Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Απείλησε τον Γιώργο Παπανδρέου ο Κώστας Λαλιώτης...

..με παραίτηση από τη θέση του Προέδρου στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.
Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα
Για πρώτη φορά βρέθηκε κάποιος να πει ΟΧΙ στον Γιώργο Παπανδρέου κι αυτός ήταν ο Κώστας Λαλιώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, που διοργανώνει αύριο εκδήλωση 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. 
Η απειλή της παραίτησης αφορούσε την επιμονή της οικογένειας του Γιώργου Παπανδρέου να είναι ομιλητής στην αυριανή εκδήλωση και ο Άλεξ Ράντος μέλος του Δ.Σ. στο ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Μια νέα σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, μιας και οι σοβαρές υποχρεώσεις του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, δεν του επέτρεψαν να είναι αύριο παρών και να απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην εκδήλωση.
 
Μήπως ο Κώστας Λαλιώτης, που ως πρόεδρος του Ιδρύματος συμμετέχει -έστω σιωπηλά- σ' αυτό τον εξευτελισμό του ηγέτη που άλλαξε την πατρίδα μας, νομίζει ότι δεν καταγράφεται;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... να συγκυβερνάει, ως συνισταμένη, με τη δεξιά;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... να παραχωρήσει Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία σε τρόικα;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... να δεχόταν εντολές από την όποια Μέρκελ;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... να γίνει υπάλληλος των τραπεζιτών;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... να σιωπήσει (όπως ο ΓΑΠ) μπροστά στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα;

Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... Θα μπορούσε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου... ατελείωτα θα μπορούσε...

Κι αυτοί μπορούν, χωρίς να ντρέπονται!
 
Μόνον ο Στέφανος Τζουμάκας, από την ιστορική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόλμησε με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο να αρνηθεί τη συμμετοχή στον δημόσιο εξευτελισμό του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κινήματος που άλλαξε την ιστορία της Ελλάδας. Κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Αν ζούσε σήμερα ο λαϊκός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, πέρα από το ότι θα τους είχε θέσει εκτός Κινήματος, θα αναρωτιόταν: “Καλά, δεν φοράνε σώβρακα, αλλά ροζ στριγκάκια;”!





Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]]
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ????

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???

Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’

Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα??? Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ουσιαστικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης
ψήφισε ΟΧΙ στο κατάπτυστο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε τις τράπεζες, κάνοντας περήφανους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σοσιαλιστές και δημοκράτες σε όλη την επικράτεια και στέλνοντας το μήνυμα πως η συνείδηση της παράταξης είναι ζωντανή και στέκεται με αξιοπρέπεια και ήθος απέναντι στις αρχές και τις αξίες της!
Ο αγώνας είναι μεγάλος και δύσκολος όπως πάντα, όμως δίνεται ήδη σε διάφορα μέτωπα κι όσο περνάει ο καιρός θα δίνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και πάθος. Η ώρα άλλωστε απαλλαγής του προοδευτικού κόσμου από τα διαχειριστικά του σκουπίδια, τα υποταγμένα όχι μόνο στον ακροδεξιό κυβερνητικό κατήφορο αλλά και σε διάφορες μορφές και εκφράσεις συμφερόντων. πλησιάζει όλο και περισσότερο. Λίγα τα ψωμιά τους, μεγάλη όμως η ευθύνη μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ….ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ…!
Εσύ όμως φίλε Έλληνα , ψήφισες δεξιά και ..αριστερά και έριξες τον Παπανδρέου. Τώρα γιατί καταριέσαι, υποφέρεις και απελπίζεσαι?
Δεν τον πίστεψες που σου έλεγε ότι με 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, θα μηδενίσει σε δύο χρόνια το έλλειμμα (15%)???
Ήθελες να πληρώσεις πολύ περισσότερα γι αυτό ψήφισες Σαμαρά και Τσίπρα?
Ήθελες να τιμωρήσεις τον Παπανδρέου γιατί ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μας είπε την αλήθεια?
Πίστεψες τους συκοφάντες που σε παραπληροφόρησαν, ΄Η φοβήθηκες τον Παπανδρέου (μη σου πάρει την κατσίκα), όπως λέγανε και για τον Ανδρέα?
Γνώριζες ότι η ΔΕΞΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το χρέος από το 2005-2009, και ξαναψήφισες δεξιά?
Γνώριζες ποιος ήταν ο Σαμαράς και ξαναψήφισες δεξιά και Σαμαρά?
‘’Ακουσες ’’ για… κάποιον ΤΣΙΠΡΑ και τον ψήφισες μόνο και μόνο να τιμωρήσεις τον Παπανδρέου, που ψήφισε τόσους νόμους για τους φοροφυγάδες και τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ?
Τελικά : ποιος σου ΦΤΑΙΕΙ ??? ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ !!!
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ…ΚΛΑΙΣ ? ΣΥ δεν είσαι που έβριζες και έκαιγες ΧΘΕΣ???
ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ…ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Η Ελλάδα του σήμερα δεν ‘’έχει τη δύναμη’’ να πιστέψει στο αύριο. Το αύριο που υπόσχονται οι ‘’ΝΕΟ89ρηδες,Σαμαράς και Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Όλοι οι Έλληνες κάηκαν από τα ψέμματα της αντιπολίτευσης των ανθρώπων του 2010-2011 που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.
Ποιος πιστεύει τον Αντώνη? Κανείς ! Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα ? Κανείς !
Ποιος σιχαίνεται και αηδιάζει με τον Βαγγέλη? ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Ποιος γελάει με τον Πάνο?? Όλη η Ελλάδα!
Ποιος μισεί και οργίζεται με τους χρυσοδολοφόνους ? ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !
Είναι όλα αυτά που είχαμε, όταν έγιναν οι εκλογές του 2009 και μας τα ‘’σκότωσαν».
Μας σκότωσαν τα όνειρα και την ελπίδα οι δολοφόνοι της ευτυχίας μας.
Ύστερα ήλθαν οι βάρβαροι του Αντώνη, του Αλέξη και λοιποί ηλίθιοι και πολιτικά απροσάρμοστοι.

Ανώνυμος είπε...

Η έντονη κριτική και η χλευαστική διάθεση

σε κάθε του κίνηση από μερίδα «δημοσιογράφων» αποδεικνύει την ανάγκη να υποβαθμίσουν τον δυναμισμό ενός πολιτικού που βρίσκεται έξω από τα δικά τους μέτρα και σταθμά.
Δεν μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό ότι τόλμησε να πει να την αλήθεια, ότι υπάρχει διαφθορά στην χώρα, ότι μας ξύπνησε από τον πλασματικό παράδεισο που ζούσαμε. Αντίθετα, με ευκολία καλύπτεται η δυσωδία που αναδύεται από τα σκάνδαλα των νεοδημοκρατών βουλευτών, και αναβαθμίζεται η κάθε «δήλωση» που εκφέρει ο Βούδας της πολιτικής μας ζωής, ο Κώστας Καραμανλής, ο όποιος με την κυβέρνηση του είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ή έχουν όλοι επιλεκτική αμνησία και δεν θυμούνται ότι επί θητείας Αλογοσκούφη είχαμε τεθεί υπό επιτήρηση και μετά η «ελληνική οικονομία ήταν θωρακισμένη»;

Αλλά, η αλήθεια δεν είναι εύπεπτη και δεν γίνεται αποδεκτή. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι με την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς δεν θα χρειάζονταν να ληφθούν μέτρα, λοιδορούν ακόμα το «λεφτά υπάρχουν».

Ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν έγινε ποτέ κατανοητό πως για να «ξεφύγει» από την πιεστική πραγματικότητα προτιμούσε να κάνει κανό από να τρώει ή ξεσπά σε συνεργάτες, οικογένεια.

