Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογισμός του Φόρουμ διαλόγου «Αριστερά-κεντροαριστερά: ποια σχέση;»

Εμφάνιση Κ. Αρβανίτης, Οδ. Βουδούρης, Δ. Βίτσας στο Φόρουμ Διαλόγου της Κοινωνίας Πρώτα.jpgMε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου το φόρουμ διαλόγου, που διοργάνωσε η «Κοινωνία Πρώτα», με θέμα «Αριστερά-Κεντροαριστερά: ποια σχέση; ». Την εκδήλωση συντόνισαν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης. Τη συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης (Κοινωνία Πρώτα) και πήραν μέρος εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και ανεξάρτητες προσωπικότητες: Δημήτρης Βίτσας (Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία),
Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Θάνος Κοντάργυρης (ΑΤΤΑC Ελλάδα), Θανάσης Οικονόμου (πρ. Βουλευτής Ιωαννίνων, Κεντρική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ), Σταμάτης Μαλέλης (δημοσιογράφος, Κεντρική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ), Μαρία Θεοχάρη (πρ. Βουλευτής Καρδίτσας) κα. Η συζήτηση αναμεταδόθηκε ζωντανά από το www.stokokkino.gr και από το www.tvxs.gr.

Εμφάνιση Θανάσης Οικονόμου στο Φόρουμ Διαλόγου της Κοινωνίας Πρώτα.jpgΣτην κατάμεστη αίθουσα του Polis Café οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τις απόψεις τους για τον ορισμό και τον ρόλο της Κεντροαριστεράς στην σημερινή πολιτική συγκυρία. Μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφάνηκαν ισχυρά σημεία σύγκλησης όσο αφορά την απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής και την συμμετοχή σε αυτή υποτιθέμενων «κεντροαριστερών» δυνάμεων. Αναπτύχθηκαν προτάσεις, οι οποίες σκιαγραφούν σημαντικά κοινά πεδία. Ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος, καθώς και το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη τη διάρκεια του πολύωρου φόρουμ, συμβάλουν στην προοπτική σχηματισμού μιας ευρύτερης συμμαχίας προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων.

Ακόμα και η ακύρωση της επίσημης συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ, μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης, με την επίκληση ότι κάποια δημοσιεύματα του πρωινού τύπου «αλλοίωσαν το χαρακτήρα του φόρουμ», αποτελεί μια έμμεση συμβολή στο διάλογο. Αναδεικνύει πράγματι την ταλάντευση στην οποία βρίσκονται σήμερα ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, όσο αφορά στη θέση τους σχετικά με το επίμαχο θέμα της εκδήλωσης. Από τη ΔΗΜΑΡ συμμετείχαν δυο στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και πολλά μέλη της.


Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: