Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;

Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη «χήνα» που λέγαμε και τότε.
Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;
Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.
Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.
2014
Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.
Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.
Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν. Success story με τα όλα του.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός, επί 45 χρονιά
Το τραγικό στην περίπτωση της χώρας είναι η αποκάλυψη της παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού.
Παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους και τους οργισμένους με το μνημόνιο και τη χρεωκοπία που οδήγησε σ αυτό.
2.000.000 πτυχιούχοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έγκαιρα ότι επί 45 χρόνια ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός, το ισοζύγιο εισαγωγών -εξαγωγών καταστροφικό, δεν κατάλαβαν ότι όλοι οι συγγενείς τους και οι γείτονες παρίσταναν ότι δούλευαν στο δημόσιο, δεν έμαθαν ότι στην πολυκατοικία τους ζούσαν μόνο πρόωρα συνταξιούχοι.
Δεν άκουσαν ότι ο ταχυδρόμος και οι καταμετρητές της ΔΕΗ παίρναμε 2 και 3 φορές όσα οι υπεύθυνοι λειτουργίας βιομηχανιών.
Δεν ξεχνώ ότι στη χώρα κάποιοι δούλευαν 3 και άλλοι 60 ώρες την εβδομάδα, ότι στη σύνταξη έβγαινες μεταξύ 38 και 70 και ότι όσο περισσότερο δουλευες τόσο λιγότερα έπαιρνες.
Ευχαριστούμε το ΓΑΠ. Που τόλμησε και άνοιξε το καπάκι αυτού του βόθρου και βρώμισε ο κόσμος μήπως και ξεβρωμίσουμε. Επί τέλους καιρός ήταν !
Κι όμως το 1975!!! αμέσως μετά τη χούντα , προσφύγαμε στο ΔΝΤ ! Κι όμως πολλοί το ξέρουν και κάνουν πως δεν θυμούνται.
Τον Σεπτέμβριο του 1975 προσφύγαμε στο ΔΝΤ. ( Δεν πιστεύω να ζητήσει κανείς αποδείξεις;..υπάρχουν).
Ποιοι λοιπόν φωνάζουν πως δεν ήξεραν; Ποιοι φωνάζουν σήμερα και παραπονιούνται δήθεν ότι..πεθαίνουν της πείνας; Τα αιώνια ΤΡΩΚΤΙΚΑ! Αυτοί που έχουν τα λεφτά στις τράπεζες του εξωτερικού, του εσωτερικού, και είναι βολεμένοι.
Ο φτωχός ο αδύναμος, ο μισθοσυντήρητος πράγματι δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την αντοχή ούτε και την διάθεση κι όμως δείχνει ανθρώπινη και Ελληνική συμπεριφορά..
Ποιοι λοιπόν φωνάζουν; Οι μισθωμένοι χαφιέδες, οι μπράβοι και η ‘’ολυμπιακών διαστάσεων’’ διαφθορά των φλατζο-εγκεφαλο-καμένων. Φωνάζει ο πιο ΒΛΑΚΑΣ μυαλοφυγόδικος πολιτικός που πέρασε ποτέ από τη βουλή των Ελλήνων. Ο πιο άχρηστος, ο τεμπέλης, ο άνεργος, ο προικοθήρας, ο φασίστας, ο κυνηγός της..ουράς του.
Κατάρα άλλη μία φορά στον κρητικό και στα απόνερα που μάζεψε.
Ο άνθρωπος που δεν έχει ούτε ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ! Ο άνθρωπος που δεν ξέρει ούτε πόσα έχει, αλλά ούτε και που τα έχει μας λέει.

Ανώνυμος είπε...

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Καμμένος είναι ο νέος Βουλγαράκης

Την περίφημη ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» θυμήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τις καταγγελίες για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «νέο Γιώργο Βουλγαράκη» αναφέροντας ότι «ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε περάσει ένα ακίνητο σε offshore εταιρεία και είπε το περίφημο "είναι νόμιμο άρα και ηθικό". Αν η απάντηση του κ. Καμμένου είναι ότι το να έχει σκάφος σε offshore για να γλιτώνει φόρους είναι νόμιμο, συμφωνώ μαζί του. Αν με ρωτάτε όμως αν είναι ηθικό, σας λέω ότι είναι ανήθικο». Προσθέτοντας ότι «είναι μάλλον ο νέος Γιώργος Βουλγαράκης εφόσον μας λέει ότι αυτό είναι νόμιμο, μας δίνει την ίδια δικαιολογία που μας έδωσε ο κ. Βουλγαράκης».

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΓΑΡΔΕΛΗΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ …ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΥΠΕΡΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ!!!!
ΓΡΙΒΕΑΣ, ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ, ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
Πως η ‘’ΑΓΙΑ»» οικογένεια έβγαλε τόσους…αγγέλους?
«Συγκεντρωσιάρχης» και «κλειδοκράτορας»
Στελέχη τα οποία διατηρούν επαφή με τον κ. Σγαρδέλη υποστηρίζουν ότι για την τοποθέτησή του έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο η άριστη σχέση που έχει με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, που τον πρότεινε και στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Σγαρδέλης διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΝΔ την περίοδο 1989-1992, επί προεδρίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον επιστράτευσε το 1987 για να αναλάβει τον συντονισμό των συγκεντρώσεων του κόμματος, ως «συγκεντρωσιάρχης». Υστερα από δύο χρόνια, το 1989, ανέλαβε τον κρίσιμο, από πολλές απόψεις, ρόλο του «κλειδοκράτορα» της Ρηγίλλης και μαζί με τους κκ. Κ. Γριβέα και Θ. Μπεχράκη αποτελούσαν την αποκαλούμενη και πολιτική «αγία τριάδα» του κ. Μητσοτάκη.
Εκείνα τα χρόνια ανέλαβε πολλές αποστολές, ήταν απόλυτος άρχοντας των οικονομικών του κόμματος και παράλληλα ήταν και πρόεδρος των Εργοληπτών Δημοσίων Εργων. Αυτή η διπλή ιδιότητα προκάλεσε τότε πολλά σχόλια και υπήρξε αντικείμενο προστριβής, ενώ πολλοί θυμούνται ακόμη τους ομηρικούς καβγάδες με το άλλο ισχυρό εκείνη την εποχή στέλεχος της ΝΔ, τον κ. Ι. Δημητροκάλη, που τον οδήγησαν σε παραίτηση, για να αντικατασταθεί από τον κ. Κ. Πυλαρινό, στενό φίλο του κ. Μητσοτάκη.
Από τις «ειδικές αποστολές» ειδικά την περίοδο 1989-1992 επανέρχεται για να αναλάβει «εξ ονόματος» του κ. Καραμανλή άλλες αποστολές, «ειδικού χειρισμού», όπως λέγεται στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο. Βέβαια όσοι ξέρουν καλά το παρασκήνιο της ΝΔ θυμούνται ότι στις εκλογές του 2000, με εντολή του κ. Καραμανλή, ήταν υπεύθυνος για τους ετεροδημότες της ΝΔ.
Αυτές οι αποστολές «ειδικού χειρισμού» προκαλούν τις εσωκομματικές γκρίνιες, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σγαρδέλης έχει με τους περισσότερους υπουργούς άριστες σχέσεις από το παρελθόν, όταν οι περισσότεροι ήταν απλά στελέχη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπουργοί είναι διατεθειμένοι να ενδώσουν και να του δίνουν αναφορά επί των πεπραγμένων τους και κυρίως να του αφήσουν ζωτικό πολιτικό χώρο για να «παίξει» και να καταγράψει την αποδοτικότητά τους.
Ο κ. Σγαρδέλης συμμετέχει στα δρώμενα της παράταξης από την προδικτατορική περίοδο, ενώ μερικοί θυμούνται την περίοδο που ήταν υποψήφιος της Νεολαίας της ΕΡΕ, της ΕΡΕΝ, στο Πολυτεχνείο. «Σκληρός κομματικός», όπως χαρακτηρίζεται, διαδραμάτισε και επιχειρηματικό ρόλο στον χώρο των κατασκευών, καθώς ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές της εταιρείας Αβαξ. Το 1999, την εποχή του Χρηματιστηρίου, πούλησε τις μετοχές του και η εταιρεία Αβαξ έγινε κοινοπραξία με την J&Ρ, στην οποία ήταν μέλος του ΔΣ ως το 2002.
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μπορεί να διατηρεί άνεση με τον Πρωθυπουργό και ευρύτερα με την οικογένειά του, αυτό όμως δεν διευκολύνει την αποστολή του. Στο Μέγαρο Μαξίμου σπάνια θα τον δει κανείς, αλλά η επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό είναι τακτική. Εξάλλου, αν θέλει να τον συναντήσει, επιλέγει τη Ραφήνα, καθώς ο κ. Σγαρδέλης διατηρεί κτήμα στον Μαραθώνα και μπορεί σε πολύ λίγο χρόνο να επισκεφθεί την κατοικία του κ. Καραμανλή στη Ραφήνα.
Παρά την καλή σχέση του Πρωθυπουργού με τον κ. Σγαρδέλη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν έχουν κοπάσει τα αρνητικά σχόλια για την επαναδραστηριοποίηση του άλλοτε ισχυρού παράγοντα της Ρηγίλλης. Η επιστροφή του λέγεται ότι έχει διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του «καραμανλικού» συστήματος, αν και δεν αποδυναμώνεται ο ισχυρός ρόλος που διαδραματίζει ένας από τους βασικούς σταθερούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ‘’ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΕΝΤΕΣ» του ΒΡ’’89’’
ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Εάν δείτε το διάγραμμα του χρέους θα παρατηρήσετε ότι η καμπύλη αύξησης του λόγου χρέος/ΑΕΠ συνεχίζει ανοδικά με το ρυθμό που είχε αποκτήσει από την εποχή Ανδρέα και από 67% φθάνει το 110% στα τρία χρόνια του.
Αλλάζουν μόνο οι αποδέκτες του δημοσίου χρέους : επί Ανδρέα ήταν οι διοριζόμενοι υπάλληλοι και άλλοι μικρομεσαίοι καταχραστές
ενώ επί Μητσοτάκη είναι οι ονομασθέντες "ραντιέρηδες" δηλαδή επενδυτές μεγάλοι και μικροί που αγοράζουν ομόλογα Δημοσίου με επιτόκιο 25% και διπλασιάζουν το κεφάλαιό τους σε τρία χρόνια κοιμώμενοι.
Δηλαδή οι τράπεζες χορηγούσαν ΑΦΕΙΔΩΣ δάνεια (με εντολή άνωθεν) στους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ και αυτοί αγόραζαν ομόλογα με 25% επιτόκιο. Έτσι ,όλοι σχεδόν οι ΒΡΩΜΙΚΟΙ (89) ενιάρηδες πλουτήσαν χωρίς ποτέ να πληρώσουν ούτε μία δραχμή φόρο αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δηλώθηκαν.
Σήμερα, τα πολλά σπίτια και οι καταθέσεις των ιδίων ή των κληρονόμων, αποκαλύπτουν πόσο ΒΡΩΜΙΚΟ ήταν το ΘΛΙΒΕΡΟ (89) !!!
Τα εξωφρενικά επιτόκια προκαλούν την αντίδραση Εβερτ-Κανελλόπουλου-Δήμα αλλά και Σαμαρά και οι δογματικοί νεοφιλελεύθεροι και μητσοτακικοί συσκοτίζουν το θέμα μιλώντας για εχθρούς των ιδιωτικοποιήσεων ενώ η κριτική των παραπάνω είναι ότι το χρέος καλπάζει λόγω των υψηλών επιτοκίων και της απουσίας επενδύσεων αφού είναι τρελός όποιος επενδύει σε μία χώρα που μπορεί να πάρει 25% κέρδος απλώς αγοράζοντας ομόλογα.

Ανώνυμος είπε...

Σάλος από την αποκάλυψη ότι η μητέρα της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε επίδομα ανηλίκων μέχρι και... πέρυσι!

Επίδομα ανήλικων τέκνων έπαιρνε μέχρι και πέρυσι για τις
δυο ενήλικες πλέον κόρες της η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Πρόκειται για την Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία μάλιστα σήμερα κατέχει τη θέση της προέδρου της εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβούλιου.
Με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα RealNews η προϊσταμένη της πρώτης διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μέσων Ενημέρωσης, η κυρία Αλεξίου ελάμβανε το επίδομα παρανόμως, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που σήμερα είναι 38 ετών και την Βασιλική Ιωάννα που είναι 31 ετών.
Στο επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 20-11-2013, με το οποίο διακόπτεται η παροχή των δυο επιδομάτων αφού ακόμα και τότε δεν προσήλθε η ίδια να πράξει τα νόμιμα, η προϊσταμένη του ταμείου διακόπτει αναδρομικά τη χρίση των επιδομάτων.
Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί η κ. Αλεξίου να επιστρέψει τα παράνομα χρήματα που έλαβε επί 18 περίπου χρόνια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πτυχιούχος της νομικής και μέλος της ΕΣΗΕΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή και σχολαστικότητα στην διεκδίκηση οικογενειακών επιδομάτων με την κ. Αλεξίου να «κυνηγά» κάθε σχετική παροχή. Παρά ωστόσο τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, ποτέ δεν δήλωσε την παράνομη πράξη της.


Εμείς διαβάσαμε την ανακοίνωση-απάντηση της Κωνσταντοπούλου αλλά… δεν είδαμε να αναφέρετε καθόλου στην..ταμπακιέρα, παρά πολιτικές αοριστολογίες περί …πολιτικών παιχνιδιών και διακίνησης εκβιασμών με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο. Αυτό όμως δεν είναι …απάντηση, αλλά …..πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα .


Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Επισημαίνουμε έτσι, ότι..
από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Δηλαδή 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. που πήγαν χαμένα και..πληρωμένα!!!!

Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί.
Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
Το κλείσιμο των εργοστασίων και της βιομηχανίας ήταν αναπόφευκτο.( Πατραϊκή, Νισσαν, Οπελ, Μερσεντες, Πιρελλι, και χιλιάδες ακόμη λόγω της συνδικαλιστής ιδιοτελούς πορείας και τακτικής..
Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ . Η ΩΡΑ ΤΟΥ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» !!
ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΞΑΝΑΖΕΙ
Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί το Κ.Κ.Ε κάνει «πλάτες» στη Δεξιά του Καραμανλή και του Σαμαρά.
Διαβάστε να μάθετε ποια είναι μερικά από τα «ανταλλάγματα» που απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ οι εθνικοί μειοδότες της κόκκινης φονικής μηχανής.
Διαβάστε να δείτε όταν το 1990 ο τότε κοιν. εκπρόσωπος για την οικονομία της Ν.Δ, στη βουλή Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλούσε ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !!! πως ο Σαμαράς ως υπουργός Οικονομικών ΧΑΝΤΑΚΩΝΕ την οικονομία προσλαμβάνοντες χιλιάδες «κόκκινα» νήπια των 10 και 12 ετών; ως …αντιστασιακούς !!!
ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1990
Υπογραφή
Αντ. Κομανέτσης
Αφιερωμένο στον Πρωταθλητή της κωλοτούμπας και διάσημο ψυχάκια Αντώνη Κομανέτση
Κύριε Σαμαρά,
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!! συντάξεις δώσατε το 1990 ως υπουργός οικονομικών για να "πεισθούν" οι κόκκινοι ΦΟΝΙΑΔΕΣ να σχηματίσουν κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ μετά το βρώμικο ""89""!!

H κοροϊδία συνεχίζεται:
154.000.000 σε "αντιστασιακούς" σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή...
(πίνακες με ανήλικους "ήρωες" της Εθνικής Αντίστασης)..70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης

Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους "αγωνιστές" κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο άρα τα υπόλοιπα ,περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .
Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.
Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων "αντιστασιακών", δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες "αντιστασιακοί" ,κατά την διάρκεια της κατοχής
ήταν ...νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών...

ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ κ. ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ;

Κι άλλο...ΡΕΚΟΡ ;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!
Άδωνις Γεωργιάδης...ο Σαμαράς έδωσε σύνταξη στους Κομμουνιστές!..
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_3328.html

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ !!!

Κατ' αρχάς σε εθνικό επίπεδο το κίνημα, που γιγάντωσε το ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 1974 - 1981 και προσπάθησε να βάλει τη «Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», περιλάμβανε εργατικά και κυρίως μικροαστικά στρώματα του χωριού και της πόλης.

Ηταν λαϊκά στρώματα που, με ιδεολογική φαρέτρα τις ιδέες της Αριστεράς περί σοσιαλισμού, δικαιοσύνης και ισότητας, αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, αναζητούσαν την ίδια μοίρα που είχε εξασφαλίσει μεγάλο τμήμα των αλληλεξαρτώμενων με τη συντηρητική παράταξη ψηφοφόρων.

Αντίθετα, το κίνημα που εκτίναξε το ΣΥΡΙΖΑ από το τέσσερα στο δέκα επτά τοις εκατό, σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις -υψηλά ποσοστά στα ακριβά προάστια, προσχώρηση συντεχνιών κ.τ.λ.- περιλαμβάνει μεγάλο ποσοστό παρασιτικών και κλεπτοκρατικών στρωμάτων,
τα οποία δεν αναζητούν στον ήλιο μοίρα, σαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα του πρώιμου ΠΑΣΟΚ, αλλά διατήρηση των άνομων προνομίων τους,
αυτών των προνομίων που κατάφεραν να αποσπάσουν από το κράτος με διαμεσολαβητές τα κόμματα εξουσίας, μέσα από ένα αυτο-τροφοδοτούμενο σπιράλ αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και ατιμωρησίας.

Δεν είναι τυχαίο πιστεύω που η εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλεί αυτά τα στρώματα, διότι αναφέρεται γενικά μόνο στις περικοπές του Μνημονίου και στην άμεση επιστροφή τους και δεν τονίζει σαφώς το τεράστιο πρόβλημα αστικού εκσυγχρονισμού ... ορθολογισμού της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

2004 - 2009 ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ
Γράφει ο οικονομολόγος κ. Ν Βράχος
Το θαύμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ήταν μια σημαντική στιγμή για την παρουσία και αναβάθμιση της Ελλάδας, στον παγκόσμιο χάρτη .Όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν η αρχή και η συνέχεια μιας νέας εποχής για την πατρίδας μας. Η Ελλάδα μεσουρανούσε και όλοι ελπίζαμε. Πιστεύαμε, ότι ο νέος πολιτικός που ανέλαβε με κύρια προεκλογική υπόσχεση τη διαφάνεια, θα οριοθετούσε μια νέα αρχή , μια ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια ,αφού και στην αντιπολίτευση υπήρχε η εγνωσμένης εντιμότητας προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΑ
Κι όμως ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΜΕ, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να ‘’ταυτισθεί’’ η δεξιά με τη διαφάνεια. Μέσα σε λίγους μήνες όλοι στην Ελλάδα ‘’γίναμε κουμπάροι’’ !!! με γάλατα, ομόλογα, ρεμούλες, Ρεγκούζες, βατοπέδια και εκατοντάδες χιλιάδες ΜΠΛΕ κάρτας προσλήψεις. Απερίγραπτα κακουργήματα συμβαίνουν και ΟΙ ‘’ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ’’ με το φτυάρι στο χέρι ‘’κουκουλώνουν’’. Η οικονομία έχει πάρει ασυγκράτητη ορμή στην κατηφόρα της παρακμής και των σκανδάλων. Όλοι τρώνε και γλεντάνε, ’’βλέπουν τους έλληνες και γελάνε’’ .Οι ξένοι αρμόδιο της Ε.Ε τραβάνε τα μαλλιά τους και κάθε μήνα βρίσκονται στην Ελλάδα, για να μάθουν τι συμβαίνει αλλά ο ..πρωθυπουργός ΜΟΝΙΜΩΣ είναι είτε μπουκωμένος, είτε σε λήθαργο.
ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ
Το κράτος κυβερνά ο ‘’αυτόματος’’ Πάκης και ο αγέλαστος Ρουσόπουλος και η καταστροφή δεν άργησε να πάρει ΦΟΡΑ!!! Το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται σε ΔΙΠΛΑΣΙΑ νούμερα ( από 178 σε 300 δις ευρώ). Το ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και σκαρφαλώνει στο 16% του ΑΕΠ ΄η σε 36 δις ευρώ ετησίως . Η Ευρώπη κτυπά καμπάνες, αλλά Καραμανλής και Σαμαράς ,περί ‘’άλλα τυρβάζουν’’. Μεθοδεύουν την συντριβή του Παπανδρέου , μέσω της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ
Οι εκλογές αποκαλύπτουν ‘’σημεία και τέρατα’’ και οι Έλληνες μαθαίνουν ότι ‘’βαδίζουμε για χρεοκοπία’’. Η ΝΕΑ κυβέρνηση παγώνει με το χάλι των ελλειμμάτων που δεν επιδέχονται ΑΝΑΒΟΛΗΣ. Ζητούνται επειγόντως 24 δις ευρώ για το έλλειμμα του Προϋπολογισμού και άλλα 24 για το εμπορικό έλλειμμα. Οι ευρωπαίοι, όπως μαθαίνουμε σήμερα, έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χρημάτων και η κυβέρνηση Καραμανλή δανείζεται το 2008, από την αγορά ένα(1) δις την ΕΒΔΟΜΑΔΑ για να μην πονηρευτούνε για τα χάλια της οικονομίας μας.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ…ΨΗΦΟ
Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε την αλήθεια τόσο της χρεοκοπίας, της προσπάθειας Παπανδρέου να μην πτωχεύσουμε, όσο και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ της αντιπολίτευσης, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει και ΤΕΛΟΣ να επιρρίψει τις ευθύνες της καταστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου.
Σαμαράς , Βενιζέλος, Τσίπρας χρυσοφονιάδες και ΚαΜμένος οργιάζουν στην συκοφαντία και στην παραπληροφόρηση.
Σήμερα ζητάνε την ψήφο των Ελλήνων ΑΥΤΟΙ που συμμετείχαν στην εξαθλίωσή του και στην καταστροφή της πατρίδας μας.
‘Όμως ο λαός μας αντελήφθη την αλήθεια και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Γιώργου Παπανδρέου είναι γεγονός.
Στις βουλευτικές εκλογές, που σύντομα έρχονται θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την ΑΔΙΚΙΑ,

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2004 ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πράγματι όλη η πορεία, της Ελληνικής οικονομίας, όπως καταγράφεται από τα επίσημα έγγραφα των αρμοδίων Ευρωπαϊκών Οργάνων και ομολογείται και από τους επιτετραμμένους και γνώστες των γεγονότων, κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΕΕ, που έρχονταν κάθε λίγο από το 2006, δεν αφήνει κανένα κενό και καμία παρανόηση, για το πώς(?) κάποιοι μας οδήγησαν σχεδόν σκόπιμα, στην χρεοκοπία από το 2006 έως το 2009, παρά την ΠΑΡΟΥΣΙΑ και τις συμβουλές των οικονομικών συμβούλων του ΔΝΤ που από το τέλος του 2004 βρίσκονταν σχεδόν ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα. Όσοι γνωρίζουν, μιλούν για μία κατάσταση, που μόνο ξαφνικά δεν ‘’κτύπησε’’ την πόρτα μας. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας, είχαν αρχίσει να κτυπούν κόκκινο, από τα μέσα του 2006 και μόνο μεθυσμένοι ή, ναρκωμένοι, δεν θα μπορούσαν να αντιληφθούν αυτό που ασυγκράτητο ερχόταν: ‘’ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ’’ της χρεοκοπίας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΟΣ 2009.
Γράφει και παρουσιάζει ο Ν. Βράχος
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Παρέλαβε μια χώρα το 2009, ΗΔΗ χρεοκοπημένη:
* με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ,
*με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ ,
*με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ.
*Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας.
Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα ΕΣΩΖΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Αυτό το γεγονός γιατί δεν το σέβονται ,τουλάχιστον?

Λίγα λόγια για το έλλειμμα που ήταν 16% ΄Η, 35 δις. ευρώ.
====================
Κάθε χώρα έχει χρέος , είτε μικρότερο , είτε μεγαλύτερο από την Ελλάδα. ΔΕΝ έχει όμως ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ή, αυτό που έχει είναι ελάχιστο σε σχέση με της Ελλάδας.
Δηλαδή αυτά που παράγει ΑΡΚΟΥΝ -ΦΘΑΝΟΥΝ για να ζήσουν , δηλαδή να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Η ΕΛΛΑΔΑ έχει χρέος αλλά επί ΠΛΕΟΝ έχει και έλλειμμα που από 2% το 2003 έφθασε το 16% του 2009. Δηλαδή κάθε χρόνο, όχι μόνο δεν ΞΕΠΛΗΡΩΝΑΜΕ μέρος του χρέους μας, όπως έχουμε υποχρέωση, αλλά θέλαμε και 35 δις ευρώ για να ζήσουμε.
Ποιος λοιπόν θα εξακολουθούσε να μας δανείζει όταν ΗΔΗ χρωστούσαμε 300 δισ. ευρώ και θέλαμε και 35 επί πλέον κάθε χρόνο για να ζήσουμε? ΚΑΝΕΙΣ !!!!
Αυτό είναι το περίφημο ΕΛΛΕΙΜΜΑ που ο πολιτικά ηλίθιος Καμένος και οι άλλοι δεν ήθελαν να αποδεχθούν.
Σήμερα η Βουλή, και η Νέα Δημοκρατία, αποδέχεται ,παραδέχεται και αναγνωρίζει όπως δείχνει το έγγραφο που ακολουθεί ότι το έλλειμμα ήταν 16 % δηλαδή είχαμε χρεοκοπήσει.

Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε
Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντιμνημονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
«Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.
«Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».

Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:

«Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».