Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (2014-2015)

….για 7η χρονιά

Ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου το Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας που  επιμελούμαι, στο πλαίσιο του ούτως καλουμένου “Ελεύθερου Πανεπιστήμου” του Δήμου Κηφισιάς («Έπαυλη Δροσίνη»-Βιβλιοθήκη Δήμου, Oδός Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού).
Το Α’ μέρος του προγράμματος που αναρτάται στη συνέχεια περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που θα γίνουν   από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο. (Οι συναντήσεις γίνονται κάθε δεύτερη Παρασκευή 6-8 μ.μ.)


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  (2014-2015)
Α’ Μέρος

.10 Οκτωβρίου 2014: Βλάσης Αγτζίδης, «Περιγράφοντας τους άξονες του Σεμιναρίου»
                                Άννα Φαλτάιτς, «Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή μέσα από τις σημειώσεις και τα άρθρα του δημοσιογράφου Κ. Φαλτάιτς»              
24 Οκτωβρίου:  Μάριος Ευρυβιάδης, «Η γεωστρατηγική σημασία της Μεσογείου και  της Μέσης Ανατολής μεταπολεμικά» 
7 Νοεμβρίου, Νίκος Ουζούνογλου, «Η μεθοδολογία  ενός ακραίου εθνικισμού» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Φουάτ Ντουντάρ για την οργάνωση  των εθνικών εκκαθαρίσεων από τους Νεότουρκους
21 Νοεμβρίου, Λία Βαλάτα-Τσιάμα, «Η Κηφισιά ως τόπος εγκατάστασης των προσφύγων  του πρώτου διωγμού στη Μικρά Ασία (1914-1918)»
5 Δεκεμβρίου: Χρύσα Κουσελά, «Η παρουσίαση της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από τον κινηματογράφο. Κάποιες πρώτες σκέψεις..
19 Δεκεμβρίου: Νάσος Παπαϊωάννου, «Η Εθνική Πολιτιφυλακή και η δράση της στις  συνοικίες της Αθήνας»  Αφιέρωμα στα Δεκεμβριανά του 1944


Δεν υπάρχουν σχόλια: