Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη-βόμβα για τη λίστα Λαγκάρντ: Επιχειρηματίες έπαιρναν επενδυτικά δάνεια και τα έβγαζαν στο εξωτερικό

Ο γενικός γραμματέας διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας έστειλε επιστολή στο ΣΔΟΕ και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος διατυπώνοντας ερωτήματα για συγκεκριμένους επιχειρηματίες που φέρεται να βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του, στη λίστα περιλαμβάνονται όχι μόνο φοροφυγάδες, αλλά και επιχειρηματίες που πήραν δάνεια για να κάνουν επενδύσεις ώστε να αυξήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τελικά τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Μάλιστα, τα ποσά των δανείων αυτών εντάσσσονται στα 42 δισ. ευρώ των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων (και ιδιαίτερα στα 23 δισ. που χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης).

Αναλυτικά η επιστολή Σούρλα:

«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλληνας εκδότης πίσω από τα 550 εκατ …της Μαργαρίτας Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ
Δεκάδες off shore εταιρείες με έδρα τις Παρθένους Νήσους και ειδικότερα την Τορτόλα κρύβουν τους πραγματικούς κατόχους των 550 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν την μεγαλύτερη κατάθεση στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που βρίσκεται στα χέρια των Ελληνικών αρχών και εξετάζεται ποικιλοτρόπως...

Τέσσερις βασικές off shore εταιρείες αποτελούν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα της Κυριακής, το πλέγμα της συνολικής κατάθεσης στην οποία δικαιούχος εμφανίζεται η κυρία Μαρί Παντελή, υπάλληλος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 27 Ιουνίου του 2000 και το αρχείο που το συνοδεύει αποκαλύπτει τα εξής:Σ
**Η εταιρεία Sunflower Corporation έχει καταθέσεις 27.514.000 δολαρίων. Ο λογαριασμός ενημερώθηκε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2005 και ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται η ταχυδρομική θυρίδα 662 στο νησί Τορτόλα των παρθένων Νήσων.
**Η εταιρεία Berkley Global Limited με έδρα στην Ιρλανδία και κατάθεση 161.802.709 δολάρια που ξεκινά το Νοέμβριο του 2005.
**Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited με έδρα στο Δουβλίνο που εμφανίζεται να έχει σχέση με ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα αλλά και συμμετοχή πολλών ακόμη γνωστών Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.
**Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A με κατάθεση 368.996.744 δολαρίων. Μία από τις εταιρείες που έχει σχέση με την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα στις Βερμούδες.
**Μια άλλη εταιρεία που διατηρεί επι μέρους καταθέσεις μέσα στη συνολική κατάθεση είναι η Capland SA που παλαιότερα ονομαζόταν Capital & Land Asset Managment SA.
**Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει σε Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ και άλλη σε Ελληνα ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
**Εξάλλου, στην κατάθεση της εταιρείας Stabri Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλα, ύψους 5.397.856 δολαρίων εμφανίζεται και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Προφανώς πρόκειται για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Μάλιστα συγκεκριμένος κωδικός της κατάθεσης ανήκει σε συγγενή πρώτου βαθμού του κ. Παπασταύρου.

Ανώνυμος είπε...

Πόθεν έσχες κυρία Πατριανάκου;
(Υπεράνω ..Δικαιοσύνης κ. Σαμαρά;)
Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της "γαλάζιας" Φεβρωνίας
Το οικόπεδο στην Μύκονο, η εταιρεία HELESI, οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη, οι διαγωνισμοί του δημοσίου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί....
Με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου....
Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).
Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το iefimerida, δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Πατριανάκου και με ποιές ακριβώς δραστηριότητές της σχετίζεται η έρευνα αυτή.

Η εταιρεία HELESI
Η κυρία Πατριανάκου έως το 2007 που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε μετοχικά στην επιχείρηση HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων της οποίας βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Καραΐσκος.

Το οικόπεδο στη Μύκονο
==============
Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του συζύγου της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να τους προμηθεύσει κάδους απορριμμάτων αλλά και απορριμματοφόρα οχήματα. Πρόκειται για προμήθειες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος , ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
---------------------------------------------------
Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα του 2009 «η σχέση της κυρίας Πατριανάκου με το Νησί των Ανέμων χρονολογείται από το 1990, όταν επί οικουμενικής κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον τότε πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη νομάρχης Κυκλάδων.

Η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την κυρία Πατριανάκου στον νομαρχιακό θώκο, από τον οποίο αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1991 επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.

Την περίοδο εκείνη η Μονή Παναγίας Τουρλιανής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση μιας έκτασης-φιλέτο 56 στρεμμάτων στην περιοχή Λούλος, με θέα στην παραλία της Αγίας Αννας.
--------------------------------------
Στην επαναληπτική δημοπρασία του προνομιακού υψώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο στις 17 Ιανουαρίου 1993, ο πλειοδότης, εκτός του εαυτού του, παραστάθηκε ως πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος και άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι
Βερώνης και Καραΐσκος
και δύο αστυνομικοί του κ. Μητσοτάκη,
ένας εκ των οποίων ήταν
ο κ. Μανούσος Γρυλλάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ..ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ;
Πόσοι νεοδημοκράτες έχουν off shores εταιρίες στην Κύπρο; Τι θα συμβεί αν «ανοίξουν» και μάθει ο λαός την αλήθεια; Δηλαδή όλοι όσοι φωνάζουν ‘’δήθεν’’ ζήτω, είναι φερέφωνα, που είτε επιδιώκουν συγκάλυψη των αφεντικών τους , είτε αγράμματοι χρυσοέλληνες και χρυσαλήτες που προσπαθούν να..κλέψουν καμιά ψήφο και ας ‘’κόψουν το λαιμό τους ‘’ οι Έλληνες !!!
Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!
(Ο κ. Καραμανλής είναι...καλά; Πως αισθάνεται; Δεν θα τον ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΣ !!! δημοσιογράφος;)
Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
==========================
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
• Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
• Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
• Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
• Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΕΕΕΕΕΕΕ!
‘’ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ’’
ΟΠΑΠ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ???
Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ; Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
2. «Δεν πουλάς χαρίζεις!» ... Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

«Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
Αντώνης Σαμαράς.
(…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟς…..!!!!
Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το ανεκδιήγητο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που μόλις υπέγραψε την συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
Ο ίδιος είπε:
«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό»
Φυσικά αμέσως μετά τη "δουλειά" παραιτήθηκε.

Κατοχύρωσε το καλύτερο… know how για αποκρατικοποιήσεις η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μέτοχοι της Emma Delta καταγράφουν ήδη, σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θριαμβολογούσε για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ και για τα μεγάλα οφέλη που θα προέκυπταν για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δείτε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσον έχει μπερδέψει τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με άλλα συμφέροντα, με τα οποία δείχνει ότι συμπλέει πλέον φανερά η παρούσα κυβέρνηση.
Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία έγινε στις 11 Οκτωβρίου εφέτος, στην τιμή των 5,9086 ευρώ, έναντι τιμήματος 622 εκατ. ευρώ - και επιπλέον 30 εκατ., τα οποία οφείλονται ακόμα στο ελληνικό δημόσιο – αποφέρει ήδη τρελά κέρδη στο αγοραστικό σχήμα του Οργανισμού.

Ανώνυμος είπε...

[[[Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική]]].
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)
===================================
Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους. Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας. Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.
Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος
τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.
Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».

Ανώνυμος είπε...

Tι έγιναν τα χρήματα που έβγαλε ο Εφραίμ με την Τίμια Ζώνη στη Ρωσία;

Όπως είναι γνωστό ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους πήγε κομμάτι της Τίμιας Ζώνης, που φυλάσσεται στο μοναστήρι του, στη Ρωσία.
Εκεί προσήλθε πλήθος πιστών, για εκατομμύρια μιλάνε κάποιοι, και την προσκύνησε. Ακόμη και ο Πούτιν...
την ασπάστηκε...

Φυσικά οι Ρώσοι πιστοί άφησαν και τον οβολό τους. Τι έγιναν αυτά τα χρήματα;

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος σχολιάζει σχετικά: "Δείτε τον Εφραίμ.

Μ’ ένα σκάνδαλο κορόνα στο κεφάλι του, με τιάρα Βατοπεδινή και την Τιμία Ζώνη στο χέρι, έκανε τουρνέ στη Ρωσία.
Ποιο σκάνδαλο, ποιος νοιάστηκε, μέχρι ο Πούτιν προσκύνησε. Εβγαλε χρήμα ο Εφραίμ.

Αλήθεια, αυτό το χρήμα τι έγινε; Αυτά είναι τα τυχερά της Εκκλησίας. Κάνει παιχνίδι μόνη της".

Ανώνυμος είπε...

Μηχανισμός παραγραφής σκανδάλων

Τα δοµηµένα οµόλογα δεν ήταν µόνο η αιτία της αιφνιδιαστικής λήξης των εργασιών της Βουλής τον Μάιο του 2009.
Ηταν ταυτόχρονα η αιτία της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Αύγουστο του 2007.
Το νωπό τότε σκάνδαλο είχε αναλάβει να διερευνήσει ο επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος κ. Γ. Ζορµπάς.
Ο άλλοτε εκλεκτός των «νεοκαραµανλικών» τοποθετήθηκε το 2004 Γραµµατέας Εξοπλισµών αλλά σύντοµα αποδείχθηκε «απείθαρχος», µε αποτέλεσµα να τον µετακινήσουν στην Αρχή για το ξέπλυµα προκειµένου να τον ξεφορτωθούν.

Η ειρωνεία είναι ότι το σκάνδαλο των οµολόγων «έπεσε» στα χέρια του κ. Ζορµπά αφού ανήκε στην αρµοδιότητα της Αρχής! Αποφάσισε να το διερευνήσει µόνος του αρνούµενος να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση.
Στις αρχές Αυγούστου του 2007, και όταν η εξουσία απολάµβανε τα κότερα και τις (κατά κανόνα αυθαίρετες) επαύλεις των ευνοουµένων της,
ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε «συγκεκριµένο πολιτικό χώρο».
Προφανώς δεν εννοούσε τους Οικολόγους Πράσινους...
Στις 13 Αυγούστου 2007 η Εισαγγελία Πρωτοδικών επικαλέστηκε το τυπικό γεγονός ότι το πόρισµα δεν είχε υπογραφεί από όλα τα µέλη της Αρχής (αλλά µόνο από τον κ. Ζορµπά).
Το αποκάλεσε «µη σύννοµο» και το επέστρεψε στην Αρχή αντί να το προωθήσει στη Βουλή.
Άραγε υπάρχει κάποιος πολιτικός που έχει Θάρρος και Φιλότιμο να βγει και να ζητήσει, τουλάχιστον συγγνώμη;

Ανώνυμος είπε...

Τα ακίνητα
Η λίμνη Βιστωνίδα και οι παρόχθιες περιοχές της (27.000 στρέμματα) αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, συνεπώς δεν μπορούν να οικοδομηθούν• επιτρέπεται μόνο η ήπια εκμετάλλευση.
Οι εκτάσεις αυτές είχαν μεταβιβασθεί από την Κτηματική Εταιρεία Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου στις 25 Ιουνίου 2003 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pοδόπης.
Η κυριότητα των εκτάσεων αυτών αμφισβητούταν στα δικαστήρια μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, καθώς η Μονή υποστήριζε με βάση χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων και της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου[2] ότι η έκταση της ανήκει από το 1080.
Πριν να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας υπέγραψε απόφαση με την οποία ενέκρινε την παραίτηση του Δημοσίου από τη δίκη, αποδεχόμενος γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος και του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.[3]
Στις 25 Ιανουαρίου 2005
======================
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος εξέδωσε την απόφαση 3822, με την οποία η Μονή Βατοπεδίου επέστρεψε τις εκτάσεις αυτές στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), και σε αντάλλαγμα η Μονή απέκτησε από την ΚΕΔ:

1.Δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 20.664 τ.μ. του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, τα οποία μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αναπλαστεί από την ΚΕΔ με στόχο να στεγάσουν το Υπουργείο Απασχόλησης, αλλά η "μετακόμιση" ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων των συνδικαλιστών. Πωλήθηκαν στη "Noliden".
2. 8.600 στρέμματα στην περιοχή της Ουρανούπολης με αντίτιμο €1,1 εκατομμύριο.
Αυτή η υπουργική απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) όπως θα έπρεπε.
Συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις -όπως η συγκεκριμένη- είναι έγκυρες μόνο εφόσον εκδοθούν σε ΦΕΚ.
[Επεξεργασία] Υπεράκτιες (offshore) εταιρίες
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
• Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
• Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
• Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
• Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ‘’ΑΝ.ΕΛ’’ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ???
Τι κι αν περνάνε σαν στούκας μπροστά σας οι καμΜένοι φοροφυγάδες…
Τι κι αν περνάνε σαν στούκας μπροστά σας οι καμΜένοι φοροφυγάδες;!
...no worries βρε! Αρκεί που έστειλαν τον παπακ στο ειδικό δικαστήριο και γλιτώσαμε από τον προδότη.
Κι ας ήταν αυτός που θέσπισε τους νόμους για την πάταξη της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου
Ο Χαϊκάλης είναι ο τρίτος βουλευτής των Ανεξέλεγκτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) που έχει μπερδέματα με το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για φορολογική παράβαση συνολικού ύψους 55.000 ευρώ, την οποία και παραδέχεται εδώ.
Βέβαια στη συνέχεια ισχυρίζεται πως δεν έγινε σκόπιμα, πως έγινε εκ παραδρομής!
Ασχετα αν λίγες μέρες πριν, στου Πρετεντέρη σχεδόν προέτρεπε τον κόσμο να φοροδιαφύγει, μπας και σωθεί από τη λαίλαπα του μνημονίου. Βεβαίως...
Πρώτος στη λίστα των καμένων βουλευτών που …αμύνονται φοροδιαφεύγοντας, ο ίδιος ο πρόεδρας, ο Πάνος ο Καμμένος. Δεν ξέρω όμως αν είναι και καλύτερος από το δευτερο ...αμυνόμενο Καπερνάρο.
Για τον κύριο «έχω και κότερο σε οφσορ και βίλα με λεφτά του κράτους» τις πομπές του τις ξέρετε. Όσο καιρό βρισκόταν σε ...άμυνα, έστελνε στο δικό του «έγκριτο» olympia.gr τα στημένα δημοσιεύματα που προκαλούσαν την «παρέμβαση» της δικαιοσύνης και του επίσης «έγκριτου» κυρίου Πεπόνη, στήνοντας στα τρία μέτρα τον Παπακωνσταντίνου
Ο δε κύριος «τι σημαίνει sent from my ipad?», ως άλλος ...αμυνόμενος αδέκαστος κριτής, ήταν αυτός που έστειλε τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό για τα δήθεν αδικήματα.
Αλλά είπαμε, ας είναι σε άμυνα κι ας ειν' και στούκας…

Ανώνυμος είπε...

Αντιρρήσεις
Το «όχι» του Εβερτ στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής
Εκείνος που είχε αντίθετη άποψη με την προώθηση του πρώην διοικητή του ΤΤ ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ. Πέτυχε μάλιστα αρκετές φορές να αναχαιτίσει την τότε ανοδική πορεία Φιλιππίδη, προβάλλοντας αντιρρήσεις για την τοποθέτησή του στον διοικητικό θώκο της Τράπεζας Αττικής και όχι μόνον. Στενοί συνεργάτες του Εβερτ τονίζουν ότι δεν δίσταζε να τοποθετηθεί εναντίον του δημόσια, και μάλιστα επί προσωπικού, για την εμπλοκή του στα του Χρηματιστηρίου, ενώ έχουν να λένε ότι «ο πρόεδρος κυνηγούσε επίμονα τη συγκεκριμένη υπόθεση, τρέχοντας ακόμη και στα τελευταία του στα δικαστήρια».

Εκπρόσωποι του νομικού κόσμου θυμούνται πάντως ότι ο Φιλιππίδης είχε βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, «καθώς επένδυε στην πτώση του Χρηματιστηρίου, στο πλαίσιο ιδιόρρυθμων χρηματιστηριακών συναλλαγών, για τις οποίες τού είχε επιβληθεί πρόστιμο από την τότε διοίκηση. Η υπόθεση είχε φθάσει μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και την κέρδισε ο Φιλιππίδης».

Το 2011 χρίζεται προσωπικός σύμβουλος του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», ως προς «την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΕΣ», αλλά και σύμβουλος διοίκησης.

Πρόσωπο που γνωρίζει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ επισημαίνει ότι οι προσπάθειες αξιοποίησης του Αγγελου στον τομέα Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ευοδωθούν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκος Καραμπέρης.
Επιχειρηματίας – Α’ εγκληματική οργάνωση.
------------------------------------------
Το όνομά του έγινε πανελλήνια γνωστό στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Είναι κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Πάπιστα, η εταιρία του οποίου είχε αγοράσει από τη Μονή οικόπεδα-φιλέτα που είχαν ανταλλαχθεί με το ελληνικό κράτος.
«Πρωταγωνιστεί» σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπαιδινές υποθέσεις με το δικηγόρο του Εφραίμ, κ. Μιχάλη Κουκουβίνο.
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΙΣΤΑΣ μπορεί να θεωρηθεί Golden Boy της Νεοδημοκρατικής εποχής.
Αρκεί γι'αυτό να κοιτάξει κανείς τη ραγδαία ανοδική πορεία που πήρε ο όμιλος εταιρειών
μετά το 2004. Στην πραγματικότητα,
ο όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ μπορεί να θεωρηθεί παιδί της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή.

Η ΠΑΠΙΣΤΑΣ Συμμετοχική Α.Ε. ξεκίνησε ως εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Κοζάνη, στα τέλη 1990.
Ξεκινώντας από ένα κατάστημα 21 τ.μ., κατάφερε, μέσα σε μία δεκαετία, να δημιουργήσει έναν όμιλο 7 εταιρειών, με πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας,
ειδικότερα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πρόσφατα επεκτάθηκε σε πανελλαδική κλίμακα, χάρη στην απόφαση της Vodafone να επενδύσει σ' αυτήν.

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τη Vodafone χειρίστηκε ο Άθως Κοιρανίδης ...
Ποιά είναι η σχέση του Πάπιστα και του Γκράτζιου; Αν δεν απεικονίζεται σε επίπεδο επίσημου pay roll, σε ανεπίσημο δε θα έπαιρνα όρκο...

Ο Πάπιστας παράλληλα με τον κλάδο των εμπορικών δραστηριοτήτων δημιούργησε μια τεχνική εταιρεία, με σκοπό την "πραγματοποίηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και υψηλών προδιαγραφών ανάπτυξη και διαχείριση επαγγελματικών και οικιστικών ακινήτων
." Για το σκοπό αυτό δημιούργησε τις εταιρείες Ελέα Α.Ε., S.P. Capital Holding Real Estate Ltd (είναι η εταιρεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της μονής Βατοπεδίου στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο), μητρική των εξής εταιριών του Ομίλου, οι οποίες διαθέτουν επαγγελματικά ακίνητα:

• Αστική Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.

• Αναπτυξιακή Ακινήτων Α.Ε.

• Επενδυτική Εταιρία Ακινήτων Β. Ελλάδος Α.Ε.
και τέλος την εταιρεία Ανθεμιάς Α.Ε.η οποία αποτελεί τον "φορέα ανάπτυξης μεγάλων οικιστικών επενδύσεων στην Βόρεια Ελλάδα" και συστήθηκε το Νοέμβριο του 2006.

Αυτή η τελευταία, η Ανθεμιάς, είναι που αγόρασε από τη μονή Βατοπεδίου 64 οικόπεδα-φιλέτα σε προνομιακές τιμές στη Θεσσαλονίκη, και εκεί χτίζει ήδη πολυτελείς μεζονέτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής γνώριζε για το δάνειο Φιλιππίδη σε Κοντομηνά τον Οκτώβριο του 2008;

Το δάνειο του ΤΤ στο γνωστό επιχειρηματία, ο ρόλος του Alpha στην υπόθεση Βατοπεδίου και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. [7imeres]
Στο προσκήνιο των πολιτικών συζητήσεων, με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα και τις διώξεις που ασκήθηκαν ( ανάμεσά τους και στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, του Δ.Κοντομηνά ) και αποκάλυψαν το "χορό" των "δανείων – μαμούθ " που δόθηκαν από το ΤΤ, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, σε εταιρίες και κατέληγαν σε off shore επιχειρηματιών και σε αγορά ακινήτων στο εξωτερικό, επανέρχεται το περίφημο "σκάνδαλο Βατοπεδίου" που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το 2007 είχαν ήδη άρχισει από διάφορα έντυπα,( Συμβόλαιο κ.α ), τα πρώτα σχετικά δημοσιεύματα με τις ανταλλαγές των γαιών της Μονής Βατοπεδίου, για τα οποία δεν δόθηκε αρχικά μεγάλη σημασία.

Ξαφνικά παίρνει το θέμα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Προκαλείται μεγάλος πολιτικός "ντόρος", η κυβέρνηση βάλλεται από μέσα και απ' έξω, ξεκινούν έρευνες και αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, σχετικών και άσχετων με τις πραγματοποιούμενες ανταλλαγές.
Τότε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καλύπτει με τις δηλώσεις του τα πρόσωπα που φέρονται να "εμπλέκονται".
Εκείνη την περίοδο ξεκινάει και η δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ, η αποσυσπείρωση και το 2009 οι εκλογές, που φέρνουν τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου.

Σημαντική λοιπόν φαίνεται να είναι η αποκάλυψη τώρα από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας και αφορά το δάνειο που πήρε ο Δημήτρης Κοντομηνάς από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ένα δάνειο 110 εκατ. ευρώ που δίνεται το 2008 από την τότε διοίκηση του ΤΤ, δηλαδή τον Άγγελο Φιλιππίδη ο οποίος έφυγε τον Αύγουστο του 2009 ενώ είχε αναλάβει το 2007.

Τη στιγμή δηλαδή που ο Alpha διαλύει την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με το "σκάνδαλο του Βατοπεδίου" και πετάει στην πυρά ένα πλήθος πολιτικών και στελεχών, χωρίς ουσιαστικά όπως αποδείχτηκε να έχει προκληθεί βλάβη στο Δημόσιο, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντομηνάς ζητά δάνειο 110 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές δραστηριότητες και το παίρνει. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το πόρισμα των εισαγγελέων, το δάνειο αυτό ήταν επισφαλές, δεν πληρώθηκε ποτέ και απλά, εξαφανίστηκε. Γι' αυτό και ο κ. Κοντομηνάς διώκεται και εκδόθηκε γι' αυτόν ένταλμα σύλληψης και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική, τις δε επόμενες ημέρες, θα μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ανώνυμος είπε...

«Τα λεφτά σε σακούλες στον δήμαρχο!»...

Στη δημοτική παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατέληγαν χρηματικά ποσά που υπεξαιρούνταν το πρώτο διάστημα του οικονομικού σκανδάλου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Τα χρήματα παραλάμβανε σε πλαστικές σακούλες ο Μιχάλης Λεμούσιας, άλλοτε πανίσχυρος γενικός γραμματέας στον δήμο και επί χρόνια εξ απορρήτων του πρώην δημάρχου, ενώ για την υπόθεση φέρονται να ήταν ενήμεροι αντιδήμαρχοι και διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών. Ολα αυτά....
υποστήριξε χθες κατά την απολογία του στη δίκη για το σκάνδαλο ο κεντρικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από εντάσεις, ακόμη και προπηλακισμούς. Μετά την αποχώρηση των δικαστών από την έδρα, σύζυγος κατηγορούμενου υπαλλήλου, τον οποίο ο Σαξώνης είχε εντάξει με την απολογία του στον πυρήνα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, επιτέθηκε στον πρώην ταμία. Τον έπιασε από τον γιακά και ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να πει την αλήθεια. Βουρκωμένος αποχώρησε από τα δικαστήρια και ο Π. Σαξώνης.

«Την άνοιξη του 1999, λίγο μετά τη έναρξη της θητείας Παπαγεωργόπουλου, ο Λεμούσιας με κάλεσε στο γραφείο του. Ρώτησε ανοιχτά πώς θα μπορούσα να εκταμιεύσω χρήματα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας» ξεκίνησε την απολογία του ο πρώην ταμίας.

– «Ψεύδεσαι ασύστολα» φώναξε από το εδώλιο ο Μ. Λεμούσιας.

«Μου είπε ότι τα χρήματα ήταν για τη δημοτική παράταξη Αναγέννηση του δημάρχου» συνέχισε ο Σαξώνης. Με συμβούλεψε να μην ανησυχώ, λέγοντας ότι θα γνωρίζουν όσοι πρέπει. "Εγώ ασκώ διοίκηση, όχι ο Παπαγεωργόπουλος. Και στην Αναγέννηση, πάλι εγώ. Εχουμε κοινό λογαριασμό με τον δήμαρχο"».

Ο πρώην ταμίας ήταν πιο αποκαλυπτικός στη συνέχεια. Υποστήριξε ότι κρατούσε μετρητά από τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και από τους φόρους. Στον δήμο προσκομίζονταν ψεύτικες αποδείξεις ότι δήθεν τα Ταμεία ήταν τακτοποιημένα, ενώ ο ίδιος άρχισε να πλαστογραφεί παραστατικά της Εφορίας. «Δεν με ενοχλούσε κανένας. Από προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας ακούστηκε η φράση "πρώτα ο Παναγιωτάκης θα παίρνει λεφτά"» ανέφερε.

– «Λες ψέματα, γιατί σε τσουβάλιασα» τού φώναξε ο Λεμούσιας, που σηκώθηκε από το εδώλιο και κάθησε για λίγο στο ακροατήριο, «για να μην κάνω καμιά τρέλα» είπε.

Ο Σαξώνης συνέχισε, περιγράφοντας ότι μετά το 2001 τα χρήματα που έβγαιναν από το ταμείο του δήμου αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. «Ζητούσε ολοένα περισσότερα χρήματα. Από τις 170.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο φτάσαμε στις 300.000 ευρώ μόνο για έναν μήνα. Κατάλαβα ότι τα χρήματα δεν προορίζονταν για την Αναγέννηση» είπε.

Ανώνυμος είπε...

Το καρτέλ και οι «κουμπάροι»
Αντίστοιχη διαχείριση υπάρχει και για την υπόθεση του καρτέλ γάλακτος και των «κουμπάρων», πριν ξεσπάσει τον Μάρτιο του 2007 το σκάνδαλο των ομολόγων. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι υπουργοί Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, και Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα στα ασφαλιστικά Ταμεία είναι καταιγιστικές. Η λύση του δράματος έρχεται πάλι επί προσωπικού.
Ο κ. Τσιτουρίδης ωθείται σε παραίτηση, όταν δημοσιοποιείται στις 28 Απριλίου η εμπλοκή του στενού του συνεργάτη –γραμματέα τότε του υπουργείου– Ευγένειου Παπαδόπουλου με τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου. Πρώην συνεργάτες του κ. Τσιτουρίδη σχολιάζουν, αυτές τις ημέρες, με πίκρα τη διαφορετική γραμμή του Μαξίμου στην υπόθεση Παυλίδη: «Τότε αποπέμφθηκε ένας υπουργός για κάτι που υποτίθεται ότι έκανε στενός του συνεργάτης επτά χρόνια πριν... σήμερα καλύπτεται ο κ. Παυλίδης για κάτι που έκανε στενός του συνεργάτης κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Αιγαίου».
Αλλά και μετά τις εκλογές, οι φουρτούνες κλυδώνισαν το κυβερνητικό σκάφος. Τον Δεκέμβριο παραιτείται ο διάδοχος του Σ. Τσιτουρίδη, Βασίλης Μαγγίνας, έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων για παράνομη απασχόληση μεταναστών και αυθαίρετη κατοικία. Για προσωπικούς λόγους, δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση Καραμανλή , κρύβει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εφραίμ .

Αν έχετε ακόμα απορίες γιατί έδιωξαν τον Γιώργο Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαβάστε τι έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή:

Στις 12 Νοεμβρίου ο αντικαταστάτης του Ζορμπάς Στέλιος Γκρόζος είχε απαντήσει στο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν ανοίξει. Σήμερα όμως αναφέρει σε επιστολή του ότι απλώς έχουν “ Παγώσει’’” τα 67 εκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με την αγοραπωλησία του Ολυμπιακού Ακινήτου στους Θρακομακεδόνες και των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι ύστερα από 15 μέρες αδικαιολόγητης καθυστέρησης ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα, ότι το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν ικανοποιείται από τον κ. Γκρόζο και οι χρηματικές ροές παραμένουν με άνωθεν - προφανώς - εντολές της Κυβερνώσας παράταξης στο σκοτάδι προς το παρόν. Φυσικά ευθύνες έχει και ο κ. Μαρκογιαννάκης που σύμφωνα με το αρ. 145 του Κανονισμούς της Βουλής έχει όλες τις ανακριτικές εξουσίες, αλλά δεν μπήκε κι αυτός στον κόπο.
Θα αργήσουμε λοιπόν πολύ ακόμα να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ "ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ" ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!!

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω.
Τα λένε όλα γι' αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο; Από τον Άγγελο Φιλιππίδη που το 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, δάνειζε αβέρτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Κοντομηνά και τον Λαυρεντιάδη από το ταμείο κρατικής τράπεζας;

Από τον Γιάννη Τραγάκη που ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το 2005 τα πάντα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και δεν έκανε τίποτα; Από τον Πάνο Καμμένο που από υπουργός Ναυτιλίας του Καραμανλή εξελίχθηκε σε Εθνάρχη των Ψεκασμένων;
Σε ανθρώπινο επίπεδο πλέον τον καταλαβαίνω. Τι να βγει πει; Κι εγώ στη θέση του μπορεί να ντρεπόμουν και να κρυβόμουν.

Ανώνυμος είπε...

Έπιασαν ΚΑΙ τον Τράγκα με αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία άνω των 10 εκατ. €
Για ανακριβή δήλωση πόθεν εσχες διώκεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες. Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρίσκεται στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας
ΣΧΟΛΙΟ: Άτιμο μνημόνιο, άτιμες έρευνες, άτιμοι ευρωπαίοι που βάλατε τόσα εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του Τράγκα πίσω από την πλάτη του για να τον κατηγορήσετε και να φιμώσετε τον αντιμνημονιακό του αγώνα. Πάντως, ο Γιώργος Τράγκας είναι ένας μάχιμος δημοσιογράφος που δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτές τις άδικες και κατευθυνόμενες κατηγορίες μνημονιακής έμπνευσης.
Η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος
Σχετ.: Ο δημοσιογράφος που πήρε δανεικά και αγύριστα 2,7 εκ. € είναι ο Γιώργος Τράγκας;

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΚΑΣ ΔΙΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Προνομιακός συνομιλητής Διώτη-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ ο Τράγκας που ήταν στη λίστα!
Μετά και τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο περιοδικό Crash, ο Γιώργος Τράγκας έχει καταφέρει το εξής απίστευτο, να του έχουν μιλήσει οι δυο από τους τρεις ανθρώπους που είχαν λόγο κι αρμοδιότητα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.
Ποιο είναι το αξιοπερίεργο; Ότι στη λίστα Λαγκάρντ ήταν και ο Γιώργος...
...Τράγκας (εδώ) την οποία μάλιστα και χαρακτήρισε τότε πλαστή! Πλαστή στο κομμάτι που τον αφορά αλλά γνήσια όταν πρόκειται για την ποινική δίωξη του Παπακωνσταντίνου;

Σας μοιάζει εντελώς φυσιολογικό ότι από τους δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφους, τόσο ο Διώτης όσο και ο Βενιζέλος επέλεξαν τον Τράγκα; Είναι φυσιολογικό να συνομιλούν για την υπόθεση με κάποιον ο οποίος έχει έννομο συμφέρον από την έκβαση της;

Μιας και με τεράστια ευθύνη τόσο του Βενιζέλου όσο και του Διώτη η λίστα δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα από τις αρμόδιες αρχές, γιατί οι δυο άνδρες κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή τους κάποιον που ήταν σε αυτή τη λίστα των πιθανών φοροφυγάδων;

Τι τους ενώνει; Μήπως η βολική μετατροπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε εύκολο θύμα;

Ανώνυμος είπε...

Στο κικροσκοπιο του ΣΔΟΕ βρισκονται τα οικονομικα του Λ.Α.Ο.Σ.και ειδικοτερα η διαχειριση των πορων του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ συμφωνα με απαντηση του υφυπουργου οικονομικων Γιωργου Μαυραγανη στη βουλη.Η εγγραφη απαντηση του υφυπουργου διαβιβαστηκε στο κοινοβουλιο μετα απο σχετικη ερωτηση τηs βουλευτου των ΑΝ.ΕΛ.Μαριναs Χρυσοβελωνη οπου μεταξυ αλλων επικαλειτο καταγγελιεs του πρωην προεδρου του ινστιτουτου κ.ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ συμφωνα με τιs οποιεs ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ Λ.Α.Ο.Σ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το Σωμα Οικονομικου Εγκληματοs Κατοπιν Εισαγγελικηs Παραγγελιαs Διενεργει Σχετικη Ερευνα η οποια βρισκεται σε εξελιξη απαντησε ο Υφυπουργοs Οικονομικων κ.Μαυραγανηs!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΑΤΗΕΝΣ χρυσανθεμων 27-BRUKSELES AVENUE CHAZAL 145 SCHAERBEEK 1030-KWAKKELSTRAAT-5-VILVOORDE OFSHORE;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ο Κ.ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ 19 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ρε λαμογια απατεωνεs βρωμιαρηδεs ξευτιλισμενοι κλεφτεs του κλανωΛ.Αγ.Ο.Σ.βοθρολυματα φερτε πισω τα κλεμενα χρηματου ελληνικου λαου!!!!!!!!!!!!!!!