Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑΙ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΝΤΟΡΑ, ΠΟΤΕ!



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                                                                                 twitter:@egerssi
Εμφάνιση image002.jpg            Η “Νέα Δημοκρατία” των πάλαι ποτέ μεγάλων αυτοδυναμιών, εξακολουθεί σήμερα και παραμένει κόμμα Εξουσίας, λόγω της συμμετοχής στην συγκυβέρνηση του εξαμβλωματικού Νέου ΠΑΣΟΚ, παρ΄ ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός την κατέταξε σε δεύτερο κόμμα. Η ΝΔ σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί να παραμένει σταθερά, δεύτερο κόμμα στην επιλογή των Ελλήνων πολιτών. Στις επικείμενες εκλογές - όποτε και αν γίνουν αυτές – ενδεχομένως και να καταποντισθεί με ποσοστά χαμηλότερα και αυτών των Εθνικών εκλογών του Μαΐου 2012 (18,85%).
Μπροστά λοιπόν, στο φάσμα της εκλογικής συντριβής και της απώλειας της Εξουσίας, που σηματοδοτεί την απώλεια πολλών σημερινών βουλευτικών εδρών και κατά συνέπεια, πολλοί από τους σημερινούς βουλευτές θα χάσουν τα παχυλά και αντικοινωνικά προνόμιά τους, ο Αντώνης Σαμαράς πιέζεται αφόρητα προκειμένου να επανενώσει την κεντροδεξιά!

            Αυτές οι πιέσεις έχουν ήδη πιάσει τόπο, από την στιγμή που γνωρίζει πως μετά την επικείμενη εκλογική συντριβή και την απώλεια της Εξουσίας, η επόμενη θέση που θα “καταλάβει”, θα είναι αυτή του κατηγορουμένου στο ειδικό δικαστήριο. Γιατί, η κυβέρνηση Παπαδήμου – στην οποία συμμετείχε – στις 12 Φεβρουαρίου 2012 εκτός των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που αποφάσισε εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του PSI (Μνημόνιο ΙΙ),  ταυτόχρονα εκχώρησε στους δανειστές μας – Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμα προστασίας της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Έτσι, μπορεί ο ίδιος να μην πραγματοποίησε την υπόσχεσή του, πως όταν γινόταν Πρωθυπουργός θα σύστηνε μια και μοναδική Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα διερευνούσε τους λόγους για τους οποίους η πατρίδα μας υπάχθηκε στον κυκεώνα των Μνημονίων, όμως αυτό δεν απαγορεύει στην επόμενη κυβέρνηση να διερευνήσει και τους λόγους που η κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξακολούθησαν να καταστρέφουν τη χώρα μας, μέσω της υποτελούς πολιτικής τους προς τους τοκογλύφους – δανειστές μας!    
            Οσονούπω, γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, πως η μόνη σανίδα σωτηρίας του είναι η προσπάθεια επανένωσης της κεντροδεξιάς. Έτσι, προ ημερών δήλωσε με περίσσιο κομπασμό (Real News): «Δεν μιλάμε για απλή “επανένωση”. Μιλάμε για ανασυγκρότηση της παράταξης, με ηγετικό ρόλο, ώστε να οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα, στην Ελλάδα της Νέας Μεταπολίτευσης. Αυτό ήδη άρχισε εξάλλου».
            Ωστόσο, θα μας επιτρέψει ο Αντώνης Σαμαράς να τον ρωτήσουμε! Για ποια κεντροδεξιά παράταξη μιλάει; Για εκείνη που στήριξε και στηρίζει τα Μνημόνια (ΝΔ, ΛΑΟΣ) ή για εκείνη που βρίσκεται απέναντι (ΑΝΕΛ, Νέα Μέρα, πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές);
            Αυτό το δίλλημα το γνωρίζουν εκτός του Αντώνη Σαμαρά και όλοι εκείνοι οι εμπλεκόμενοι του πολιτικού Συστήματος και οι οποίοι ωφελούνται από αυτού του είδους κυβερνήσεις, και για τον λόγο αυτό δεν θέλουν με τίποτα να απολέσουν τα κεκτημένα. Τρανταχτό παράδειγμα, “Το Βήμα” που προνοούσε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και προέτρεπε τον Πρωθυπουργό: «Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον κ. Αντώνη Σαμαρά είναι να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να εξομαλύνει τις συνθήκες στο λεγόμενο χώρο της κεντροδεξιάς και να απευθύνει γενικό κάλεσμα στα στελέχη που ήταν στην παράταξη, ή που θεωρεί ότι μπορούν να συστρατευτούν με αυτή».  
                        http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=600799