Τελικά, η αλήθεια, η αντικειμενική παρουσίαση των πραγμάτων, η διαφορετικότητα στην πολιτική και στη δυσανεκτική ελληνική κοινωνία είναι αμάρτημα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ,
ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που καταπολεμήθηκε και υπονομεύθηκε τόσο σκληρά και τόσο βρόμικα, όταν τόλμησε να "αγγίξει" πραγματικά τη διαφθορά, όταν τόλμησε να πράξει το καθήκον του, τόσο από τους διαπλεκόμενους όσο και από μνηστήρες της πολυθρόνας του. Και πράγματι κάνει εντύπωση, που βρέθηκαν όλοι οι..αυθόρμητοι και όλοι οι..αγανακτισμένοι "φτωχοί", μόλις διέταξε να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών. Μόλις "έπιασε" τους ..κολωνακιώτες "εφαψίες " της εφορείας. Μόλις μάθαμε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που δηλώνουν ...300-500 ευρώ το μήνα όταν για ενοίκιο του γραφείου τους θέλουν τουλάχιστον ..1500 Ευρώ το μήνα, έγινε πολιτικός «σεισμός»;
*Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι οι επαναστάτες του ..καναπέ;
*Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι λάθρα διαβιούντες;
*Πως "ξαφνικά" έκλεισαν οι τραπεζικοί κρουνοί του διεθνούς δανειοληπτικού κατεστημένου;
*Πως μέσα σε ένα μήνα άδειασε η Ελλάδα από..Ευρώ; Που ήταν αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα είχαν και γιατί τα "έβγαλαν " στο εξωτερικό; ΄Ηταν μαύρα και φοβήθηκαν; ΄Η ήταν ..άσπρα και έπεσαν οι μάσκες της πατριδοκαπηλίας;
*Πως ξαφνικά όλοι οι ..Ελληνάρες αγόρασαν σημαίες κομματικής "ευκαιρίας";
*Πως επετεύχθη το πολιτικό ,,θαύμα του ‘’Λαζάρου’’ Σαμαρά;
*Πως οι.. Ελληναράδες έγιναν τόσο επιλήσμονες; Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η κουτάλα και όχι τα πρόσωπα ή η "χώρα" η "το μέρος" , γιατί η λέξη πατρίδα ..απεσύρθη από το λεξιλόγιο των.. ελληναράδων .
*Είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να γνωρίζει την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση και να μη το ξέρουν ο Καραμανλής και ο..Σαμαράς;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!
Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..
Γράφει ο Ν Βράχος
Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν τους φοροκλέπτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, τον πρωθυπουργό του 43% Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τις αλλαγές εκείνες, που θα χρειαζόταν η χώρα, στις γραμμές της διαφάνειας, της ισότιμης φοροδοτικής ικανότητας και του μελλοντικού εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και απόδοσης, ώστε στο μέλλον να μη ξαναβρεθεί στη σημερινή δύσκολη θέση.
Έτσι λόγου χάρη ψηφίστηκαν νόμοι με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε για κάθε παράνομη, ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή το πελατειακό κράτος και μικροπολιτική;
Για κάθε δαπάνη έργων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποχρεωτικά ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!
΄Ετσι , ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα του, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
Ο Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο νωρίτερα το 2010,
με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ανώνυμος είπε...

«Τιμή μου να με στοχοποιούν ακροδεξιοί και ναζί»

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων -με την στήριξη της Χρυσής Αυγής- να στηθεί κάλπη και για τον ίδιο, με αντικείμενο το αν θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

Στην ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι τιμή του να τον στοχοποιούν ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν συκοφάντες, ενώ συμπληρώνει: «Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου, που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια».

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στη δημαγωγία και δεν θα πάψει να αγωνίζεται «για τη Δημοκρατία και τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.

Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.

Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ.

Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.

Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.

Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».