Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται η πρώτη «βόμβα» στη Βουλή

pic-0-norm.jpg
Άγνωστη, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας. 

Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις υποχρεώσεις του το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,
οι τροϊκανοί θα επιστρέψουν μάλλον προς τις αρχές της άλλης εβδομάδας και μόνο αφού:
  α) λάβουν διαβεβαιώσεις ότι θα τρέξουν οι κρίσιμες εκκρεμότητες ενώ 
β) στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ότι είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα του Προγράμματος.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται, μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, να κατατεθεί στη Βουλή ένα «ευαίσθητο» από κοινωνικής άποψης νομοσχέδιο, το οποίο θα έπρεπε να έχει «περάσει» εδώ και καιρό από το Κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στις καλένδες. 

Το πιθανότερο είναι ότι θα πρόκειται για αυτό που θα οριστικοποιήσει το τέλος του συνδικαλισμού, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. 

Για παράδειγμα, θα προβλέπει την κατάργηση πολλών – αν όχι όλων – των προνομίων που απολαμβάνουν  οι συνδικαλιστές στη χώρα μας σήμερα, και φτάνουν μέχρι του σημείου να .απαγορεύεται η εργασία τους. 

Το θέμα, ωστόσο, εν προκειμένω, είναι πως θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί ότι θίγεται η εναπομείνασα εκλογική του πελατεία. Κι αυτό, όμως, θα διαπιστωθεί στην πράξη.



Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο “αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες” για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του “Καραμανλής OFF THE RECORD».
Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ,και κατά τη διάρκεια του τελευταίου «έπεσαν οι τόνοι».
Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει «οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων», με τους οποίους τον έδεναν “παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία”, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον “Ελεύθερο Τύπο”.
*Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο “επέτρεψε”, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media».
*Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος «συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη , αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.
*Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως
ο Π. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της «Καθημερινής» και τον όμιλο Βαρδινογιάννη,
ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ν. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χ. Λαμπράκη
Παρατήρηση:
Μάλλον δεν είχαν προ-μαντεύσει το μέλλον και την ευλυγισία που προσφέρει η φόρμα εξουσίας:
«ΣΚΥΨΕ ΔΕΝ ΞΥΛΩΝΟΥΜΑΙ» !!

Ανώνυμος είπε...

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η υπόθεση Παπακωνσταντίνου
«Οι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα»

Το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σήριαλ της «λίστας Λαγκάρντ» σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung παρατηρεί: «Ως υπουργός Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου υπογράμμιζε πάντα πόσο σημαντική είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαφυγής κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Το ενδεχόμενο να παραποίησε στοιχεία προκειμένου να καλύψει συγγενείς του θα ήταν τερατώδες. Μπορεί κανείς να θεωρήσει από δύο οπτικές γωνίες την υπόθεση: Από τη μία πλευρά φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι όλα στην Ελλάδα είναι σάπια. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Στο παρελθόν, τέτοιου είδους υποθέσεις θα τις συγκάλυπταν. Ακόμη και κορυφαίοι πολιτικοί δεν βρίσκονται τώρα πια στο απυρόβλητο. Ωστόσο, η ζημιά για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας θα ήταν ανεπανόρθωτη. Όλο και περισσότεροι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα».

Και καταλήγει: «Οι κατηγορίες σε βάρος του Παπακωνσταντίνου είναι νερό στον μύλο των εξτρεμιστικών δυνάμεων, όπως είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό δεν είναι καλό για την σταθερότητα της χώρας».

Σε εκτενές ρεπορτάζ της, η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει: «Η εκ νέου μεταφορά της επονομαζόμενης «λίστας Lagarde» στην Ελλάδα ήταν ο πρόλογος ενός νέου ελληνικού δράματος, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου».

«Μέχρι τώρα ο 51χρονος απολάμβανε διεθνώς μίας καλής φήμης και για πολλούς Έλληνες ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην κατηγορία της παραποίησης της λίστας, με σκοπό να προστατεύσει τρεις συγγενείς του από τον έλεγχο της εφορίας. Τα ονόματα των τριών συγγενών του καταγράφονται στην λίστα που εστάλη από το Παρίσι, αλλά όχι στην αντίστοιχη του 2010, την οποία είχε τότε παραλάβει ο Παπακωνσταντίνου», αναφέρει η εφημερίδα.
πηγή

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΜΠΑΡΟΖΟ????+
ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ‘’Η ΕΠΑΡΑΤΗ’’ !!!
Γράφει ο Ν Βράχος

Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’

Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα??? Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?