Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της "Κοινωνίας Πρώτα" για την τροπολογία που αφορά στα ΜΜΕ



                    Ένα νομοσχέδιο «φύλλο συκής»
ή πως βιάζεται «νομότυπα» η κοινοβουλευτική δημοκρατία

Προεκλογικό δώρο στα κυρίαρχα ΜΜΕ κρύβεται πίσω από το «φύλλο συκής» του Σχεδίου Νόμου για την δωρεά στο ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων. Το Σχέδιο Νόμου που αφορά στη δωρεά είναι μόλις 7 σελίδες, ενώ η επίμαχη τροπολογία έχει τριπλάσιο μέγεθος, 22 σελίδων και κατατέθηκε εκπρόθεσμα στο νομοθετικό τμήμα της Βουλής, χωρίς καν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή!


Τι  προβλέπει μεταξύ άλλων η επίμαχη τροπολογία; Συγχωνεύσεις στο χώρο των ΜΜΕ με σκοπό τη δημιουργία ολιγοπωλίων, που στην ουσία θα περιορίζουν ακόμη περισσότερο την πολυφωνία στο χώρο της ενημέρωσης. Ασφυκτικό πλαίσιο για μικρά ΜΜΕ, ιδιαίτερα για τα περιφερειακά. Διευκόλυνση για το κούρεμα των χρεών μεγάλων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, σε μια εποχή που η ρευστότητα των τραπεζών για τη ραχοκοκαλιά την Ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι  εντελώς ανύπαρκτη.

Η κυβέρνηση πλέον παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής κοινοβουλευτικής λειτουργίας.   Όπως αποδεικνύεται, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής δεν συνδεόταν μόνο με την αποφυγή της συζήτησης στην Ολομέλεια της υπόθεσης Μπαλτάκου, αλλά και με την ψήφιση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, των αιγιαλών και των δασών, καθώς και του νέου πολυνομοσχεδίου, από μια μικρή μειοψηφία βουλευτών, εν μέσω θερινή ραστώνης.

Είναι προφανές ότι ήρθε η ώρα να μπει τέλος στον εμπαιγμό και οι εκλογές αναδεικνύονται πλέον ως η μόνη ελπίδα σωτηρία για τη χώρα και τους πολίτες της.

Αθήνα, 5 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: