Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Α. Μητρόπουλος: Η τρόικα πρέπει να λογοδοτήσει

mitrop-e1366760461130«Η Τριαρχία των Δανειστών πρέπει να λογοδοτήσει» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο: «Για την Ελλάδα και την Αριστερά – Κείμενα αυτοκριτικής και ευθύνης».
Ο ειδικευμένες στα εργατικά και στα ασφαλιστικά καθηγητής υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη, ότι πρέπει να κοστολογηθεί η ύφεση, η ανθρωπιστική κρίση, η καταστροφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η αλλοτρίωση του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου της, η μετανάστευση των «εγκεφάλων» και η γενική υποβάθμιση της πατρίδας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας.
«Οι δυνάμεις που επέβαλαν το καταστροφικό πρόγραμμα του Μνημονίου, κυρίως η ΕΕ, αλλά και τα εθνικά κοινοβούλια που συνέπραξαν σ’αυτό, αφού ρυθμίσουν πρώτα το ζήτημα του χρέους με τη διαγραφή του μεγάλου μέρους του και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, κατά το πρότυπο της Συμφωνίας του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, οφείλουν να χρηματοδοτήσουν ένα αναπτυξιακό πακέτο ταχύρρυθμης ανασυγκρότησης της πατρίδας με προσωρινή εξαίρεσή της από τους δημοσιονομικούς κανόνες και τους νεοφιλελεύθερους κανονισμούς που της είναι εμπόδιο για την ανάκτηση του χαμένου δρόμου», πρόσθεσε ο βουλευτής.
Στο βιβλίο «Για την Ελλάδα και την Αριστερά. Κείμενα αυτοκριτικής και ευθύνης», επισήμανε ο καθηγητής, αναλύονται οι ιεραρχημένες προτάσεις – αξιώσεις ενός επιθετικού -συγκρουσιακού με τον νεοφιλελευθερισμό- προγράμματος κατάργησης των Μνημονίων και αναδιαπραγμάτευσης της Δανειακής Σύμβασης με στόχο τη διαγραφή του χρέους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα εμείς οι γνήσιοι φίλοι και σύντροφοι του Πασόκ,
οι άνθρωποι που αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις, εμείς που σας ‘’μαζέψαμε και σας περιθάλψαμε’’ από την δεξιοφαστική λαίλαπα, εμείς που σας εμπιστευθήκαμε και πιστέψαμε στις ‘’εθνικές προθέσεις’’ σας, εμείς που προδοθήκαμε με το βρώμικο 89, εμείς που αντέξαμε στη λάσπη , τη βρωμιά, τη συκοφαντία και την προδοσία του 2010-11,όλοι εμείς σου δηλώνουμε καθαρά.

Δεν είπαμε την τελευταία κουβέντα και θεωρούμε,
ότι εσύ και οι άμεσοι συνεργάτες σου , είσαστε συκοφάντες ιδιοτελείς, ανήθικοι εραστές της εξουσίας και εχθροί της Ελλάδας και της δημοκρατίας.

Θα αγωνιστούμε όσο αγωνιστήκαμε όλα τα χρόνια, για να αποκτήσουμε αυτό ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ !
Δηλαδή την τιμή μας και την υπόληψή μας και τη θέση μας τόσο στην καρδιά των ψηφοφόρων που ΗΔΗ υπάρχει, όσο και στην διακυβέρνηση αυτού του τόπου που τελικά φαίνεται ότι μας χρειάζεται.
Το αίμα μας και τους αγώνες μας, ώστε τελικά να σας στείλουμε μία και καλή στον πολιτικό καιάδα της σιωπής και της απαξίωσης, που είναι και η θέση σας.

Σήμερα, ο δικαιωμένος ΠΛΗΡΩΣ στη συνείδηση των Ελλήνων,
πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου και η ομάδα των συνετών και ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του, αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις , και συνεχίζουν το έργο διάσωσης της πατρίδας μας.
Πόσο ακόμη, και τι άλλο απαιτείται, για να τους ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να συνεχίζουν την αναγέννηση της πατρίδας μας?
Οι αποκαλύψεις, η διαφάνεια και η λογική, μας εφοδιάζουν με εκείνα τα στοιχεία ώστε η ψήφος μας, το δημοκρατικό αυτό προνόμιο, να συμβάλει στην αναγέννηση της πατρίδας μας, στη σωτηρία των παιδιών μας και στην αποκατάσταση της κλεμμένης κληρονομιάς μας..