνος που μπορεί να μας κοιτάξει στα μάτια με θάρρος και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ!!! και να μας πεί: Εμπρός, να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε . Εμπρός για μια νέα αρχή με ευνομία και ισονομία.

Και ο λαός μας κατάλαβε και ένιωσε την ΑΛΗΘΕΙΑ!
Και φέρνει πίσω το Γιώργο Παπανδρέου ο προδομένος λαός, ο ακούραστος δημοκρατικός μας λαός. Αυτός που έγραψε μυριάδες σελίδες δόξας, προόδου, πολιτισμού, σεβασμού και αγάπης. Αυτός ο λαός που ξέρει τη δύναμη της μόρφωσης, που αγωνίζεται να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά του, ώστε να διατηρήσουμε τη φλόγα της Ελληνικής φυλής άσβεστη, για να γεμίζει τις ψυχές μας και να ‘’μπολιάζει’’ τις ερχόμενες γενιές μας.

Και είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ! που μπορούμε να προσφέρουμε στον άνθρωπο που έδωσε τα πάντα και δεν υπολόγισε ούτε πολιτικό αλλά ούτε και ανθρωποβόρο κόστος προκειμένου να σωθεί η πατρίδα μας.
Του το χρωστάμε άλλωστε αλλά και αυτός μας χρωστάει.
Μας χρωστάει την αλήθεια με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Πρέπει να ακούσουμε τα συμβάντα την ώρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

kaneis είπε...

Ισως, αλλα η μαγικη λεξη ειναι "σουπερκαλιφραντζιλιστικεσπιραλιντοζο"....