            Άλλωστε, αυτοί οι μεγαλοεργολάβοι – καναλάρχες της διαπλοκής και της χειραφέτησης της Εξουσίας, με ελεγχόμενους κονδυλοφόρους, προωθούν και την επόμενη εναλλακτική λύση που θα επανενώσει την κεντροδεξιά, πάντα έχοντας κατά νου την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους! Την εναλλακτική μιας “Εθνικής λύσεως”. Που αυτή η λύση ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη! Ναι, η Ντόρα Μπακογιάννη είναι το “Εθνικό κεφάλαιο” που θα ηγηθεί αυτής της “Εθνικής λύσεως” για να σώσει την Παράταξη και την Πατρίδα! Έλα κύριε, στον τόπο σου! Βλέπετε, τα γράφουν όλα αυτά έχοντας ως όπλο την κοντή μνήμη του λαού μας. Όμως, κάποιοι έχουμε μνήμη και θυμόμαστε! Εθνικό κεφάλαιο η υπερμνημονιακή Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία:
  • Την 6η Μαΐου 2010, σε κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή επί σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα του ΔΝΤ, το υπερψήφισε πράττοντας αντίθετα στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας (τότε αντιμνημονιακή), ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε ότι η κ. Μπακογιάννη τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας. Την ίδια ημέρα, έπειτα από συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Κόμματος της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη διαγράφηκε και από το Κόμμα. 
  • Στις 21η Νοεμβρίου 2010, παρουσία 5.000 περίπου συνέδρων στο θέατρο Badminton, ηγήθηκε πρωτοβουλίας νέων ενεργών πολιτών και πρωτοστάτησε, στην ίδρυση του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία». Το κίνημα απέτυχε να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% στις εκλογές του Μαΐου 2012, με αποτέλεσμα να βρεθεί τόσο αυτό όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη εκτός Κοινοβουλίου. Αυτή λοιπόν, είναι το “Εθνικό κεφάλαιο” επανένωσης της Παράταξης; Μα εκείνη δεν έλεγε μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΔ πως, δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και θα είναι αρωγός της ενότητας της ΝΔ; Πως θα είναι ένας απλός στρατιώτης του κόμματος;
  • Εν όψει των εκλογών Ιουνίου 2012 προχώρησε σε συνεργασία με το κόμμα της ΝΔ και η ίδια τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προκειμένου να εκλεγεί στα σίγουρα, εκμεταλλευόμενη τις ανάγκες του Σαμαρά ο οποίος εν όψει μιας νέας εκλογικής καταστροφής, συμμάχησε με τον δαίμονά του;
            Ή να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της στο Υπουργείο Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή όταν:
·       Ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της.
·       Εξακολουθούσε να επιδιώκει την πραγματοποίηση της επισκέψεως του Τούρκου (τότε) Υπουργού Εξωτερικών, Γκιούλ στην χώρα μας, από την στιγμή που το τουρκικό κατεστημένο περιλάμβανε στην ατζέντα την αποστρατικοποίηση του Αϊ Στράτη, θεωρώντας τον γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο. Για το συγκεκριμένο Εθνικό θέμα δεν έκανε κανένα διάβημα και η αντίδρασή της αρκέστηκε σε μία απλή ενημέρωση στο ΝΑΤΟ.
·       Ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την στάση των Η.Π.Α. στο όλο θέμα! Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε την συμφωνία για τον αγωγό με τον ομόλογό του Έλληνα Πρωθυπουργό (η συμφωνία τελικά ακυρώθηκε από τον επόμενο Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου).
·       Δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο  των μελών κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά “Δημοκρατία  της Μακεδονίας”.
Ή θα πρέπει να θυμηθούμε ακόμη παλαιότερα, όταν στήριξε το προδοτικό σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις της την εποχή εκείνη, με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Παπαδόπουλο. Ποιος θα ξεχάσει την επιμονή της πως: «κάθε νέο σχέδιο είναι χειρότερο από το προηγούμενο», και έτσι υιοθετούσε στην ουσία τις ακραίες δηλώσεις του πατέρα της (Νοέμβριος 2004) όταν έλεγε πως ο Κύπριος Πρόεδρος «έχει ξεφύγει από κάθε όριο» και επιδίδεται σε «εύκολα νταηλίκια».
Έτσι, συμπερασματικά, η Ντόρα Μπακογιάννη κεφάλαιο μπορεί να είναι, αλλά “Εθνικό κεφάλαιο” δεν μπορεί να είναι ποτέ! Η Ελλάδα μας σήμερα δεν χρειάζεται ανακάτεμα της ξινισμένης πολιτικής σούπας. Σήμερα, η Ελλάδα μας χρειάζεται ανθρώπους ανιδιοτελείς, ηθικούς, τίμιους, που δεν μετείχαν ποτέ κρατικοδίαιτων θέσεων του Συστήματος, που δεν πέρασαν από τα έδρανα της Βουλής υπογράφοντας Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις που εξαθλίωσαν τον λαό μας και εκχώρησαν την πατρίδα μας στην Γερμανία της Νεοναζίστριας Μέρκελ! Χρειάζεται ΕΛΛΗΝΕΣ!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: