Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Βατικανό αύριο ο Τσίπρας για συνάντηση με τον Πάπα

Στο Βατικανό αύριο ο Τσίπρας για συνάντηση με τον ΠάπαΧαμόγελα στην Κουμουνδούρου για τη συνάντηση - «Αύριο στο Βατικανό για πρώτη φορά αριστερός ηγέτης» το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής

Κι όμως φαίνεται ότι η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία δεν έχει τέλος: Ιστορικής σημασίας συνάντηση θα έχει αύριο στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο Α. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης για τη Ρώμη και θα τον συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! –από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Η ατζέντα της συνάντησης θα εστιάσει στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, στην επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής, καθώς και στη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση γιατί η συνάντηση αποδεικνύει ότι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: