Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια θέματα συζήτησαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλέξης Τσίπρας

papas_tsiprasΗ ανάγκη αλλαγή πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και, συνολικότερα, στην Ευρώπη με στόχο την προώθηση οραμάτων αντί του καταναλωτισμού και του κέρδους, υπό όρους ασφυκτικής λιτότητας σε βάρος της πλειονότητας του κοινωνικού συνόλου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
«Με τον Πάπα Φραγκίσκο, επονομαζόμενο και ως “Πάπα των φτωχών”, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη η πολιτική να ξαναεμπνεύσει τους ανθρώπους με συλλογικά οράματα που θα επαναφέρουν πνευματικές πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της χριστιανικής Εκκλησίας.
Ποια θέματα συζήτησαν Πάπας και Τσίπρας
  • Το μεγάλο ζήτημα των πολεμικών επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία.
  • Τις δομικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες, που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η αυτονομία, η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
  • Την ανάγκη ο Πάπας να αναλάβει πρωτοβουλία σε διεθνές επίπεδο για τον τερματισμό του πολέμου και για την ειρήνη.
  • Το μεταναστευτικό και οι τραγικές επιπτώσεις μιας πολιτικής ευρωπαϊκής που χρήζει άμεσης αναθεώρησης.
  • Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια αδιέξοδων και άδικων πολιτικών λιτότητας.
Την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της χριστιανικής Εκκλησίας. «Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, τεμνόμαστε όμως σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ανάγκη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Α. Τσίπρας.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: