Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση 17 Σεπτεμβρίου, " Αριστερά - Κεντροαριστερά: Ποια σχέση;"

Πολιτικό Φόρουμ:
«Αριστερά - Κεντροαριστερά: Ποια σχέση;»
Μια εκδήλωση της «Κοινωνίας Πρώτα»
Η χώρα για να βγει από την κρίση χρειάζεται μια νέα πολιτική, κοινωνικής σωτηρίας, η οποία θα γίνει πράξη με την ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Θεωρούμε ότι ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντροαριστερός» έχει ως φυσικό σύμμαχο την Αριστερά και προφανώς έχει θέση στην συμμαχία για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Τρόικας και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Είναι όμως αυτονόητο ότι σ' αυτή τη συμμαχία δεν έχουν θέση πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «κεντροαριστερά», αλλά στην πράξη έχουν προσδεθεί στο άρμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καταστροφικών για την κοινωνία και για τη χώρα.

Στο Φόρουμ θα εκφραστούν φορείς και προσωπικότητες για την προοπτική μιας ευρείας συμμαχίας προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Εξάλεπτες εισηγήσεις θα κάνουν οι παρακάτω:

Δημήτρης Βίτσας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Πανούσης (βουλευτής ΔΗΜΑΡ), Μίμης Ανδρουλάκης (ανεξάρτητος βουλευτής), Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής), Μάρκος Μπόλαρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Θόδωρος Παραστατίδης (βουλευτής Κοινωνία Πρώτα). Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής), Θεοδώρα Τζάκρη (ανεξάρτητος βουλευτής), Αριστείδης Καλουτσάκης (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC Ελλάδα), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Δημήτρης Σακελλάρης (Νέοι Σοσιαλιστές), Νίκος Τόσκας (ΠΡΑΤΤΩ), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι),

 

Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής της Κοινωνίας Πρώτα,  Οδυσσέας Βουδούρης.

 

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, 19:00 μμ

POLIS ART CAFE

(Πεσματζόγλου 5, πάνω από τη Στοά του Βιβλίου).

 

 

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2014

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγωνίζονται σήμερα με νύχια και με δόντια, Αντώνης και Αλέξης,
να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και τις ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου, εκείνης της εποχής ,που με την πρώτη εφαρμογή τους ,έριξαν το έλλειμμα κατά 5% του ΑΕΠ. Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, που όλοι μαζί ‘’τακίμιασαν’’ σαν μωρές πόρνες, για να τον διώξουν και να αναλάβουν εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89’ . Σήμερα η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου, και επικίνδυνα ισορροπεί πάνω στο πεινασμένο στομάχι των συνταξιούχων , των μισθωτών και των νέων κάθε ηλικίας και κάθε μόρφωσης που αγωνιούν με απελπισία για το αύριο..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να σε ψηφίσουμε κ Τσίπρα?
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζητά να τον ψηφίσουμε, να τον εμπιστευθούμε. Όμως απλά τον ρωτάμε και περιμένουμε ίσως να απαντήσει:
Γιατί να σε ψηφίσουμε κ. Τσίπρα?
Ξέρουμε τι θα περιμένουμε από σένα και τις λαιστρυγόνες σου?
Ποιο είναι το πρόγραμμά σου, πάνω στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε? Έχεις βρεί εναλλακτική πηγή και τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να μειώσουμε ΄η και να εξαφανίσουμε το χρέος? Αν έχεις πες μας.
Τι σκοπεύεις να κάνεις με τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ?
Υπάρχει κάποιος τρόπος, μαγικός ή μη, που θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν βιομηχανίες, θα βγάλουν κέρδη, θα πληρώσουν εφορία, θα πληρώσουν ΦΠΑ, και θα προσλάβουν όλους αυτούς τους άνεργους που τους υπόσχεσαι εργασία, όπως υποσχόταν κι ο Σαμαράς, ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είχε κλείσει το κεφάλαιο ανεργία και θα είχε κάνει και πεντακόσιες (500.000) χιλάδες ΝΕΕΣ προσλήψεις εργαζομένων.
Κύριε Τσίπρα, λυπάμαι που το γράφω, αλλά από πολιτική έχεις ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!! Τόλμησες να μας προσβάλλεις και να μας προκαλέσεις τόσο άθλια και τόσο ΗΛΙΘΙΑ με την παρουσία σου και μόνο δίπλα στον Καμμένο?
Και έχεις έστω και παραμικρή ελπίδα κατά νου ή πιθανότητα, ότι θα βρεθεί κάποιος σοβαρός οικογενειάρχης, επαγγελματίας, υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο κάποιος ιδεολόγος ότι θα σε ψηφίσει?
Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και ζητάς την ψήφο μας?
Σε ποιούς ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και τι τους υπόσχεσαι?
Σε ποιους Ευρωπαίους συμμάχους απευθύνεσαι και τι τους υπόσχεσαι ότι θα κάνεις?
Κύριε Τσίπρα,
Πιστεύω ακράδαντα, ότι ήσουν για όσο καιρό θα παραμείνεις στην ηγεσία του Σύριζα, η πιο ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για τον Σαμαρά και την επάρατη δεξιά που τον έφερε στην εξουσία.
Και το τελευταίο: ‘’Τόλμησες’’ βρέ ασχημονούντα νεανία, να ποδηγετήσεις την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?
‘’ Τόλμησες’’ να μιλήσεις για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! για το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες η γαϊδουροουρά του Καμμένου?
Και ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης και προοπτικής? Για ποιον, για σένα, τον Παπαδημούλη, το Λαφαζάνη, ή για την Ζωή ‘’εν τάφω’’ ?.....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολυ χαμηλά επιτόκια
.Στις 29/2/2012 δηλωνατε στο real fm .

Ο κ.Χριστοφιας όμως κατάφερε να δανειστεί απο την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρω και να μην μπει στο ΔΝΤκαι να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση .....και συνεχίζετε λέγοντας ......η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
Δεν το έκανε όμως γιατί οκ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιουσε προειλημμενες αποφάσεις ....

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριαζατε τις ψυχές των ανθρώπων;


Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αν απλά καθίσουμε να σκεφτούμε: με τι τρόπους θα μπορούσαν να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν οι μέχρι χθές ‘’αιματοβαμμένοι’’ πολιτικοί αντίπαλοι, Αλέξης, Πάνος, χρυσοφονιάδες και σημερινοί ‘’σύμμαχοι’’ και υποψήφιοι συγκυβερνήτες?
Με τι τρόπο θα λύσουν το θέμα της ανεργίας, της αναδημιουργίας παραγωγικής υποδομής και δραστηριότητας, χρηματοπιστωτικής πολιτικής και απορρόφησης τόσων πτυχιούχων ώστε να ‘’καλύψουν’’ τουλάχιστον μέρος των όσων υπόσχονται?
ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αν (?) προτείνει κάτι ο Αλέξης θα συμφωνήσουν οι..συνιστώσες?
Αν(?) προτείνει κάτι ,κατά τύχη ο αγράμματος Πάνος, θα συμφωνήσει ο..Τέρενς?
Αν(?} προτείνει κάτι ο Ηλίας για ολική αποτρίχωση , θα συμφωνήσει η…Ελένη και κάθε Ελένη της ιστορίας των Ελλήνων ..πονεμένη?
Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα ετερόκλητα και ιδεολογικά ανύπαρκτα στοιχεία που χρόνια τώρα τα χωρίζει ποτάμι αίματος και σοροί οστών???
ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ποιος θα συνεργαστεί για να λυθούν τα προβλήματα των Ελλήνων? Ο πανηλίθιος Τέρενς με τον εγκληματία Λαγό? ΄Η , ο αγράμματος Πάνος με τον ‘’στρατηγικό’’ ιδιωτικοεπενδυτή Στρατούλη?
Για ποιο θέμα θα συζητήσει ο Αλέξης του λογικά εκπεφρασμένου 3% και της περιορισμένης πνευματικής καλλιέργειας και εμπειρίας, με τον Πάνο, το αδηφάγο πολιτικό τέρας της συκοφαντίας, της ψευτιάς και της δικομανίας?
Που θα βρούν τα χρήματα, αφού ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ !!! από τους Έλληνες, δεν θα τους εμπιστευθεί ούτε ..ένα ευρώ ?
ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τι χρήματα, θα αντικαταστήσουν τους ανθρωποκτόνους νόμους του Σαμαρά, με όλα όσα ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπόσχονται? Κι αφού ο Σαμαράς με τόσες αιματηρές ‘’αρπαγές’’ και δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, οι αντιμνημονιακοί που θα βρούν τα λεφτά, τις ιδέες, τη διάθεση να συνομιλήσουν για ΤΟΣΑ θέματα που τους χωρίζουν και να αποφασίσουν τι προγράμματα θα εφαρμόσουν αφού σε τίποτε δεν συμφωνούν μεταξύ τους???
Φαντάζεται κανείς, πόσο διαφορετική, πόσο πιο ανώδυνη, θα ήταν η πορεία της Ελληνικής οικονομίας και πόσο πιο ευτυχισμένη θα ήταν κάθε Ελληνική οικογένεια, αν όλοι η αντιπολίτευση τότε, συσστρατευόταν γύρω από το Γιώργο Παπανδρέου ΄η, γύρω από όποιον πρωθυπουργό κοινής εμπιστοσύνης, χωρίς προσφυγές σε εκλογές και ΣΚΟΠΙΜΕΣ ‘’αιματοχυσίες’’?
Θα εκτιμήσουν άραγε οι Έλληνες πόσο ΔΙΚΙΟ είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και πόσο καλλίτερα θα είμαστε σήμερα ?